Συμμαχίες, επενδύσεις και Ομογένεια στο πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

24 Σεπτεμβρίου, 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφίχθη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Intercontinental, όπου και τον υποδέχθηκαν η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, και η Μ.Α. Μαρία Θεοφίλη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή

NEA YOΡΚΗ. Η αναβάθμιση των διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας σε μια περίοδο μάλιστα έντονης τουρκικής προκλητικότητας, η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια, είναι μεταξύ των στόχων των αλλεπάλληλων επαφών που έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται ήδη με αφορμή την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης αφίχθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν όπου και τον υποδέχθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, και η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη.

Παρά το πολύωρο ταξίδι, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε σχεδόν αμέσως τις επαφές του, αρχής γενομένης με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες της ΕΕ και αφρικανικών χωρών.

 

Ευρωκίνηση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ FIFA ΤΖ. ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η «συνάντηση» του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, την οποία αυθαίρετα είχε προαναγγείλει ο τελευταίος την Κυριακή λίγο προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Τούρκος Πρόεδρος ολοκλήρωσε την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη, χωρίς η τουρκική πλευρά να έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για συνάντηση, με το μυστήριο να εξακολουθεί να παραμείνει γιατί ο κ. Ερντογάν προχώρησε σε μια τέτοια δήλωση.

Στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας δεσπόζει η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (στις 2:10 ώρα Νέας Υόρκης), ενώ το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να παρακαθίσει σε δείπνο στο University Club του Μανχάταν το οποίο πραγματοποιούνταν με χορηγία του «Τhe Hellenic Initiative».

Στο δείπνο, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να παραβρεθούν ο κ. Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος του The Hellenic Initiative, ο κ. Τζίμι Κόκοτας, ύπατος πρόεδρος της AHEPA, ο κ. Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος του Capital Link και ο κ. Τάσος Παρδάλης, αντιπρόεδρος του HALC.

 

Ευρωκίνηση Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ / 2η Μέρα. Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Στο δείπνο επρόκειτο να παρακαθίσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, με το κλίμα πάντως να είναι μάλλον βαρύ για εκείνον ύστερα από την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» την Δευτέρα, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, και του ηγέτη των κατεχομένων της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ (δες πληροφορίες στη σελ. 1).

Σήμερα μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά του παραχώρησε και συνέντευξη στο πρακτορείο «Βloomberg» στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης.

Η ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (στις 16:15 τοπική ώρα -23:15 ώρα Ελλάδας).

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να βρεθεί στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν, όπου κατά πληροφορίες του «Ε.Κ.» δεν θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, αλλά ο υπεύθυνος Ανδρέας Βενιόπουλος θα του ανοίξει τον ναό για να δει ο κ. Μητσοτάκης το εσωτερικό του.

 

Ευρωκίνηση Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ / 2η Μέρα. Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους