Τέλος βάζει η ΕΚΤ στα lockdown: «Αν τα μέτρα απαγόρευσης αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε ανάκαμψη – Αλλιώς…»

13 Ιανουαρίου, 2021
christine-lagarde

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η  πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για οικονομική ανάκαμψη φέτος παραμένει, παρά τους νέους περιορισμούς στη δραστηριότητα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης. Υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα θα αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Οι  τελευταίες μας προβλέψεις τον Δεκέμβριο εξακολουθούν να είναι εύλογες», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή του στο συνέδριο του Reuters. «Η πρόβλεψή μας βασίζεται σε μέτρα περιορισμού και lockdown έως το τέλος του πρώτου τριμήνου.»

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα είναι «ανησυχητικό» εάν συνεχιστεί ο περιορισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων και το δεύτερο τρίμηνο. «Θα είναι πολύ ανησυχητικό σε επίπεδο οικονομίας αν δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο» δήλωσε, αν και αυτό δεν αφορά την Ελλάδα.

Τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν τον Ιούνιο όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Όσο για το αν είναι υποχρεωτικά ή όχι τα εμβόλια, η πρόταση που διατύπωσε χθες ο ίδιος για «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το αν θα είναι ή όχι υποχρεωτικά.

Αντισυνταγματικό ή όχι θα το αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Που είχε πρόεδρο την… Α.Σακελλαροπούλου.

Άλλωστε την Ελλάδα όπου σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο επί μήνες λόγω lockdown ή επί χρόνια λόγω Μνημονίων, δεν φαίνεται στον οριζοντα κάτι που να μπορεί να την διασώσει. Εκτός από τον Θεό..

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους