Θεσσαλονίκη: καμπάνες σε μαγαζιά που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

8 Ιουνίου, 2020
Θεσσαλονίκη: καμπάνες σε μαγαζιά που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό
Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και περιφερειακά - Αυξάνονται οι έλεγχοι.

Τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και περιφερειακά, επέβαλαν μεικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας και της Ελληνκής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σε ελέγχους για την ορθή εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια αυτά διενήργησαν ελέγχους σε 78 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Θεσσαλονίκη, περισσότερους ακόμη και από την Αθήνα (39 έλεγχοι). Οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, από την Παρασκευή 5 Ιουνίου έως και εχθές Κυριακή 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας (ανά περιοχή αρμοδιότητας οικείου ΟΤΑ).

Όπως τονίζει η Αρχή, «η παρούσα συγκυρία απαιτεί τη συστράτευση του συνόλου των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην κοινή προσπάθεια για: α) την προστασία της δημόσιας υγείας, β) τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, γ) την ανάκαμψη της οικονομίας και δ) τη στήριξη των εργαζομένων».

Και στέλνει το μήνυμα: «Προχωράμε όλοι μαζί με σεβασμό στις θυσίες και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας κατά την περίοδο του lockdown και της έξαρσης της πανδημίας. Μένουμε και προχωράμε μαζί! Ενωμένοι κερδίζουμε και αυτό το στοίχημα!».

Με πληροφορίες από voria.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους