Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Λιμανιού Θεσσαλονίκης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

26 Ιανουαρίου, 2019
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Λιμανιού Θεσσαλονίκης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Οι εργαζόμενοι έστειλαν χθες (σ.σ. 25/1) το πρωί επιστολή στη διοίκηση, με την οποία ζητούσαν ξεκάθαρη απάντηση για την παράταση της ισχύος των ΣΣΕ μέχρι το μεσημέρι

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Λιμανιού Θεσσαλονίκης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για εκβιαστικά διλήμματα και απειλές.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι αφενός οι διαβουλεύσεις με τη διοίκηση για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων άρχισαν με μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς της διοίκησης, αφετέρου η χθεσινή τους συνάντηση έληξε άδοξα και με ένταση, με τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., δηλαδή τη διοίκηση των επενδυτών να κόβει την κουβέντα και να την παραπέμπει για τον Μάρτιο αλλά και να αθετεί προηγούμενη δέσμευσή της (προφορική) για παράταση της ισχύος των ΣΕΕ, ενώ η επεκτασιμότητα των ΣΣΕ λήγει στις 31 Μαρτίου και οι πρώτες συμβάσεις ορισμένου χρόνου λήγουν στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν χθες (σ.σ. 25/1) το πρωί επιστολή στη διοίκηση, με την οποία ζητούσαν ξεκάθαρη απάντηση για την παράταση της ισχύος των ΣΣΕ μέχρι το μεσημέρι, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις εάν δεν λάμβαναν απάντηση.

Ωστόσο, δεν έλαβαν απάντηση και ανακοίνωσαν κάθοδο σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα, αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία Σαββάτου-Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης πως τη Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσουν κλιμάκιο της ΟΜΥΛΕ και οι Σύλλογοι και Σωματεία Υπαλλήλων Ο.Λ.Θ. προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, καθώς και κάθε άλλη κίνηση στην οποία θα προβούν προκειμένου να προστατέψουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κανονισμού Προσωπικού και τονίζουν ότι “Τους διαμηνύουμε ότι σε κάθε περίπτωση Συλλογικές Συμβάσεις θα υπάρχουν. Οοι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ σήμερα μετατρέπουν την αγωνία τους για τη δουλειά τους σε αγώνα.Και ξέρουμε καλά να το κάνουμε. Χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δε ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ….»

Η θέση της διοίκησης

Στον αντίποδα, κύκλοι του λιμανιού επισήμαναν ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από την ΟΜΥΛΕ ότι οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ ΑΕ θα απέχουν από υπερωριακή εργασία και την εργασία Σαββάτου και Κυριακής και ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ απάντησε εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε ζητηθεί από την ίδια την ΟΜΥΛΕ, σε αίτημά της, για να τεθεί σε συζήτηση σε επερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, θέμα σχετικό με την παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού της εταιρείας.

Με πληροφορίες από thesseconomy.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους