Στο «σφυρί» ο εμβληματικός Αστέρας Ρόδου – Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες

19 Οκτωβρίου, 2018
Στο «σφυρί» ο εμβληματικός Αστέρας Ρόδου – Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες
Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για την πώληση της εταιρείας Grand Hotel Summer Palace

Στο «σφυρί» ο εμβληματικός Αστέρας Ρόδου – Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες 

Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για την πώληση της εταιρείας Grand Hotel Summer Palace, στην οποία ανήκει το παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων «Grand Hotel», ο γνωστός και εμβληματικός ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΔΟΥ.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Ομίλου Μήτση, ο οποίος το έχει μακροενοικιάσει, από την δεκαετία του 1990, με την μίσθωση να λήγει στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας. Ενδιαφέρον για την εξαγορά του ακινήτου θα επιδείξουν αρκετοί Ροδίτες ξενοδόχοι, που ήδη προετοιμάζονται να καταθέσουν τις προσφορές τους, αλλά και επιχειρηματίες εκτός του νησιού.

Στην κυριότητα της εταιρείας βρίσκεται ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, μισθωμένο με την επωνυμία «Grand Hotel», το οποίο βρίσκεται στο ΟΤ 12 του Δήμου Ρόδου και περιβάλλεται από τις οδούς Ακτή Μιαούλη, Ν. Μανδηλαρά, Γ. Παπανικολάου και Στρ. Γρίβα σε οικόπεδο εμβαδού 21.853,53 τ.μ. Η δομημένη επιφάνεια έχει συνολικό εμβαδόν χώρων κύριας χρήσης 29.470,78 τ.μ., βοηθητικής χρήσης 10.347,42 τ.μ., και αποτελείται από τέσσερις εξαώροφες πτέρυγες με ενιαίο υπόγειο, ενώ περιλαμβάνει ακόμη δύο πτέρυγες εμπορικών χώρων-καταστημάτων, υποδομές εστίασης- ψυχαγωγίας, τρεις υπαίθριες πισίνες και γήπεδο τένις.

Η ελάχιστη τιμή προσφοράς (τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού) για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσόν των €35 εκατ. Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Διεύθυνση Περιουσίας της Τράπεζας (κο Ι. Φουντά, τηλ. 210 3345307, κα Α. Βαρελά, τηλ. 2103345418, Σταδίου 38, 4ος όροφος, από 22/10/2018 μέχρι και 19/11/2018, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 9.00 πμ έως 2.30 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον ως άνω διαγωνισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του κάθε ενδιαφερόμενου στον υπόψη ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό αποτελεί η κατάθεση ποσού ίσου με το 10% της τιμής εκκίνησης σε Εγγυητική Επιστολή Τράπεζας (εκτός ΕΤΕ) ή σε Τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτό και, σε περίπτωση ανάδειξής του σε πλειοδότη, για την τήρηση των όρων πώλησης.

Με τα «λουκέτα» σε όλο και περισσότερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων κάποια από τα κορυφαία, σε όλη την Ελλάδα να αυξάνονται και την ίδια στιγμή, να καταλήγουν σε ξένοδοχειακούς ομίλους ξένων συμφερόντων, τουλάχιστον είναι θετικό ανάλογου μεγέθους επιχειρήσεις να παραμένουν σε ελληνικά χέρια. Ειδικότερα στον νευραλγικό χώρο του τουρισμού, η σημασία του οποίου είναι τεράστια για την ελληνική οικονομία, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης πρέπει να παραμένουν ελληνικά και δυνατά.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους