Σούπα μινεστρόνε
18 Δεκεμβρίου, 2020
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 στικ σέλερι
- 1 κολοκυθάκι
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 λίτρα ζωμό, λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ψωμί
- φέτα
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το κολοκυθάκι, τα καρότα, την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε το θυμάρι, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και τα φασόλια.
- Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι, ψωμί, φέτα και ρίγανη.