Συμφωνία στο πρόβειο γάλα για 1,25 ευρώ το κιλό από Ελασσόνα και Μπίζιο

11 Αυγούστου, 2021
image001__1__2

Το 1,25 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα γράφει το συμβόλαιο που έκλεισε για τη νέα γαλακτοκομική ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (ΓαλαΕλάςς) με τον Μπίζιο που αφορά σε ποσότητα 4.000 τόνων γάλακτος.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Λιβαδίου Ελασσόνας με την εταιρία Κολιός Α.Ε. στα 1,20 ευρώ το κιλό. Παράλληλα ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Καρυάς Ελασσόνας προέβη και αυτός σε συμφωνία με την εταιρία Μπίζιος Α.Ε για το πρόβειο γάλα στην τιμή των 1,20 ευρώ  το κιλό γάλακτος.

Για «κινήσεις που ενισχύουν και οχυρώνουν την κτηνοτροφία καθώς χτίζονται στέρεες βάσεις για το μέλλον» κάνει λόγο η σχετική ενημέρωση από τον συνεταιρισμό Ελασσόνας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να υλοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι στα συμβόλαιά τους απαιτεί σημαντικές επενδύσεις αλλά και κεφάλαια για την αγορά ζωοτροφών, αφού οι ανατιμήσεις που απλώνονται σε ολόκληρο το φάσμα της πρωτογενούς παραγωγής έχουν ανεβάσει σημαντικά τα κόστη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πλέον φτάνει με τιμή 28 λεπτά στους κτηνοτρόφους το τριφύλλι, όταν πέρυσι η τιμή δεν υπερέβαινε τα 19 λεπτά.

«Οι τιμές που ακούγονται πλέον στη ζώνη γάλακτος είναι σχετικά καλές, αν συνυπολογίσουμε και τα αυξημένα κόστη» αναφέρει επί του θέματος ο επικεφαλής του συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων της Ελασσόνας, Γιώργος Μηλιώνης, ο οποίος εκτιμά πως η τιμή ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζει και η επίσημη περίοδος κλεισίματος συμφωνιών, με τον συνεταιρισμό να έχει ακόμα 2,5 χιλιάδες τόνους πρόβειου γάλακτος να διαθέσει.

Ρεπορτάζ: agronews.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους