Συμφέροντα-Σκάνδαλα: Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά μαγειρέματα της «ΠΟΕΣΕ» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

4 Μαρτίου, 2019
Συμφέροντα-Σκάνδαλα: Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά μαγειρέματα της «ΠΟΕΣΕ» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων
Εδώ θα βρείτε και θα μάθετε τι κάνουν οι ΄΄επαγγελματίες΄΄ συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΕ πίσω από την πλάτη σας. Εδώ θα μάθετε γιατί ο GEA εδώ και χρόνια μηνύει τον κλάδο μας.

… ευχαριστούμε πολύ ,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων , ΔΕΝ θέλουμε να ασχολείσαι άλλο για το … καλό μας !

Συμφέροντα-Σκάνδαλα: Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά μαγειρέματα της «ΠΟΕΣΕ» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

Τα βγάλαμε στο μέσο που διαθέτουμε, αφού δεν βγήκαν τόσα χρόνια από άλλα ΜΜΕ, αν και τα κοινοποιούμε από το 2005. Θα έπρεπε να το περιμένατε!!!

Γνωρίζουμε όλοι πως τα αδικήματά σας, λόγω παρέλευσης χρόνου, παραγράφηκαν, καλό όμως είναι να γίνει γνωστό το ΄΄βεβαρημένο΄΄ παρελθόν σας και να σταματήσει επιτέλους η ανέλιξή σας, σε αξιώματα, που δεν σας αξίζουν, αλλά και να γνωρίσουν επιτέλους οι συντοπίτες σας ποιοι είστε και τι κάνατε γι΄αυτούς, τόσα χρόνια που σας ψήφιζαν.

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, σύμφωνα με το Ν. 1599/1986, Ηλίας Καλιώρας του Κωνσταντίνου, κάτοικος Θεσσαλονίκης, με Α.Δ.Τ. Ζ 980866, που εκδόθηκε στο Β΄ΑΤ. Θεσσαλονίκης την 11/9/1970, προκαλώ όποιον, από τους παρακάτω αναφερόμενους και εικονιζόμενους, αμφισβητεί την οποιαδήποτε αναφορά ή ΠΗΓΗ, να στραφεί Δικαστικά εναντίον μου και ΜΟΝΟ εναντίον μου, με την προϋπόθεση όμως, να κληθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ως μάρτυρες, σε τυχόν ανακριτική διαδικασία, όλοι οι παρακάτω αναφερόμενοι και εικονιζόμενοι.

Αναφέρω για όσους αισθανθούν πως θίγεται η αξιοπρέπειά τους, τα παρακάτω άρθρα του Π.Κ.

231. Υπόθαλψη εγκληματία

232. Παρασιώπηση εγκλημάτων

362. Δυσφήμηση

363. Συκοφαντική Δυσφήμηση

366. Αν το γεγονός του άρθρου 362 είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη.

375. Υπεξαίρεση

·       Πιο πάνω από τον κλάδο, το ατομικό συμφέρον των μελών Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ

·        Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) ιδρύθηκε το 1992 στην Κατερίνη και αποτελεί, δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών του χώρου της μαζικής εστίασης και αναψυχής. Η σχέση της με τον κλάδο της Εστίασης είναι τόση, όση και η αδιαφορία της. Αυτό που ενδιαφέρει την ΠΟΕΣΕ εδώ και χρόνια, είναι η ατομική προβολή, η ανέλιξη και η οικονομική προκοπή των Διοικούντων της. Το γεγονός πως, ούτε που τους νοιάζει εάν ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα και ποια είναι αυτά, φαίνεται περίτρανα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, που εμφανίζει κάθε 4 με 5 χρόνια κι ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, έτσι για τα μάτια του κόσμου!!!! Το ίδιο όμως δε συμβαίνει και με την ΓΣΕΒΕΕ, που τυχαίνει να έχουν τον ίδιο Πρόεδρο. Τον κ. Καββαθά Γιώργο.

·      Μνημόνιο συνεργασίας ΠΟΕΣΕ-GEA :

 «Τύφλα να ‘χουν τα μνημόνια της Ελλάδας με τους … θεσμούς»!

·        Η ιστορία έγραψε τον Νοέμβριο του 2002 το εξής εκπληκτικό σενάριο: Η τότε GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ (σημερινός GEA), που είχε συσταθεί από το 1993, επί 9 χρόνια βρίσκονταν στην σκιά της ΑΕΠΙ κι έψαχνε εναγωνίως να αποκτήσει το «χρυσό κλειδί» του κλάδου της Εστίασης. Της το έδωσε η ΠΟΕΣΕ με το περιβόητο Μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2002. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ τότε ήταν ο Γκόφας Παναγιώτης (ιδιοκτήτης της Ψαροταβέρνας ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ στην Θεσσαλονίκη). Η συμφωνία περιελάμβανε τα εξής» Για την μεν ΠΟΕΣΕ «Ενημέρωση των μελών της – Χορήγηση από τα Σωματεία μέλη της, προς τους Οργανισμούς, καταλόγους των επιχειρήσεων που ανήκουν στην δύναμή τους – Αποστολή σχετικών επιστολών, που θα διευκολύνουν την είσπραξη των δικαιωμάτων – Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θεωρείται χρήσιμη για την εφαρμογή του Μνημονίου που υπογράφηκε». Για δε τους Οργανισμούς «Ποσοστό 3%, από τις εισπράξεις των καταστημάτων, για αποζημίωση της ΠΟΕΣΕ, εφόσον εκτελέσουν όλες τις ως άνω αναφερόμενες ενέργειες και αποδώσουν στους Οργανισμούς το ανάλογο επίσημο παραστατικό». Επειδή όμως δεν μπορούσαν να δίδουν «νόμιμα παραστατικά», ως μη κερδοσκοπικός φορέας που ήταν, δημιούργησαν την ΠΟΕΣΕ Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία κι έτσι καλύφθηκαν. Δείτε τι έλεγαν στα Συμβούλιά τους και πίσω από την πλάτη σας οι διοικούντες της ΠΟΕΣΕ και πως προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους για τις «προμήθειες» που έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν, διότι το Μνημόνιο το τότε, βρίσκεται ακόμη σε ισχύ. Τώρα αγαπητέ κλάδε της Εστίασης, γνωρίζεις. Αντιλαμβάνεσαι πλήρως γιατί τα καταστήματα Εστίασης γέμισαν με ΑΓΩΓΕΣ Ασφαλιστικών μέτρων από τους συγκεκριμένους Οργανισμούς και που φυσικά το ίδιο βιολί συνεχίζεται ακόμη και τώρα, σε περισσότερο έντονους ρυθμούς. Αν θέλουν να θυμηθούν οι παλιοί καταστηματάρχες, ποιες περιοχές επλήγησαν πρώτες από ελέγχους και κυνηγητό των συγκεκριμένων Οργανισμών από το 2003, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ την εποχή εκείνη, ας ρίξουν μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες (ήταν δημοσιευμένες στο επίσημο περιοδικό τους) και θα τα θυμηθούν όλα. Έτσι για να μην λέμε για κάτι πως έτυχε. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Για του λόγου το αληθές διαβάστε πως ενημέρωσε τα μέλη του στην Αγία Παρασκευή ο κ. Καββαθάς, το ίδιο με τον κ. Παναγιωτόπουλο (ο ΤΖΙΜΗΣ των Τρικάλων), πως οργάνωσε μυστική επίσκεψη από υψηλόβαθμο στέλεχος των Οργανισμών, για τα καταστήματα των Τρικάλων, ο κ. Αθανασός στον Βόλο τους ενημέρωνε με το «γάντι», είχε και τύψεις, μάθετε κι εσείς μαγαζάτορες από την περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, πως χειρίστηκε το θέμα με τους Οργανισμούς ο Κώστας Βαμβακάς, από τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής κι έχετε γεμίσει τώρα με ΑΓΩΓΕΣ ασφαλιστικών μέτρων, με αναδρομικά 5 ετών, που σημαίνει 20.000 έως 30.000 Ευρώ. Αυτοί ήταν κι αυτοί θα είναι, αν δεν αλλάξετε νοοτροπία.

·       ΠΟΕΣΕ-ΓΣΕΒΕΕ : Ο κατώτερος (Ομοσπονδία) διοικεί τον ανώτερο (Συνομοσπονδία) !

·        Η ΠΟΕΣΕ είναι μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.). Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ είναι ο Γιώργος Καββαθάς, που είναι και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ είναι ο Γιώργος Κουράσης, που είναι και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ.

·       Ίδρυση ΠΑΣΚΕΔΙ

·        Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2004 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

·       Άμεση κρούση του ΠΑΣΚΕΔΙ στον ΕΦΕΤ εναντίον ΠΟΕΣΕ – Πρώτη ΝΙΚΗ!

·        Αμέσως, με γραπτό αίτημα (Α.Π. 103/3-11-2004), ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Διαχείριση της ανατύπωσης και της διανομής ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον κλάδο, των ‘’οδηγού υγιεινής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, διασκέδασης και ζαχαροπλαστικής’’, της αφίσας και του ‘’εγχειριδίου βασικών αρχών υγιεινής’’ του ΕΦΕΤ, που η ΠΟΕΣΕ, έστησε «φάμπρικα», χωρίς να υπολογίζει ποιους ιδιώτες οδηγούσε στον οικονομικό όλεθρο, αρκεί αυτή να πουλά και να συνεχίζει να τα πουλά στον κλάδο προς 22 Ευρώ το σετ. Στις 17 Ιανουαρίου 2005 το ΠΑΣΚΕΔΙ με επιστολή του στον ΕΦΕΤ κατακεραυνώνει την ΠΟΕΣΕ και στην απόφαση 5/21-1-2005 του ΕΦΕΤ, δίδεται η έγκριση στο αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, να τα διανείμει μέσω των περιοδικών και μέσων προβολής που διαθέτει. Μετά από αυτή την πρώτη νίκη του ο ΠΑΣΚΕΔΙ, δέχεται επίθεση από την ΠΟΕΣΕ, γιατί χάνει έσοδα και με ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ, προσπαθεί να διαλύσει το ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά στο Δικαστήριο που ακολουθεί δικαιώνεται το ΠΑΣΚΕΔΙ. Στο συγκεκριμένο Δικαστήριο εξουσιοδοτημένοι μάρτυρες από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ ήταν οι: Μπουραζάνης Χαράλαμπος Πρόεδρος του Σωματείου Δράμας, Παππάς Αντώνιος Πρόεδρος του Σωματείου Έδεσσας, Τσαπατσάρης Γρηγόριος Πρόεδρος του Σωματείου Γρεβενών, Αθανασούλας Μιχαήλ Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνης, Χατζηβλασίου Θεοδόσιος Ταμίας του Σωματείου Κομοτηνής, Γκόφας Παναγιώτης Μέλος του Σωματείου Θεσσαλονίκης.

·       ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΕΣΕ κατά ΠΑΣΚΕΔΙ2η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΣΚΕΔΙ

·        Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ απαρτιζόμενο από τους: Κωνσταντίνο Ζηνέλη Πρόεδρο, Δημήτριο Παναγιωτόπουλο Α΄Αντιπρόεδρο, Ιωάννη Τσάκο Β΄Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Καββαθά Γενικό Γραμματέα, Απόστολο Αθανασό Ταμία, Γεώργιο Κουράση Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Βάσιο Υπεύθυνο Κινητοποιήσεων, Αντώνιο Παππά Υπεύθυνο Κοινωνικού Τομέα, Γρηγόριο Τσαπατσάρη Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννη Σταυρόπουλο Υπεύθυνο Τύπου και Ευάγγελου Μαρμαγκιώλη, Αργύριου Αργυρόπουλου, Ιωάννη Κουζούπη, Χρήστου Παναγιώτου, Κωνσταντίνου Βαμβακά Μελών Δ.Σ. μηνύει τον ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά επειδή είχε εκδοθεί η ΑΘΩΩΤΙΚΗ υπέρ υμών ΑΠΟΦΑΣΗ της ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣαναγκάσθηκαν να αποσύρουν την ΜΗΝΥΣΗ, διότι θα έχαναν και αυτήν, αφού στηρίζονταν στο ίδιο σκεπτικό.

·       Η επίμαχη κασέτα, το οικονομικό σκάνδαλο Γκόφα και το εξώδικο

·        Ο μάρτυρας υπέρ της ΠΟΕΣΕ και κατά του ΠΑΣΚΕΔΙ, Γκόφας Παναγιώτης, Μέλος του Σωματείου Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιδιοκτήτης της γνωστής ψαροταβέρνας ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ, πριν από 1,5 χρόνο ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ για 3 συνεχόμενα χρόνια, εκλέχθηκε εκ νέου τον Μάρτιο 2003, αλλά τον εξανάγκασε το Δ.Σ. 3 μήνες μετά την εκλογή του, να παραιτηθεί του αξιώματός του, επειδή, μετά από μια μαγνητοφωνημένη κασέτα (τα κείμενα είναι από τα επίσημα Πρακτικά Δ.Σ.), που άκουσαν, αντιλήφθηκαν πως ο Γκόφας υπέπεσε σε οικονομικό σκάνδαλο, από την πώληση των Εγχειριδίων του ΕΦΕΤ, διαβάστε και το ΕΞΩΔΙΚΟ που του έστειλαν, (με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Καββαθά), μετά από ένα δικό του, που τους κοινοποίησε. Την επίμαχη κασέτα άκουσαν και γνώριζαν το περιεχόμενό της οι: Ζηνέλης Κωνσταντίνος Ά΄Αντπρόεδρος (Χαλκίδα), Τσάκος Ιωάννης Β΄Αντιπρόεδρος (Πειραιάς), Καββαθάς Γιώργος Γενικός Γραμματέας (Αγία Παρασκευή Αθήνα), Μαρμαγκιώλης Ευάγγελος Ταμίας (Αλμυρός Βόλου), Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (Τρίκαλα), Βάσιος Νικόλαος Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων (Άρτα), Σταυρόπουλος Ιωάννης Υπεύθυνος Τύπου και Ενημέρωσης (Πάτρα), Τσαπατσάρης Γρηγόρης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων (Γρεβενά), Αθανασός Απόστολος Μέλος (Βόλος), Αργυρόπουλος Αργύρης Μέλος (Κομοτηνή), Κουζούπης Ιωάννης Μέλος (Σύρος), Παναγιώτου Χρήστος Μέλος (Εξοχικά Αθήνα). Απόντες ήταν ο κατηγορούμενος Γκόφας Παναγιώτης Πρόεδρος (Θεσσαλονίκη) και ο Παππάς Αντώνης Υπεύθυνος Κοινωνικού Τομέα (Έδεσσα). Οι ως άνω κύριοι, αφού άκουσαν την κασέτα και πείστηκαν πως ο Πρόεδρός τους υπέπεσε σε οικονομικό σκάνδαλο, όφειλαν να τον καταγγείλουν στον Εισαγγελέα, αλλά επειδή ο Γκόφας είχε υπογράψει Συμβάσεις με πολλά χρήματα, (που θα τα έχαναν), όπως το Σήμα ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα με τεράστια Κρατική χρηματοδότηση 300.000.000 δραχμώνη Σύμβαση με τους Οργανισμούς GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, με 3% προμήθεια για κάθε πληρωμή καταστήματος, προτίμησαν δια ψηφοφορίας να μην τον καταγγείλουν, αλλά να διαδώσουν πως αποχώρησε για προσωπικούς και οικογενειακούς του λόγους. Από όσους άκουσαν την επίμαχη κασέτα, γνώριζαν την πράξη του Γκόφα, αλλά την απέκρυψαν, δείτε την σημερινή τους εξέλιξη, μερικών εξ΄αυτών, αλλά και του ίδιου του Γκόφα. Εξέλιξη, που αν έστελναν τον Γκόφα στον Εισαγγελέα, δεν θα υπήρχε.

·        1) Καββαθάς Γιώργος, (από Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ), Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρος ΠΟΕΣΕπροώθησε τον Γκόφα για την ραγδαία εξέλιξή του, αφού φρόντισε να αποκρύψει πάση θυσία το σκάνδαλο.

·        2) Γκόφας Παναγιώτης (από κατηγορούμενος για οικονομικό σκάνδαλο), με την προώθηση του Γιώργου Καββαθά, χρίστηκε Πρόεδρος της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος της μικτής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος του Σωματείου ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, μέλος ξανά της ΠΟΕΣΕ και παρ΄ολίγον Πρόεδρος, πρώην υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμαριάς.

·        3) Αργυρόπουλος Αργύρης τ. Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Ερωτάται ο κ. Καββαθάς Γιώργος, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ:

1) Όσο στην Προεδρία της ΠΟΕΣΕ βρισκόταν ο Γκόφας Παναγιώτης, εσείς θα βρισκόσασταν στην σκιά του. Άρα σας βόλεψε πάρα πολύ την δεδομένη στιγμή, μιας και σας δινόταν η ευκαιρία, να εξαφανίσετε συνδικαλιστικά τον Πρόεδρο;

2) Στις 4 Αυγούστου 2003 παραλάβατε, με δική σας υπογραφή, παραίτηση του Γκόφα Παναγιώτη, ο οποίος έθετε σαν όρο να παραιτηθεί και το υπόλοιπο Δ.Σ. Τι μεσολάβησε μέχρι τις 28 Αυγούστου και έστειλε ο Γκόφας δεύτερη επιστολή παραίτησης χωρίς πλέον κανέναν όρο; Επίσης 1 χρόνο μετά και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο 20 Νοεμβρίου 2004, παραδέχεστε πως η υπόθεση Γκόφα ήταν ποινικό αδίκημα, το οποίο ολόκληρο το Δ.Σ. αποφάσισε να αποκρύψει και συνεχίζοντας κάνετε μνεία για το ύφος δέκα Καρδιναλίων του Δικηγόρου του Γκόφα, που σας προσκόμισε την πρώτη παραίτησή του, ότι ζητούσε τα 14 κεφάλια σας επί πίνακι, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα παράδοσης παραίτησης, λέτε πως δεν κρατήσατε ΠΡΑΚΤΙΚΑ. Γιατί κ. Καββαθά; Τι είπατε την συγκεκριμένη ημέρα; Πως πείσατε τον Δικηγόρο του Γκόφα να κατεβάσει τους τόνους του; Τι τάξατε;

3) Στις 6 Οκτωβρίου 2003 αναφέρετε στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ, πως για να μην βγάλετε τα εν οίκω εν Δήμω, στο θέμα Γκόφα, συστήθηκαν παράνομες επιτροπές ελέγχουΤι απαντάτε;

4) Από όσα γνωρίζουμε, επί Προεδρίας Γκόφα, είχαν υπογραφεί Συμβάσεις με τον ΕΟΤ για το Σήμα ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας, πρόγραμμα 300.000.000 δρχ. Μήπως αυτό έπαιξε ρόλο στο να μην…βγάλετε τα εν οίκω εν Δήμω;

5) Στις 31 Ιουλίου 2003 με επιτροπή του Δ.Σ. που απαρτίζονταν από τους: Καββαθά Γιώργο, Παναγιωτόπουλο Δημήτρη, Τσαπατσάρη Γρηγόρη, Κουζούπη Γιάννη και Κουράση Γιώργο βγάλατε ένα ΠΟΡΙΣΜΑ για την πολύκροτη υπόθεση Γκόφα, ωστόσο κ. Καββαθά εσείς, στις 20 Οκτωβρίου 2004, χαρακτηρίζετε το ΠΟΡΙΣΜΑ «τρίχες» μιας και δεν τηρήθηκαν τα χαρτιά σωστά, ενώ την ίδια μέρα ψάχνατε εναγωνίως να μαγειρέψετε λέξεις, προκειμένου να αλλάξετε τον όρο «αντικαταστατικές ενέργειες» σε «αντικαταστατικές ενέργειες που απορρέουν από το ΠΟΡΙΣΜΑ και τους ορκωτούς». Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

6) Στο Δ.Σ. της 23 Σεπτεμβρίου 2004, ενώπιόν σας, ο Αντιπρόεδρος κ. Τσάκος ανέφερε πως για το ποινικό μέρος της υπόθεσης Γκόφα, υπήρξε «Συμφωνία Κυρίων» μεταξύ του Δ.Σ. να μην τον μηνύσετε, αρκεί να παραιτηθεί κι όταν ο Γκόφας κάπου αντέδρασε, του στείλατε τότε το εξώδικο και συμμορφώθηκε με τα «υπονοούμενα». Τι απαντάτε κ. Καββαθά;

7) Στις 9 Νοεμβρίου 2004, εμφανίζεται ο Γκόφας Παναγιώτης στην Γενική Συνέλευσή σας στην Βάρκιζα, ως εκλέκτορας και όχι μόνο εμφανίζεται, αλλά του δίνετε και βήμα λόγου Μα ήταν φυσιολογικό, αφού όπως είπε και ο Εκλέκτορας κ. Βέργος «χειρότερο από ένα σκάνδαλο, είναι το θάψιμο του σκανδάλου». Γιατί το «θάψατε» κ. Καββαθά; Γιατί δώσατε το δικαίωμα στον Γκόφα να λέει αερολογίες τότε στη Γ.Σ.;

8) Στις 20 Νοεμβρίου 2004 αποφασίζετε κατά πλειοψηφία να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. με θέμα «κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Γκόφα» Στο ίδιο Δ.Σ. εσείς πάλι προτείνετε να στείλετε τον Γκόφα στον Εισαγγελέα , στο ίδιο Δ.Σ. ο Αντιπρόεδρος κ. Τσάκος «περηφανεύεται» πως θα εξαφανίσει τον Γκοφισμό , συνεχίζοντας ο κ. Τσάκος αναφέρει πως στην Γ.Σ. λειτουργήσατε υπό πίεση και δεν αναφέρατε τα πάντα για τον Γκόφα. Τι είδους πίεση και ποιος σας την άσκησε κ. Καββαθά;

9) Στις 20 Δεκεμβρίου 2004 αποφασίζετε κατά πλειοψηφία να στείλετε την υπόθεση Γκόφα σε Εισαγγελική Αρχή. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Αργυρόπουλος από Κομοτηνή, δηλώνει Γκοφικός, ενώ ο κ. Κουράσης Γιώργος αισθάνεται συμμέτοχος σε ποινικό αδίκημα της συγκάληψης και γι΄αυτό προτείνει να παραπεμφθεί ο Γκόφας στον Εισαγγελέα, ενώ κι εσείς βαδίζοντας στην ίδια γραμμή σκέψης, αναφερθήκατε στο παρελθόν, πηγαίνοντας 16 μήνες πίσω, την ημέρα που παραλάβατε την παραίτηση του Γκόφα από τα χέρια του Δικηγόρου του κ. Χ………….., λέγοντας πως κλείσατε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ για να μην υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον Γκόφα, ακολουθώντας την λύση «Συμφωνία κυρίων». Κύριε Καββαθά με αυτά που αναφέρετε, φυσικά και αναγνωρίζετε πως είστε κι εσείς ένοχος για συγκάληψη ποινικής πράξης, μιας και σας φάνηκε οικεία η φράση του κ. Κουζούπη πως «οι συνδικαλιστές δεν μπαίνουν φυλακή, αλλά πάνε σπίτι τους»;

Εσείς όμως κ. Καββαθά δεν στείλατε τον Γκόφα ούτε στον Εισαγγελέα, ούτε στο σπίτι του κι έτσι:

1) Tον Μάρτιο 2005, εξουσιοδοτείται από το Σωματείο του, (Σωματείο Ψητοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης), με εντολή ΠΟΕΣΕ, να παραστεί σε Δικαστήριο και να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΠΟΕΣΕ και κατά του ΠΑΣΚΕΔΙ. 3 μήνες δηλαδή μετά την απόφαση που πλειοψηφικά λάβατε σαν Δ.Σ. ΠΟΕΣΕ, να τον στείλετε σε Εισαγγελέα. Κύριε Καββαθά μας δουλεύετε;

2) Τον Ιούνιο 2005, εκλέγεται Πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης.

3) Το 2006 επανεκλέγεται στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ ως Σύμβουλος-Μέλος έως σήμερα.

4) Το 2006 εκλέγεται και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικονομική επιτροπή στις Βρυξέλλες.

5) Το 2008 εκλέγεται Πρόεδρος του Bord Economic Policy Guidelines της EESC.

6) Το 2008 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του τμήματος ECO on Economic and Monetary Union της EESC.

7) Το 2013 εκλέγεται Πρόεδρος της κατηγορίας των ΜΜΕ στην Ευρώπη.

8) Το 2018 Πρόεδρος της μικτής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας της ΕΟΚΕ.

Κύριε Καββαθά, από το 2005 προωθείτε συνεχώς τον Γκόφα. Αφού γνωρίζατε το ποιόν του, γιατί τον προωθήσατε;

Αναφορά στην πορεία του κ. Καββαθά

1) Το 2005 έως 2012 Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, με Πρόεδρο τον κ. Ασημακόπουλο.

2) Το 2007 έως 2012 μέλος ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.

3) Το 2003 έως 2012 Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΣΕ.

4) Το 2012 έως σήμερα Πρόεδρος ΠΟΕΣΕ.

5) Το 2013 έως σήμερα Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ.

Κύριε Καββαθά, μήπως έφτασε η ώρα να πάτε όλοι σπίτια σας, μιας και οι συνδικαλιστές, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κουζούπης, δεν μπαίνουν φυλακή; Εκτός κι αν κάποιος ευαίσθητος Εισαγγελέας ασχοληθεί μαζί τους.

Γ.Σ. ΠΟΕΣΕ 8 Απριλίου 2009

·        Η ανακοίνωση που διένειμε ο τ. Πρόεδρος ΠΟΕΣΕ Παναγιώτης Γκόφας κατά τη διάρκεια της 16ης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΣΕ, προκειμένου να αναρριχηθεί και πάλι στο θώκο του Προέδρου, έχει ως εξής:

΄΄Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράστασή σας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους κοινούς αγώνες, τόσο στην πρώτη κατά πλειοψηφία, όσο και στη δεύτερη ομόφωνη (19-3-2003) εκλογή μου ως Προέδρου της Ομοσπονδίας μας.

Όπως όλοι γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μου, ορισμένοι συνέλαβαν και εκτέλεσαν οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης και κατασυκοφάντησής μου.

Έτσι κατηγορήθηκα για δήθεν κακοδιαχείριση, παρά το περί του αντιθέτου πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών.

Για να στηρίξουν τις αίολες κατηγορίες τους και να τις παρουσιάσουν ως αληθοφανείς, κάποιοι έφθασαν να μαγνητοφωνήσουν παράνομα ιδιωτική συνομιλία μου, για να επικαλεστούν μετά τεχνηέντως το περιεχόμενό της. Και από τις διαδόσεις, κάποιοι με συκοφάντησαν δυσφημιστικά. (ΣΗΜ. Διαβάστε την ψηφοφορία του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ για να μην καταγγείλουν τον Γκόφα στον Εισαγγελέα).

Η συστηματική λασπολογία με οδήγησε να παραιτηθώ από ευθιξία. (Πρώτη παραίτηση) (Δεύτερη παραίτηση)

Προσέφυγα στα Δικαστήρια με δύο μηνύσεις και θέλω να σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμασίας μου, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της σχετικής διαδικασίας. Η πρώτη μήνυσή μου στρεφόταν κατά του Ηλ. Καλιώρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση (ΣΗΜ. μόνο που δεν ανέφερε ο Γκόφας πως ο Καλιώρας δικάστηκε ΕΡΗΜΗΝ, μιας που την εποχή εκείνη δεν είχε χρήματα να καλύψει τα δικαστικά έξοδα κι έτσι πέρασαν τα ψέματα του ίδιου και του μάρτυρα Αργυρόπουλου, που ισχυρίστηκε ψευδώς, ότι ο Γκόφας εξελέγη και πάλι Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κι έτσι οι Δικαστές, ακούγοντας πως εξελέγη και πάλι Πρόεδρος, απεφάνθησαν πως ο ΑΠΩΝ κατηγορούμενος, τον κατηγόρησε άδικα) για κατ΄εξακολούθηση μαγνητοφώνηση ιδιωτικής συνομιλίας μου, χωρίς τη συναίνεση και έγκρισή μου και για χρήση του περιεχομένου των καταγραφεισών συνομιλιών σε βάρος μου (απόφαση 1296/2007 του Τριμελούς Πλημ/κείου Θες/νίκης). Το Δικαστήριο επίσης αποφάνθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε χρηματισμός μου. (ΣΗΜ. το Δικαστήριο έκρινε, αφού η Δίκη τελέσθηκε ΕΡΗΜΗΝ του κατηγορουμένου, βασιζόμενο στις ΄΄ψευδείς δηλώσεις΄΄ του Αργυρόπουλου, που ισχυρίστηκε πως η κασέτα που άκουσε δεν περιείχε τίποτε επιβαρυντικό για τον Γκόφα. Γιατί όμως ο ίδιος, μετά το άκουσμα της κασέτας, δηλώνει στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της ΠΟΕΣΕ πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Γκόφα;).

Η δεύτερη μήνυσή μου στρεφόταν κατά του κ. Απ. Αθανασού και την απέσυρα στο ακροατήριο, όπου ο κ. Αθανασός δήλωσε ότι όσα του αποδίδονταν οφείλονταν σε εσφαλμένη πληροφόρησή του και δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου και για το λόγο αυτό ζήτησε συγγνώμη για την παρανόηση. (ΣΗΜ. δεν τίθεται θέμα για παρανόηση, διότι άκουσε την κασέτα και συμφώνησε αρχικά να μην επιδιώξει την δίωξη του Γκόφα, ενώ αργότερα το μετανόησε δηλώνοντας πως επιθυμεί να σταλεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα). Έτσι έπαψε η σε βάρος του ποινική δίωξη (απόφαση 63/2009 του Τριμελούς Πλημ/κείου Έδεσσας). Τη δικαίωσή μου αισθάνομαι ως ηθικό χρέος απέναντί σας. Δε μπορούσα να μένω εκτεθειμένος για πράξεις που δεν έκανα.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Η πικρία μου από την αμφιβολία όσων έδειξαν να κλονίζονται ή να αμφιβάλλουν την εντιμότητα και την ανιδιοτέλειά μου, καθώς και η εμπάθεια όσων με πολέμησαν, με όπλισαν με δύναμη.

Έμαθα πολλά από την στάση όσων βρέθηκαν κοντά μου, όσων βρέθηκαν σε ΄΄απόσταση΄΄ και όσων βρέθηκαν απέναντι.

Προτίθεμαι και πάλι να εισφέρω όλη την εμπειρία μου και να θέσω στη διάθεσή σας όλες τις δυνάμεις μου για νέους αγώνες και δημιουργικούς οραματισμούς, με τη δύναμή σας από τη θέση της Ομοσπονδίας΄΄.

Σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΕ εμφανίζει ως ΜΕΛΗ της 139 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Εμείς γνωρίζουμε πως ψεύδονται. Αποδείξτε το κι εσείς ενημερώνοντάς μας και ζητώντας την άμεση διαγραφή σας. Δείτε την λίστα

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΕΣΕ

Την ευθύνη του άρθρου αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ, ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Καλιώρας και προκαλώ οποιονδήποτε αμφισβητεί οτιδήποτε, να στραφεί νομικά ΜΟΝΟ εναντίον μου. Ουδεμία ευθύνη φέρει για το άρθρο το ΠΑΣΚΕΔΙ και το Δ.Σ. αυτού.

 

Με τιμή ο Υπευθύνως δηλών των ανωτέρω

Ηλίας Καλιώρας

 

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους