Ταρτάκια με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές

12 Νοεμβρίου, 2020
tartakia

Ταρτάκια με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές

Δείτε πώς γίνεται

Υλικά

10′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για Πολλά Άτομα

Έτοιμες, μικρές βάσεις για ταρτάκια

Για τη γέμιση με κατίκι, αγγουράκι και κάπαρη:
1 Συσκευασία Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
100g Στραγγιστό Γιαούρτι 5%
1 κ.σ. γεμάτη Μαγιονέζα Light
2 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
Πιπέρι
2 Μικρά Φρέσκα Κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
2 Μικρά Αγγουράκια Τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.σ. γεμάτη Κάππαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση με κατίκι και παντζάρι:
1 Συσκευασία Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
100g Στραγγιστό Γιαούρτι 5%
3 Παντζάρια μαγειρεμένα, το ένα σε μικρά κυβάκια
70g Καρύδια
1 κ.γ. Σκόνη Σκόρδο
1 κ.γ. Κύμινο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1-1½ κ.γ. Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση με το αγγουράκι, βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι το κατίκι, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, την κάπαρη, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.
Για τη γέμιση με τα παντζάρια, βάζουμε στο μπλεντεράκι το κατίκι, το γιαούρτι, δύο από τα παντζάρια, τα καρύδια, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το παντζάρι σε κύβους, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Σκεύη

1 μπλεντεράκι

ΠΗΓΗ

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ