Τα εμπορικά μακεδονικά σήματα ανάμεσα στην ατζέντα Τσίπρα στα Σκόπια

2 Απριλίου, 2019
Τα εμπορικά μακεδονικά σήματα ανάμεσα στην ατζέντα Τσίπρα στα Σκόπια
Το «καυτό» θέμα της χρήσης των εμπορικών σημάτων με τον όρο «μακεδονικός/ή» θα τεθεί στις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού στα Σκόπια.

Τα εμπορικά μακεδονικά σήματα ανάμεσα στην ατζέντα Τσίπρα στα Σκόπια

Το «καυτό» θέμα της χρήσης των εμπορικών σημάτων με τον όρο «μακεδονικός/ή» θα τεθεί στις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού στα Σκόπια.

Η χρήση των εμπορικών σημάτων με παράγωγα του όρου «Μακεδονία» και τα ζητήματα που προκύπτουν μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος για τους Έλληνες επιχειρηματίες που κινδυνεύουν να χάσουν αυτό το βασικό προνόμιο που συνόδευε την εμπορική αξία των προϊόντων τους.

Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Σκόπια. Οι σχετικές εισηγήσεις έχουν ήδη ετοιμαστεί από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στην ατζέντα του διαβουλεύσεων θα βρεθεί και η προετοιμασία της διακρατικής επιτροπής που θα αναλάβει να ρυθμίσει, σε βάθος τριετίας, το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην επιχειρηματική κοινότητα της βόρειας Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συνοδεύεται στα Σκόπια με πάνω από 140 επιχειρηματίες, εκ των οποίων βαριά ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας, όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος και ο Δημήτρης Κοπελούζος, ενδέχεται να αναφερθεί στα «μακεδονικά» σήματα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ το θέμα θα απασχολήσει και το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Ανησυχούν οι εξαγωγείς

Με τη σειρά τους, οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το επίμαχο θέμα, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, είναι θορυβημένοι από την περιπέτεια που αντιμετωπίζει για την είσοδό της στην Κίνα η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου (σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr).

«Μέχρι σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν ως “όπλο” τους την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάσει της οποίας η Ελλάδα δεν αναγνώριζε τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα. Τώρα, υπάρχει μία κρατική οντότητα με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, την οποία αναγνωρίζει η χώρα μας. Από εκεί πηγάζει το πρόβλημα, τα συμπτώματα του οποίου έχουν ήδη εμφανιστεί τόσο με τους “μακεδονικούς οίνους” στη Γερμανία, όσο και στο μπλόκο της Κίνας», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

 Με πληροφορίες από Voria.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους