Τα εν κινήσει μηχανάκια ανάμεσα σε λωρίδες υπεύθυνα για ατυχήματα

1 Μαρτίου, 2018
Τα εν κινήσει μηχανάκια ανάμεσα σε λωρίδες υπεύθυνα για ατυχήματα
Τα εν κινήσει μηχανάκια ανάμεσα σε λωρίδες υπεύθυνα για ατυχήματα

Τα εν κινήσει μηχανάκια ανάμεσα σε λωρίδες υπεύθυνα για ατυχήματα

 

Ο Άρειος Πάγος απόφαση του Εφετείου Πειραιά που έκρινε ότι οδηγός μηχανής που τραυματίστηκε ήταν υπαίτια για τον τραυματισμό της, ενώ παράλληλα το Εφετείο της επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 2.700 ευρώ.

Ευθύνη σε γυναίκα οδηγό μηχανής η οποία τραυματίστηκε εξαιτίας ελιγμών που έκανε προκειμένου να περάσει μεταξύ Ι.Χ. και νταλίκας ύψους 18,5 μέτρων επέρριψε ο Άρειος Πάγος.

Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Πειραιά που έκρινε ότι η οδηγός της μηχανής ήταν υπαίτια για τον τραυματισμό της, ενώ της επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 2.700 ευρώ.

Ειδικότερα ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η οδηγός ήταν «αποκλειστικά υπαίτια του ατυχήματος και της πρόκλησης του σοβαρού τραυματισμού της και των υλικών ζημιών της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε», γιατί:

«α) ως μέσος συνετός οδηγός όφειλε και μπορούσε να συμμορφωθεί με την υπάρχουσα επί του οδοστρώματος διαγράμμιση που υπεδείκνυε κίνηση οχημάτων σε στοίχους, πλην όμως εκείνη δεν ασκούσε τον έλεγχο και την εποπτεία του οχήματός της ώστε να δύναται σε κάθε στιγμή να εκτελέσει τους απαιτούμενους χειρισμούς (άρθρο 19 ΚΟΚ), και

β) επιχείρησε να διενεργήσει παράνομα, αντικανονικά και ανέλεγκτα προσπέραση επί της διακεκομμένης διαχωριστικής γραμμής των λωρίδων κυκλοφορίας, δεν εκινείτο μέσα στα όρια μιας λωρίδας κυκλοφορίας (άρθρο 16 παρ. 3 ΚΟΚ) και

γ) εν γένει δεν οδηγούσε με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την προσοχή της, δημιουργώντας έτσι κινδύνους ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων και εν γένει των λοιπών χρηστών της οδού (άρθρο 12 ΚΟΚ)». euro2day.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους