Θεσσαλονίκη: αγωγές για αποζημιώσεις από το δημόσιο ζητούν οι μετρόπληκτοι καταστηματάρχες

13 Φεβρουαρίου, 2020
Θεσσαλονίκη: αγωγές για αποζημιώσεις από το δημόσιο ζητούν οι μετρόπληκτοι καταστηματάρχες
Περίπου τριάντα καταστηματάρχες που έχουν πληγεί από τις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης καταθέτουν αγωγές κατά του δημοσίου για τις καθυστερήσεις.

Περίπου τριάντα καταστηματάρχες που έχουν πληγεί από τις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης καταθέτουν αγωγές κατά του δημοσίου για τις καθυστερήσεις. Αγωγή κατά του δημοσίου και της Αττικό Μετρό διεκδικώντας αποζημιώσεις θα ασκήσει ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης που έχουν πληγεί από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου του Μετρό στα εργοτάξια του κέντρου.

 

Μέχρι σήμερα, περίπου τριάντα επιχειρηματίες που διαθέτουν καταστήματα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, της Βενιζέλου και της Πλατείας Δημοκρατίας έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους ώστε να προχωρήσουν το θέμα δικαστικά.

 

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο Νίκος Παϊπούρογλου, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας των καταστηματαρχών, οι αποζημιώσεις που θα ζητηθούν θα κυμανθούν ανάλογα με την κάθε περίπτωση καταστήματος. «Εμείς είμαστε από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία του μετρό. Άλλοι ξεκίνησαν το 2016 λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι τα έργα θα τελειώσουν το 2018 και θα φύγουν οι λαμαρίνες. Άνοιξαν το μαγαζί και τελικά βλέπουν ότι η επένδυση πάει στράφι», τόνισε ο ίδιος λέγοντας πως ο τζίρος των καταστημάτων που επλήγησαν από το μετρό γνώρισε πτώση από 60% έως και 80% ενώ πολλά είναι τα μαγαζιά που έκλεισαν.

 

Σύμφωνα με τον Αντώνη Μπιλίση, τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση, τα διαφυγόντα κέρδη του κάθε ενάγοντα θα υπολογιστούν και θα διεκδικηθούν με βάση τη νομοθεσία. «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον βλαπτόμενο να ζητήσει την αποζημίωση και να αποκατασταθεί η βλάβη του. Υπάρχουν νομικοί δρόμοι», σημειώνει ο ίδιος δηλώνοντας αισιόδοξος για την υπόθεση.

 

Κατά τον κ. Παϊπούρογλου, οι καταστηματάρχες έχουν φτάσει στα όρια τους όχι μόνο από την πτώση του τζίρου τους αλλά και από την εγκληματικότητα, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, άνθισαν στις περιοχές που εκτελούνταν έργα του μετρό. Ο ίδιος αναφέρεται στο προσωπικό του παράδειγμα λέγοντας ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν ληστέψει το κατάστημα του εννέα φορές.

 

Ο κ. Παϊπούρογλου είναι αισιόδοξος ότι και άλλοι καταστηματάρχες θα ακολουθήσουν την ομάδα στην κατάθεση της ομαδικής αγωγής. Όπως διευκρίνισε, δεν είχε γίνει αντίστοιχη κίνηση νωρίτερα καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν απογοητευτεί από απορριπτικές αποφάσεις σε αγωγές που είχαν ασκήσει άλλοι καταστηματάρχες ενάντια στην Αττικό Μετρό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, στη δική τους περίπτωση θα ακολουθηθεί άλλος δρόμος.

 

Πηγή: voria.gr

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους