Στην Αθήνα ο Γκόρντον Ράμσεϊ: Έφτιαξε σουβλάκια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Bίντεο)
Μετά την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Σπάρτη και τα Μετέωρα, ο Γκόρντον Ράμσεϊ κατέληξε στην Αθήνα.
Το ταξίδι του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα συνεχίζεται, παρέα με τον διάσημο Ιταλό σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ.
Αυτήν τη φορά, βρέθηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου έδωσαν μαθήματα γαστρονομίας.
Συγκεκριμένα, επέλεξαν να ετοιμάσουν μια διαφορετική εκδοχή από το κλασσικό ελληνικό σουβλάκι. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν, χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.
Πριν καλά μπουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν ο Ράμσεϊ με τον Ντ′ Ακάμπο, ξέσπασαν οι πρώτες διαφωνίες. O Έλληνας συνάδελφός τους, όταν άκουσε τον Ντ′ Ακάμπο να αποκαλεί το σουβλάκι κεμπάμπ, έγινε έξαλλος και έσπευσε να τον βάλει στην θέση του.
«Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι».