Σύμβαση ΓΕΣΕΒΕΕ – «Ανταποδοτική Ανακύκλωση: πόσο πραγματικά ωφελεί τα καταστήματα Εστίασης;

Ιούλιος 25, 2019
Σύμβαση ΓΕΣΕΒΕΕ - «Ανταποδοτική Ανακύκλωση: πόσο πραγματικά ωφελεί τα καταστήματα Εστίασης;
Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και την χορήγηση αιγίδας της ΓΣΕΒΕΕ προχώρησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου

Σύμβαση ΓΕΣΕΒΕΕ – «Ανταποδοτική Ανακύκλωση: πόσο πραγματικά ωφελεί τα καταστήματα Εστίασης;

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και την χορήγηση αιγίδας της ΓΣΕΒΕΕ προχώρησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική», Πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης.

Η συνεργασία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» αφορά στην ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών σε καταστήματα εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων για την κάλυψη της νομικής υποχρέωσης που απορρέει από τον Νόμο 4496/2017 στην ανάκτηση των μεταλλικών, πλαστικών, γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών των καταστημάτων, υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το σύμφωνο έχει ψηλά τον πήχη, θέλοντας να βοηθήσει τα καταστήματα του επισιτιστικού κλάδου, τόσο να εκπληρώσουν την νομική υποχρέωσή τους βάσει του ν.4496 χωρίς να επιβαρυνθούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις το προβλεπόμενο κόστος, όσο και να αποκτήσουν και να ενισχύσουν τη «πράσινη – οικολογική δραστηριότητα» με πολλαπλά οφέλη.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, έχοντας κάθε έννομο συμφέρον, ζητά το αντίγραφο ΣΥΜΒΑΣΗΣ που υπεγράφη μεταξύ ΓΕΣΕΒΕΕ και της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», προκειμένου να διαπιστωθεί με απτά στοιχεία το είδος και το εύρος ανταποδοτικότητας. Στόχος μας είναι αποκλειστικά το συμφέρον του κλάδου και γι’ αυτό οφείλουμε να εξετάζουμε με κάθε λεπτομέρεια ανάλογες περιπτώσεις συμβάσεων, πριν αποφανθούμε για τις θετικές του επιδράσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους