Το ΣτΕ δικαιώνει και επαναφέρει την ΑΥΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Η αβεβαιότητα συνεχίζεται

2 Ιανουαρίου, 2020
Το ΣτΕ δικαιώνει και επαναφέρει την ΑΥΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - Η αβεβαιότητα συνεχίζεται
Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, να ανακαλέσει για δύο μήνες την άδεια λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης - Η αβεβαιότητα συνεχίζεται.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας, με την από 23/12/2019 απόφαση της Προέδρου του Δ’ Τμήματος αυτού, ανέστειλε, με αιτιολογημένη προσωρινή διαταγή, την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, να ανακαλέσει για δύο μήνες την άδεια λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης, αναιρώντας ουσιαστικά την κύρωση αυτή.

Το ΥΠΠΟΑ επέβαλε την κύρωση στηριζόμενο σε εισήγηση του προηγούμενου ΔΣ του ΟΠΙ, το οποίο είχε ενεργό ρόλο εποπτευόμενου και εποπτεύοντος, δεδομένου ότι, από τη μια πλευρά ο ΟΠΙ, μέσω της υπηρεσίας του, ΕΥΕΔ, συλλέγει ο ίδιος δικαιώματα, και από την άλλη, εποπτεύει αυτούς που συλλέγουν δικαιώματα. Η επιβολή κύρωσης στην Αυτοδιαχείριση από τον ίδιο τον ανταγωνιστή της είχε καταλύσει κάθε έννοια άσκησης δημοκρατικής εξουσίας.Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει όχι μόνον την Αυτοδιαχείριση, αλλά και όλους τους Έλληνες δικαιούχους και ξένους Οργανισμούς, που την εμπιστεύτηκαν και τη στήριξαν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη συλλογική διαχείριση στη χώρα μας.

Η Αυτοδιαχείριση από την πλευρά της καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνταχθούν στο πλευρό της, ώστε να εδραιωθεί επιτέλους στην Ελλάδα η συνεταιριστική συλλογική διαχείριση, μακριά από πρακτικές του παρελθόντος, κερδοσκοπικά μονοπώλια ή κρατικές παρεμβάσεις, δίνοντας επιτέλους τη σκυτάλη στους ίδιους τους δημιουργούς να αναλάβουν τη διαχείριση των δικαιωμάτων τους.

Ωστόσο, ο προβληματισμός για τους μαγαζάτορες παραμένει: σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας, με αποφάσεις που σήμερα ισχύουν και αύριο όχι, πώς μπορεί ένας ιδιοκτήτης να είναι ενήμερος για τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει; Όσο συνεχίζεται αυτή η αβέβαιη κατάσταση, τόσο πιο εύκολα θα βρεθούν εκτεθειμένοι όσοι επιχειρηματίες στην Εστίαση δεν επιλέξουν την μόνη νόμιμη και αξιόπιστη λύση της Soundreef.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους