Συνεργασία Ε.Φ.Ε.Τ. και Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου

15 Ιανουαρίου, 2019
Συνεργασία Ε.Φ.Ε.Τ. και Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου
Μια σημαντική συνεργασία ανακοίνωσε χθες (14/1) ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συμμετοχή του σε δίκτυα συνεργασιών με βάση το αμοιβαίο συμφέρον

Συνεργασία Ε.Φ.Ε.Τ. και Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου

Μια σημαντική συνεργασία ανακοίνωσε χθες (14/1) ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συμμετοχή του σε δίκτυα συνεργασιών με βάση το αμοιβαίο συμφέρον. Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επικύρωσε τη συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.) του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου μέσω της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες.

Σημαντικά κίνητρα που οδήγησαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η ύπαρξη κοινού πεδίου επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος μεταξύ Ε.Φ.Ε.Τ. και Γ.Χ.Κ. της Κύπρου μαζί με την επιθυμία και τη δυνατότητα για την ανάπτυξη και προαγωγή της τεχνολογικής και επιστημονικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Παράλληλα, είναι κοινός στόχος η ενδυνάμωση της δικτύωσης, της επιστημονικής έρευνας για τη διαμόρφωση πολιτικών διατροφής και ασφάλειας τροφίμων καθώς και η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

Η κοινή συνεργασία των δύο φορέων ενισχύει τη δράση σε θέματα αξιολόγησης και επικοινωνίας της επικινδυνότητας που απορρέει από τη συμμετοχή των δύο φορέων στα ευρύτερα δίκτυα των Εστιακών Σημείων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και των Σημείων Επαφής για το «Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές» (RASFF). Με την υλοποίηση του πρωτοκόλλου γίνεται, επίσης, εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας από τις δύο πλευρές στους τομείς της αξιολόγησης επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων και της ταυτοποίησης και αυθεντικότητας των τροφίμων.

Η ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και στοιχείων, εκπαιδευτικού υλικού, δημοσιευμάτων, τεχνογνωσίας, δεδομένων σε συναφή με τις δραστηριότητες των δύο υπηρεσιών θέματα, η κοινή διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών διαλέξεων μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο συμβαλλόμενων μερών. Ιδιαίτερα επωφελής κρίνεται η προοπτική κοινής υποβολής προτάσεων σε ερευνητικά προγράμματα ως εργαλείο συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα της έρευνας, προαγωγής επιστημονικών θεμάτων και απόκτησης τεχνογνωσίας με παράλληλη προβολή του έργου των δύο φορέων.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους