Συνεργασία ΠΑΣΚΚΕΔΙ-Soundreef®: τι πρέπει να γνωρίζω για οφέλη που αποκτά το κατάστημά μου!

27 Ιουλίου, 2018
Συνεργασία ΠΑΣΚΚΕΔΙ-Soundreef®: τι πρέπει να γνωρίζω για οφέλη που αποκτά το κατάστημά μου!
Η Soundreef® αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (Α.Ο.Δ.) στην Ευρώπη

Συνεργασία ΠΑΣΚΚΕΔΙ-Soundreef®: τι πρέπει να γνωρίζω για οφέλη που αποκτά το κατάστημά μου!

Η αποκλειστική συνεργασία του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τη Soundreef® είναι γεγονός! Κάθε κατάστημα που συνεργάζεται ως εγγεγραμμένο μέλος με τον ΠΑΣΚΚΕΔΙ έχει πλέον τη μοναδική δυνατότητα να αποκτήσει την πλούσια συλλογή τραγουδιών της Soundreef® απαλλαγμένο από ειδικές άδειες χρήσεις ή το άγχος για τα πνευματικά δικαιώματα!

Ποια είναι η Soundreef®

Η Soundreef® αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (Α.Ο.Δ.) στην Ευρώπη (διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ).

Για την ακρίβεια, η Soundreef® είναι η πρώτη ΑΟΔ που αδειοδοτήθηκε στην Ευρώπη από το Ηνωμένο Βασίλειο, αμέσως μόλις τέθηκε σε εφαρμογή η Οδηγία 2014/26/ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι από τότε μέχρι σήμερα, η Soundreef® δραστηριοποιείται σε 21 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερους από 31.000 δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει περισσότερα από 275.000 αποκλειστικά από ποιοτικά τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν ανέβει στην πρώτη θέση των charts σε όλη την Ευρώπη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τραγούδια της είναι ηχογραφημένα και μεταδίδονται online με τα υψηλότερα τεχνικά standards (320 kbs @16 bit). Υπολογίζεται ότι οι ακροατές της ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια σε κάθε μήνα. Αυτός είναι λόγος που παραμένει η μεγαλύτερη ΑΟΔ στην Ευρώπη και επεκτείνεται συνεχώς!

Τι κερδίζουν τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ από αυτή τη συνεργασία

Κάθε μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ αποκτά πλήρη πρόσβαση σε όλο το ρεπερτόριο της Soundreef® για έναν ολόκληρο χρόνο! Αυτό επιτρέπει τη δημόσια εκτέλεση της μουσικής της Soundreef® χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η άδεια περιλαμβάνει όλα τα πνευματικά δικαιώματα (100%) για το ρεπερτόριο της Soundreef®, γεγονός που απαλλάσσει ένα κατάστημα από ΕΥΕΔ (κρατική ΑΕΠΙ), ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, PRS, ή άλλους ΟΣΔ ή ΑΟΔ, αν δεν αναπαράγει το ρεπερτόριό τους.

Ακόμα, η άδεια περιλαμβάνει πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα για το ρεπερτόριο της Soundreef®, που σημαίνει ότι η απαλλαγή αφορά και το GEA!

Με άλλα λόγια, ένα κατάστημα μπορεί να μεταδώσει το πρόγραμμα της επιλογής του διαλέγοντας ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε από τα 41 έτοιμα κανάλια (web radios) της Soundreef® με όλα τα δημοφιλή είδη ξένης μουσικής. Αναμένεται, μάλιστα, στο άμεσο διάστημα από τη Soundreef®  να δημιουργηθούν 3 έως 5 νέα κανάλια με αποκλειστικά ελληνική μουσική, ειδικά για το ελληνικό ρεπερτόριο του ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Αν σε όλα αυτά, συνυπολογίσει κανείς και τις αποκλειστικές εκπτώσεις που έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τα μέλη του (ξεκινούν από 13% και φτάνουν μέχρι και 75% ανάλογα με τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα κάθε επιχείρησης), τότε γίνεται άμεσα κατανοητό ότι τα οφέλη για κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση είναι πολλαπλά!

Πόσο κοστίζει η άδεια της Soundreef®

Για συνολική επιφάνεια καταστημάτων ανά κατάστημα μέχρι και 499 τ.μ., το ενιαίο κόστος της ετήσιας αδείας είναι 69,00 € (δε συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%). Για μεγαλύτερες επιφάνειες ρωτήστε μας. Συνοψίζοντας τα χρήματα που πρέπει να καταθέσετε είναι:

1) Με 148 Ευρώ Ετήσια συνδρομή για ΠΑΣΚΚΕΔΙ, σας καλύπτουμε (σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του Νόμου 4481/2017) μόνο από Πνευματικά δικαιώματα, δηλαδή σας προσφέρουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 30.000 τραγούδια και δεν πληρώνετε ΕΥΕΔ και Αυτοδιαχείριση, αλλά πληρώνετε GEA.

2) Με 148 Ευρώ Ετήσια συνδρομή για ΠΑΣΚΚΕΔΙ + 69 Ευρώ για μουσική Soundreef + 24% Φ.Π.Α. (για τα 69 Ευρώ ΜΟΝΟ) = 148+69+17 = 234 Ευρώ, σας προσφέρουμε 275.000 τραγούδια και δεν πληρώνετε ΠΟΤΕ κανέναν άλλο Οργανισμό.

Η επιλογή είναι δική σας, αρκεί να σας ενημερώσουμε πως εάν καταλήξετε στην Νο 1, υπάρχει περίπτωση να δεχθείτε ελέγχους από τον GEA, με άγνωστο αποτέλεσμα.

Οι τιμές αυτές ισχύουν ανά κατάστημα εποχιακό ή μη.

Καταθέσεις- Εμβάσματα

Αρ. Λογ/σμού ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 56 1108 2664 545

IBAN: GR55 0172 6110 0056 1108 2664 545

Κύριος Δικαιούχος Λογαριασμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Αίτηση εγγραφής Μέλους ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Κάθε επιχείρηση είναι απολύτως ελεύθερη να επιλέξει μεταξύ των εξής λύσεων σε ό,τι αφορά τη μουσική:

1. ΕΥΕΔ (κρατική ΑΕΠΙ) + GEA. 

2. Αυτοδιαχείριση + GEA.

3. ΕΥΕΔ + Αυτοδιαχείριση + GEA.

5. Ελεύθερη μουσική + κατ’ ιδίαν νομική αντιμετώπιση GEA.

6. Ανεξάρτητη μουσική (Jamento / Mad Melody κλπ) + κατ’ ιδίαν νομική αντιμετώπιση GEA.

7. Soundreef ΜΟΝΟ και καμμιά σχέση με GEA.

8. Καθόλου μουσική.

Η επιλογή εξαρτάται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από το ύφος του καταστήματος και πολύ λιγότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Π.χ. δεν μπορείς να αποφύγεις την επιλογή 3 αν έχεις παραδοσιακό ρεμπετάδικο. Αν, όμως, έχεις beach bar και θέλεις την καλύτερη lounge μουσική ή premium εστιατόριο που προτιμά finest jazz, η Soundreef είναι η ιδανική επιλογή.

Όσο για τους δημιουργούς, με τη Soundreef απλώς έχουν άλλη μια επιλογή, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνο υπέρ τους μπορεί να λειτουργήσει.

Καταθέσεις- Εμβάσματα

·        Αρ. Λογ/σμού ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 56 1108 2664 545

·        IBAN: GR55 0172 6110 0056 1108 2664 545

·        Κύριος Δικαιούχος Λογαριασμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Κάνε Αίτηση Εγγραφής Μέλους στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Η μουσική της Soundreef® είναι νόμιμη (όπως άλλωστε αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής Κυβέρνησης). Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο της Soundreef® είναι μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες που μεταδίδονται επίσης από την τηλεόραση, η τηλεοπτική μετάδοση προστατευόμενης μουσικής γενικά δεν καλύπτεται από την άδεια της Soundreef®.

Κάθε κατάστημα που επιθυμεί να μεταδώσει προστατευόμενη μουσική από την τηλεόραση, θα πρέπει να συμβαδίσει με όλους ανεξαιρέτως τους ΟΣΔ και ΑΟΔ πνευματικών δικαιωμάτων που λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα. Η μετάδοση αποκλειστικά και μόνο μουσικής από την τηλεόραση (π.χ. παραδοσιακών τραγουδιών, πολύ παλιάς κλασικής μουσικής κλπ), καθώς και αθλητικών αγώνων, δεν απαιτεί την κατοχή άδειας μετάδοσης μουσικής. Η GEA δεν έχει κανένα δικαίωμα επί μουσικής που δεν είναι δισκογραφημένη (π.χ. μετάδοση συναυλιών live, ζωντανών εκτελέσεων στο studio κλπ).

Αξίζει να τονισθεί ότι η μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε ένα κατάστημα να μην βρεθεί εκτεθειμένο για παράβαση του Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει, προκειμένου να κάνετε ανάλογη χρήση της τηλεόρασης, να απευθυνθείτε σε ειδικό νομικό για εξειδικευμένη νομική συμβουλή.

Ρωτήστε το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για περισσότερα

Τι συμβαίνει με την ελληνική μουσική σε κατάστημα;

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τη Soundreef®, η Soundreef® αναμένεται να δημιουργήσει νέα κανάλια (web radios) που θα μεταδίδουν αποκλειστικά Ελληνική μουσική! Ωστόσο, η σχετική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη το ερχόμενο Φθινόπωρο 2018.

Ζητήστε άμεση ενημέρωση μόλις ενεργοποιηθούν τα κανάλια!

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα για ένα κατάστημα να επιλέγει ο DJ τη μουσική από τις βιβλιοθήκες της Soundreef® και όχι να παίζει μουσική από τα έτοιμα web radios, ωστόσο, απαιτείται ειδική άδεια για την οποία χρειάζεται ειδική συμφωνία με τη Soundreef® κατά περίπτωση. Ρωτήστε το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για περισσότερα

Ποια είναι η σχέση με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πρέπει να τονίσουμε ότι το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, με σεβασμό για το έργο αλλά και τους αγώνες της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (το μοναδικό γνήσιο ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής στην Ελλάδα) δε συνιστά στα μέλη του να μη συμβληθούν με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Το πρόβλημα που προκύπτει, όμως, είναι ότι για να μεταδώσει ένα κατάστημα μουσική της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από νόμιμα εγγεγραμμένους υλικούς φορείς δισκογραφημένης μουσικής, θα πρέπει ταυτόχρονα να συμβληθεί και με τη GEA, η οποία ακολουθεί συστηματικά καταχρηστικές πρακτικές σε διάφορους κλάδους.

Άλλωστε αυτό αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΚΚΕΔΙ προχώρησε στη συνεργασία με τη Soundreef®, αλλά και ο μόνος λόγος για τον οποίο προτιμήθηκε η Βρετανική εταιρία έναντι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Σκοπός ήταν να απαλλαχθούν τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ από την υποχρέωση να συναλλάσσονται με τη GEA. 

Η Soundreef ΔΕΝ επηρεάζει το StereoCloud!

Το κόστος των 148€ που καταβάλει ένα κατάστημα στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν είναι αντίτιμο για τη μετάδοση μουσικής από το Stereo Cloud, αλλά το καθορισμένο τέλος εγγραφής / ανανέωσης της ιδιότητάς σας ως μέλους του Σωματείου.

Η μετάδοση ελεύθερης μουσικής από το Stereo Cloud είναι μια διευκόλυνση που παρέχει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα μέλη του χωρίς κανένα απολύτως κόστος! Με κάθε ανανέωση εγγραφής από εδώ και πέρα, θα διακόπτεται η πρόσβαση στο Stereo Cloud και θα είναι δυνατή η εκτέλεση μουσικής μόνο της Soundreef®! Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τη μέχρι τώρα κατάσταση, αφού όλη η μουσική που περιέχεται στο Stereo Cloud, θα περάσει βαθμιαία στη Soundreef®. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, το Stereo Cloud θα παύσει οριστικά τη λειτουργία του.

Η χρήση του Stereo Cloud είναι ανοικτή μέχρι την ημερομηνία που λήγει η εγγραφή ενός καταστήματος. Φυσικά είναι δυνατή η λήψη της άδειας Soundreef® σε νωρίτερο διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, η εγγραφή του καταστήματος εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί το δωδεκάμηνο από την προηγούμενη εγγραφή / ανανέωση. 

Τα προνόμια Soundreef®… αποκλειστικά από τον ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Οι ειδικές τιμές που έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τα μέλη του, αφορούν την προπληρωμένη ετήσια άδεια της Soundreef®. Οι ειδικές τιμές που προσφέρει η Soundreef® αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο για τα εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ! Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η τιμή είναι ενιαία μέχρι τα 499 τ.μ. (συνολικής επιφάνειας χώρων), συμπεριλαμβάνοντας ειδικές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 75% έναντι των τιμών καταλόγου της Soundreef® για την Ελλάδα!

Είναι σημαντικό για κάθε κατάστημα να γνωρίζει ότι τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου του προκύπτουν από το άθροισμα των τ.μ. που αναγράφονται στην άδεια λειτουργίας (κατάστημα + ιδιόκτητος αύλειος / υπαίθριος χώρος), μαζί με τα τ.μ. που αναγράφονται στην πιο πρόσφατη άδεια εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων. Όλα τα σχετικά έγγραφα επισυνάπτονται στην αίτηση χορήγησης αδείας.

Για τη χρήση των προνομίων της Soundreef® απαιτείται χρήση internet στο χώρο για τη λειτουργία του web radio. Για τις περιπτώσεις πρόσκαιρης βλάβης, ενημερώνετε άμεσα τον ΠΑΣΚΚΕΔΙ για να αποστείλλουμε το emergency kit, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε offline μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη (για συνολική περίοδο μέχρι και 2 εβδομάδες). 

Είσαι δημιουργός/ερμηνευτής; Πρόβαλλε τη δουλειά σου!

Κάθε συνθέτης / ερμηνευτής μπορεί να παρουσιάσει την δουλειά του μέσω της Soundreef® και μέσα από τα προνόμια του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με την νέα συμφωνία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο Φθινόπωρο στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τη Soundreef®.

Τι ισχύει με τις διαφημίσεις;

Όλα τα web radios της Soundreef® δεν προβάλλουν ποτέ διαφημίσεις. Από κει και πέρα, προκειμένου ένα κατάστημα να μεταδώσει τις δικές του διαφημίσεις μέσα από το πρόγραμμα της Soundreef®, υπάρχει η δυνατότητα προβολής μέσα από ειδικό πρόγραμμα (in store ads).

Αν δεν έχω κατάστημα εστίασης;

Πολλοί καταστηματάρχες που δεν διαθέτουν εστιατόριο ή χώρο διασκέδασης, αναρωτιούνται αν μπορούν να λάβουν άδεια από τη Soundreef® με τις τιμές του ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Η ενιαία τιμή και οι ειδικές εκπτώσεις του ΠΑΣΚΚΕΔΙ ισχύουν μόνο για τα μέλη του! Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες και με άλλους κλάδους εκτός εστίασης & διασκέδασης, με ειδικές τιμές και εκπτώσεις αποκλειστικά για τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ.

Απόλυτη κάλυψη σε κάθε έλεγχο!

Η μετάδοση του αποκλειστικού ρεπερτορίου της Soundreef® είναι απόλυτη συμβατή με τη νομοθεσία. Εξάλλου, κάθε άδεια είναι μοναδική, φέρει αύξοντα αριθμό και ημερομηνία και είναι γραμμένη στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Γι’ αυτό σε περίπτωση ελέγχου, απαιτείται επίδειξη της άδειας της Soundreef®, η οποία παρέχει απόλυτη κάλυψη.

Σε περίπτωση που ο έλεγχος επιμείνει ( πχ με τη δικαιολογία ότι έχετε μεταδώσει μουσική που δεν προστατεύεται από τη Soundreef® αλλά από άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ), τότε ζητάτε να αναγράψουν επί τόπου, σε μια απλή κόλλα χαρτί, τα τραγούδια που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο της Soundreef® (και τα οποία ανήκουν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, σε άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ), ποιοι είναι οι δημιουργοί και ποιος είναι ο συγκεκριμένος ΟΣΔ/ΑΟΔ ανά τραγούδι (χωριστά).

Αν αρνηθούν, δείξτε τους αυτό εδώ το κείμενο (που διαβάζετε τώρα) κι ενημερώστε τους ότι, όπως γράφουμε στην πρώτη παράγραφο, θα ενημερώσετε το Σωματείο μας και τη Soundreef® γραπτά για την επίσκεψή τους.

Αν δεχθούν να συνεργαστούν σύμφωνα με τον τρόπο που περιγράφουμε παραπάνω, θα πρέπει να ζητήσετε να δείτε και να αναγράψετε στο ίδιο έγγραφο τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του αντιπροσώπου (ή/και του αστυνομικού) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο & email), να τους ζητήσετε να υπογράψουν ενώπιόν σας το έγγραφο, να το συνυπογράψετε, να κρατήσετε το πρωτότυπο και να τους χορηγήσετε φωτοαντίγραφο (αν αυτό δεν είναι ευχερές, επιτρέψτε τους να το φωτογραφήσουν). Στο έγγραφο θα πρέπει επίσης να αναγράφονται: ημερομηνία & ακριβής ώρα αναπαραγωγής, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος. Στη συνέχεια, αποστέλλετε στον ΠΑΣΚΚΕΔΙ το έγγραφο αμέσως με email και την επομένη κιόλας εργάσιμη ημέρα αρχίζουμε τον έλεγχο, σε συνεργασία με τη Soundreef®.

Αν ο ισχυρισμός αποδειχθεί αναληθής, ενημερώνεστε σχετικά και η υπόθεση λήγει. Στην απίθανη περίπτωση που ο ισχυρισμός τους κριθεί αληθής, τότε αναλαμβάνει τα περαιτέρω η Soundreef®, οπότε και πάλι ενημερώνεστε σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προκύπτει καμία ευθύνη στην επιχείρηση για την τυχόν μη ηθελημένη μετάδοση τέτοιας μουσικής από το web radio της Soundreef®.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αυτή είναι η ορθή και η ενδεδειγμένη που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση, με όποιον ΟΣΔ/ΑΟΔ είστε συμβεβλημένοι (όχι μόνο με τη Soundreef®), ακόμη δε και στην περίπτωση που τυχόν μεταδίδετε μουσική ελεύθερη πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Τυχόν άρνηση του αντιπροσώπου που κάνει τον έλεγχο να συνεργαστεί είναι ύποπτη και ενέχει αστικές και ποινικές ευθύνες για τον ίδιο και όποιον τον συνδράμει!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους