Θεσσαλονίκη: λουκέτο σε δύο καφέ-μπαρ που δεν είχαν κλείσει τα μεσάνυχτα

5 Σεπτεμβρίου, 2020
Θεσσαλονίκη: λουκέτο σε δύο καφέ-μπαρ που δεν είχαν κλείσει τα μεσάνυχτα
Ανελέητο κυνηγητό στην Εστίαση - Θεσσαλονίκη: λουκέτο σε δύο καφέ-μπαρ που δεν είχαν κλείσει τα μεσάνυχτα

Και το κυνήγι στον κλάδο συνεχίζεται. Στην επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε δύο καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα καφέ μπαρ στο Πανόραμα και ένα στον δήμο Παύλου Μελά, τα οποία εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα.

Παρόμοια πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε τρεις επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά και σε μια στην Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72 σχετικές παραβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες η αστυνομία επέβαλε 38 πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση αποστάσεων.

Ανελέητο κυνηγητό στην Εστίαση

Όχι μόνο ο κλάδος πληρώνει τα σπασμένα του τραγικού σχεδίου επαναφοράς της κυβέρνησης μετά την καραντίνα (η αναγκαιότητα της οποίας πρέπει πλέον με τα τωρινά δεδομένα να αμφισβητείται σοβαρά), αλλά δέχεται και τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί ποτέ επαγγελματικός κλάδος στα χρονικά του ελληνικού κράτους.

Επιχειρηματίες που αναγκάζονται να κλείσουν με το ζόρι στις 12, ασχέτως αν έως τώρα ήταν απόλυτα συνυφασμένοι με τα μέτρα πρόληψης, είναι πλέον σε καθεστώς αγωνίας μήπως και δεχθούν πρόστιμο ή λουκέτο αν “συλληφθούν” να βρίσκονται στο μαγαζί 12:10 ή αν ακόμα αποχωρούν οι πελάτες που έχουν ήδη πληρώσει.

Ουσιαστικά ο κλάδος γίνεται και πάλι το θύμα, αφού καλούμαστε να λειτουργήσουμε σαν τον σάκο του μποξ προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει το δήθεν δυναμικό της πρόσωπο που επιχειρεί να επιβάλει την τάξη. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από ανθρώπους που δεν έχουν αληθινή επαγγελματική τριβή με επιχειρήσεις, αλλά σίγουρα τους προτρέπουμε να μην είναι τόσο βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε τα κορόιδα που δέχονται αδιαμαρτύρητα τις σχεδόν φασιστικές αποφάσεις σας. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους