«Τέλος σε θέατρα και συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική» – Όλες οι πληροφορίες

15 Σεπτεμβρίου, 2020
«Τέλος σε θέατρα και συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική» - Όλες οι πληροφορίες
«Τέλος σε θέατρα και συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική» - Η προσωρινή αναστολή θεατρικών εκδηλώσεων και συναυλιών περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Η προσωρινή αναστολή θεατρικών εκδηλώσεων και συναυλιών περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι για περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού, όπως η Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» στις προτάσεις των επιστημόνων περιλαμβάνεται η δεκαπενθήμερη αναστολή ακόμα και υπαίθριων εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό θεατών ή προσκεκλημένων. Έτσι, συναυλίες σε ανοικτούς χώρους και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα αναμένεται να μπουν στον «πάγο» για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην Αττική. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η παράλληλη μείωση του ορίου για τους παριστάμενους σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, από τα 50 άτομα που είναι σήμερα, σε μόλις 20.

Τα αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, εξετάζονται σε μία περίοδο που η Αττική καταγράφει σταθερά πάνω από 100 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως και η επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο κρίνεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε υπογραμμίσει από χθες πως το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές, όπως η Πέλλα και η Αττική, υποχρεώνει την κυβέρνηση να είναι σε εγρήγορση. «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι και σήμερα». Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα από την κυβέρνηση και ίσως ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ρεπορτάζ από lifo.gr

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους