Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης «ξεχύθηκαν» οι διανομείς φαγητού – Καταγγέλλουν παράλογα πρόστιμα Covid (βίντεο)

30 Δεκεμβρίου, 2021
delivery100-thumb-large-768x480

Αυτή την ώρα, οι διανομείς φαγητού, πραγματοποιούν μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που η πλειοψηφία δεν έχει πάρει δώρο Χριστουγέννων, πολλοί από τους συναδέλφους τους δέχτηκαν παράλογα πρόστιμα από το υπουργείο Εργασίας, γιατί δήθεν δεν έκαναν τα rapid test που υποχρεούνταν.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της διανομής φαγητού αναφέρουν πώς τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 300 έως και 2.100 ευρώ και αφορούν σε περιπτώσεις εργαζομένων που είτε είχαν κάνει rapid test και λόγω προβλημάτων του συστήματος περάστηκαν εκπρόθεσμα είτε περιπτώσεις εργαζομένων που ήταν σε άδεια, δηλαδή, δεν εργάζονταν χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι έπρεπε να κάνουν rapid test και για αυτό το διάστημα.

Όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βασίλης Κεφαλάς, τα παράλογα αυτά πρόστιμα έρχονται σε μία περίοδο πού περίπου το 85% των συναδέλφων του είτε δεν πήρε δώρο Χριστουγέννων είτε έλαβε ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με αυτό που έπρεπε να πάρει, λόγω ανασφάλιστης εργασίας, ενώ το ίδιο διάστημα και με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση, ο κλάδος θα πληγεί ακόμη περισσότερο.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι τα συγκεκριμένα πρόστιμα αφορούν το διάστημα Οκτωβρίου -Νοεμβρίου και ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και άλλα για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ είναι πολύ πιθανό να αφορούν και άλλους κλάδους εργαζομένων.

Σήμερα προχώρησαν σε μία πρώτη αντίδραση -όπως λένε-κάνοντας μοτοπορεία από το άγαλμα Βενιζέλου όπου συγκεντρώθηκαν, προς το ΥΜΑΘ και προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις πιο μαζικές και πιο δυναμικές το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στην περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους