Σούπα Borscht
18 Δεκεμβρίου, 2020
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 πράσο
- 2 στικ σέλερι
- 1 καρότο
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. πατάτες
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κύβους κότας
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 1/2 λίτρα νερό
- 600 γρ. παντζάρια Μπάρμπα Στάθης , κατεψυγμένα
- 400 γρ. λάχανο, κόκκινο
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τους κύβους, το φύλλο δάφνης και το νερό.
- Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα παντζάρια.
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με θυμάρι, το γιαούρτι, ελαιόλαδο και πιπέρι.