Σε εφαρμογή η στρατηγική καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

30 Απριλίου, 2019
Σε εφαρμογή η στρατηγική καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
Στρατηγική για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχει οργανωθεί και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, «χτυπώντας» σε πολλαπλά μέτωπα.

Σε εφαρμογή η στρατηγική καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Στρατηγική για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχει οργανωθεί και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, «χτυπώντας» σε πολλαπλά μέτωπα. Πιο συγκεκριμένα:

1)  «Κύμα» από 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις έρχεται με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων, όπως Φ.Π.Α., ΕΝΦΙΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Παράλληλα, θα ακολουθεί επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας (τηλέφωνο, ΙΒΑΝ και email) για φυσικά και Νομικά Πρόσωπα και αντικλήτους μέχρι 30/04/2018

2)  Έλεγχοι του Φόρου – Διαμονής, ώστε να παρακολουθείται η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, έως το τέλος του χρόνου.

3)  Εκκαθάριση των «εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών σε ποσοστό 100% για όλους, ώστε στις 31/08/2018 να μην υφίστανται εκκρεμείς επιστροφές άνω των 90 ημερών.

4)  Εκκαθάριση των τροποποιητικών 11 12 συμπληρωματικών δηλώσεων σε κάθε μορφής φορολογία ώστε στις 31/08/2018 να μην υπάρχουν ανεκκαθάριστες δηλώσεις με ποσά προς επιστροφή άνω των 90 ημερών.

5)  Δημιουργία ηλεκτρονικής ρύθμισης οφειλών του νόμου 4152/2013, μέχρι 30/06/2018.

6)  Έλεγχοι άνω των 450 από το ΚΕΜΕΠ και 550 από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.

7)  Επιτόπιοι έλεγχοι για τη διαπίστωση φορολογικών υποχρεώσεων.

8)  Αυστηρότεροι έλεγχοι επιχειρήσεων που διενεργούν ενδοομιλικές συναλλαγές, μέχρι 31/12/2018.

9)  Επικαιροποίηση του Κώδικα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια Προσδιορισμός των υποχρεώσεων ως προς την τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων από τους ιατρούς, για την παροχή υπηρεσιών στα απογευματινά ιατρεία του Ε.Σ.Υ., στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Ν 2889/2001, μέχρι 31/03/2018.

10) Επικαιροποίηση των απαραίτητων εντύπων και οδηγιών για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2017, μέχρι 31/05/2018.

11) Επικαιροποίηση των απαιραίτητων εντύπων και οδηγιών για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2017. μέχρι 31/05/2018.

12) Επικαιροποίηση της βεβαίωσης για την αποδοχή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό έτος 2017, μέχρι 30/04/2018.

13) Άμεση συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε ποσοστό τουλάχιστον 52%,. Η απείθεια θα διαβιβάζεται αρμοδίως -των μη συμμορφούμενων φορολογούμενων- για περαιτέρω ενέργειες.

14) Υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α των ενεργών υπόχρεων σε ποσοστό τουλάχιστον 97%. Διαβίβαση αρμοδίως του αρχείου των μη συμμορφούμενων φορολογούμενων για περαιτέρω ενέργειες Εισπράξεις 2.8 δισ. € έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους της Φορολογικής Διοίκησης και 24% επί των νέων οφειλών.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους