Συνάδελφος Νάουσα: Η παράδοση κλειδιών είναι ανέκδοτο. Ας μας παραδώσουν πρώτα, αυτά που μας χρωστάνε.

Φεβ 2, 2021
koronoios-athina-metra-estiasi-1

Την Δευτέρα 25/1/21 περίπου στις 22:00  άνοιξε η πλατφόρμα για τα ποσά των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Τα καλά τομάρια άνοιξαν την πλατφόρμα αργά το βράδυ ώστε να ψάχνουμε μεσάνυχτα σε εφαρμογές με λογιστές κτλ

Δυστυχώς τέρμα τα λόγια και οι πολλές επιστολές. Όσες επιστολές και αν γράψουμε όσες

Προσωπικά εγκρίθηκαν 1000 ευρώ στην επιχείρηση μας, για 4μηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019-2020 που είμαστε κλειστά και πληττόμενη ως ξενοδοχείο εστιατόριο μέσα στο άλσος του Αγίου Νικολάου, που δεν φτάνουν ούτε για τσίχλες.

Το πιο τραγικό είναι ότι δήλωσαν και αναμενόμενο να απορριφθούν, κατηγορίες όπως, γιατρών, κούριερ, φρουτέμπορων, φαρμακοποιών.

Εφόσον υπάρχει πανδημία άρα και ανωτέρα βία, εφόσον οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται, εφόσον τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν κλειστά, με υπολειτουργία των αεροδρομίων και των λιμανιών και εφόσον τουρισμός δεν υπάρχει γενικότερα γιατί δεν βάζετε τα ξενοδοχεία ορεινών περιοχών και των όμορων πόλεων σε επίσημη αναστολή με κρατική εντολή ώστε να μπορούμε να δικαιωθούμε; Και γιατί διαχωρίζετε συνεχώς τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, από τις πληττόμενες; Αραγε ποια η διάφορα τους;

Τα μηνύματα είναι πολλά και πλέον θα έλεγα απειλητικά, γιατί διακυβεύεται η επιβίωση μας, η πορεία μας, οι οικογένειες μας, οι συνθήκες διαβίωσης γενικότερα.

Πρέπει η εστίαση και τα ξενοδοχεία γενικότερα να αποκτήσουν νομική μορφή και φωνή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όσο πιο πολλοί μπορούμε, για να μπορούν να μας υπολογίζουν.

Δεν μπορεί 5-10 ΄΄κοπρόσκυλα΄΄ ημέτεροι, από δήθεν σωματεία και συνδικάτα μας, να αποφασίζουν και να τα κάνουν πλακάκια με την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν μπορεί μία Αθήνα να παίρνει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε μία ορεινή επαρχία, ούτε τα αιτήματα να είναι ίδια. Για παράδειγμα, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΞ, Ο ΕΟΤ, Η ΠΟΕΣΕ, Η ΓΣΕΒΕΕ, ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ;

Δυστυχώς παλεύουμε μονοί μας απουσία όλων των πιο πάνω συνδικάτων και λοιπών συναφών οργανισμών που απλά κάθονται και δεν μιλάνε γιατί τελικά αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, καθώς ήταν μόνο για εκλογές, βασιλόπιτες και διάφορες ανούσιες εκδηλώσεις. Άξιο απορίας πάντως είναι ή ότι κάποιοι από αυτούς ευνοούνται και πληρώνονται αδρά κοινώς τα παίρνουν, ή εμείς όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, δεν μας νοιάζει και έχουμε να τα πληρώσουμε, άρα είμαστε συνένοχοι όλοι μας.

Στάση πληρωμών και διαγραφή χρεών αυτόματα εδώ και τώρα. Ούτε αναστολές πληρωμών, ούτε δάνεια από τις τράπεζες που δεν δίνουν, ούτε πολλές και ανεκπλήρωτες δόσεις που δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ. Θέλουμε γενναίες επιχορηγήσεις, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, άλλα και η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, νομίζω πως τα πολλά λόγια, οι επιστολές και τα πολλά σχόλια που γράφουμε, δεν θα κάνουν τίποτα απολύτως.

Η Ευρωπαϊκή ένωση έδωσε λεφτά για την πανδημία μέσω ΕΣΠΑ η μέσω άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων για να δοθούν σε επιχειρήσεις και εργαζομένους με την μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής και όχι όπως τα μαγείρεψε το ελληνικό κράτος να μας την βαφτίσουν επιστρεπτέα και να επιστραφεί το 50% στο κράτος λες και μας κάνουν την χάρη.

ΚΑΤΙ  αντίστοιχο έγινε και με το ΕΣΠΑ διέξοδος της κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ  να υπάρχει μεγάλη οργή και αγανάκτηση καθώς αντί να δοθούν δίκαια σε όλους όσους τηρούσαν τα κριτήρια, δοθήκαν αρκετά και μεγάλα ποσά σε λίγους. Σωστά η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έπραξε το αυτονόητο. Έκανε δίκαιη τη μοιρασιά και πήραν όλοι.

Ας μεγαλώσει το κίνημα μας

Προωθήστε και εσείς λοιπόν αυτό το κίνημα
στάση πληρωμών και διαγραφή χρεών

Φτάνει πια

Δεν Θέλουμε ούτε γραφικοί να γίνουμε, ούτε να είμαστε καθημερινοί επιστολογράφοι.

Την  ίδια ώρα που γίνεται συγχρωτισμός στα ΜΜΜ όπως τρόλευ, τραμ, λεωφορεία, ουρές έξω από τράπεζες, ανοιχτά σχολεία κτλ η εστίαση είναι στο βωμό της καθαίρεσης και της θυσίας, ώστε να σωθούν όλοι οι άλλοι κλάδοι.

Όσο  η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα εισηγείται κλείσιμο και αναστολή των επιχειρήσεων, να μην πληρώνεται κανείς από αυτούς για να έχουν και τις συνέπειες των αποφάσεων τους. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξάλλου όλοι μαζί θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από αυτήν την κρίση, από αυτήν την επιδημία πανδημία.Οι λογαριασμοί έρχονται κάθε μήνα στο ακέραιο χωρίς ίχνος ντροπής από την κυβέρνηση.κανείς δεν μιλάει για αυτό και όλα μέλι γάλα.

Ως εδώ

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν κάνουμε μαζικές προσφυγές κατά του κράτους δεδομένου ότι δεν μας υπολογίζει πλέον κανένας.

Δυστυχώς το κράτος είναι τόσο οργανωμένο και κομματικοποιημένο που δεν πέφτει με τίποτα. Έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με σωματεία ενώσεις συνδικάτα κτλ που κάποιοι από όλους αυτούς πληρώνονται αδρά και έτσι η φωνή του απλού πολίτη δεν ακούγεται, η φωνή του δίκαιου δεν υπάρχει.

Κανένα  κόμμα κανένας φορέας κανένα και τίποτα δεν πρόκειται να μας σώσει αν οι ίδιοι δεν ξεσηκωθούμε δυναμικά και απαιτήσουμε το δίκαιο και όχι με τα μερεμέτια και τα ψίχουλα.

ΙΣΩΣ  δεν μας έμαθαν ότι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κατακτήσουμε το δικαίωμα της προάσπισης των δίκαιων συμφερόντων μας.

 

Όσο αφορά την παράδοση των κλειδιών που έχει γίνει ανέκδοτο, ΚΑΛΟ θα ήταν πρώτα να μας παραδώσουν αυτά που μας χρωστάει το κράτος και να μας διαγράψουν τα χρέη που μας δημιούργησαν.

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ 1 ΜΗΝΑ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ  ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ.Η ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;

 

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Με εκτίμηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους