Στους 150 οι νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδία

25 Φεβρουαρίου, 2019
Στους 150 οι νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδία
Τους 150 έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 170 νοσηλεύονται στη βορειοανατολική Ινδία ύστερα από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Στους 150 οι νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδία

Τους 150 έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 170 νοσηλεύονται στη βορειοανατολική Ινδία ύστερα από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Τα περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων είναι πολλές γυναίκες, εργάζονταν στις φυτείες τσαγιού της περιοχής και την περασμένη Πέμπτη είχαν λάβει τον εβδομαδιαίο μισθό τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του κρατιδίου Χιμάντα Μπίσουα Σάρμα, νέοι ασθενείς διακομίζονται συνεχώς από τις γύρω περιοχές, ενώ κάποιοι εμφανίζουν επιπλοκές δύο ημέρες αφότου κατανάλωσαν αλκοόλ.

Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 16 ύποπτους που φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη παρασκευή αλκοόλ στο κρατίδιο Άσαμ, πρακτική που είναι συνηθισμένη στις φυτείες τσαγιού της περιοχής, με τους εργάτες να συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ έπειτα από μια κουραστική ημέρα.

«Ρώτησα κάποιους από τους ασθενείς για ποιον λόγο καταναλώνουν αλκοόλ σχεδόν καθημερινά και απάντησαν ότι έπειτα από μια σκληρή ημέρα στις φυτείες πίνουν για να ξεπεράσουν το άγχος και την κούραση», επισήμανε ο Σάρμα.

Περίπου 10 διαφορετικά αποστακτήρια παρήγαγαν το νοθευμένο αλκοόλ, δήλωσε ο Μρινάλ Σαϊκία, βουλευτής του κόμματος BJP, το οποίο κυβερνά το κρατίδιο Άσαμ. Όμως ένα και μόνο πρόσωπο ήταν αυτό που παρείχε το συστατικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη νόθευση του αλκοόλ, πρόσθεσε.

«Σχεδόν 1.500 άνθρωποι πρέπει να κατανάλωσαν αυτή την παρτίδα νοθευμένου αλκοόλ την Πέμπτη», εξήγησε ο Σαϊκία.

Στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου για τον ίδιο λόγο και τότε η αστυνομία ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων αποστακτηρίων.

Αυτά τα δύο περιστατικά πιστεύεται ότι είναι τα πιο θανατηφόρα μετά την αντίστοιχη υπόθεση του 2011 στη Δυτική Βεγγάλη, όταν έχασαν τη ζωή τους 172 άνθρωποι.

Εκατοντάδες φτωχοί Ινδοί πεθαίνουν κάθε χρόνο μετά την κατανάλωση φτηνού, νοθευμένου αλκοόλ. Συχνά οι λαθρέμποροι προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη -μια ιδιαίτερα τοξική αλκοόλη η οποία πολλές φορές χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό-  για να τους δώσουν γεύση.

Πηγή: efsyn.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους