Σε κατάσταση απόγνωσης βρέθηκε χθες  το πρωί οικογένεια συμπολιτών μας, επειδή τους έκλεισαν την οικογενειακή τους επιχείρηση στο Φαληράκι της Ρόδου για διάφορες παραβάσεις και τους επέβαλαν «τσουχτερό» πρόστιμο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο γιος της οικογένειας, αφού ανέβηκε στο περβάζι του πρώτου ορόφου του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Ρόδου, στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου,  ζήτησε να μιλήσει στη «Ροδιακή» προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά του σε όλον τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε και  τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να μη βρεθεί άλλος στην ίδια θέση με αυτόν.

Σε κατάσταση εκτός ελέγχου, ο Μιχάλης Καραγιάννης ζητούσε εναγωνίως να δοθεί λύση στην αδικία που έγινε σε βάρος του,  όπως υποστήριξε,  και ότι δεν είναι δυνατόν σε τέτοια συγκυρία που βιώνουμε να επιβάλλονται τέτοια εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος επιχειρήσεων που προσπαθούν να λειτουργήσουν μετά από τόσους μήνες.

Λίγο μετά τις έντεκα και τέταρτο, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου έφθασε στο σημείο και τα στελέχη της υπηρεσίας, εφαρμόζοντας το σχετικό σχέδιο, άνοιξαν ειδικό δίχτυ προστασίας στο έδαφος, κάτω από το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο συμπολίτης μας. Ο ίδιος πείστηκε τελικά και μπήκε στο εσωτερικό του κτηρίου και στη συνέχεια ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, με τη σύλληψή του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη

Στιγμές αγωνίας με πατέρα και γιο, ο οποίος σε πλήρη απόγνωση απειλούσε να πέσει στο κενό

Στιγμές αγωνίας με πατέρα και γιο, ο οποίος σε πλήρη απόγνωση απειλούσε να πέσει στο κενό

Οι δηλώσεις του πατέρα
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κος Γιώργος Καραγιάννης, αμέσως μετά την κατάληξη που είχε η υπόθεση, με τον γιο του να πείθεται και να κατεβαίνει από τον 1ο όροφο του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Ρόδου, σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Σαράντα χρόνια είμαι επιχειρηματίας στο Φαληράκι. Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα. Εκτός από μερικές μηνύσεις για μουσική, που αντίστοιχες  έχουν πιστεύω, χιλιάδες καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ανοίξαμε το μαγαζί μας, μόλις μας το επέτρεψαν, μετά από τόσους μήνες. Ελάχιστοι ήταν οι  πελάτες που είχαμε μέσα. Οικογενειακή είναι η επιχείρηση, αλλά και πάλι τα έξοδα δεν τα βγάζαμε. Μια μέρα ήρθαν περίπου 25 τουρίστες. Η αυλή μας είναι τεράστια, έχουμε τρεις εισόδους που αερίζεται το μαγαζί και μας έγραψαν για Covid!

Οι αστυνομικοί δεν βγήκαν καν από τα αυτοκίνητα. Ήταν μέσα στα αυτοκίνητα. Ζήτησαν βοήθεια με τρία περιπολικά για να έρθουν από τη Ρόδο. Όλοι οι αστυνομικοί ήταν χωρίς μάσκες! Μας έγραψαν μια έκθεση και μου ζήτησαν να πάω στο αυτόφωρο. Τους παρακάλεσα να με αφήσουν. Και λάθος να έχω κάνει είναι η πρώτη φορά. Δεν θα επαναληφθεί. Ήρθαμε εδώ (στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και μας έβαλαν πρόστιμο 15.000 ευρώ!

Τι είδους τουρισμό θέλουμε τελικά στη Ρόδο; Χωρίς μουσική; Χωρίς να είναι μέσα στα μαγαζιά; Χωρίς να μπορούν να διασκεδάζουν;  Και γιατί λοιπόν να έρθει ο τουρίστας στη Ρόδο; Να μας δει ότι είμαστε όμορφοι;  Έρχεται για να διασκεδάσει. αυτό και μόνο.  Είμαι άνθρωπος που τηρεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid. Δύο μάσκες φορούσαμε όλοι. Έτσι λειτουργούμε, με όλα τα αντισηπτικά στα τραπέζια. Αερίζεται από παντού το μαγαζί μας. Κι ο αστυνομικός δεν ήθελε ν’ ακούσει τίποτε.

Μας είπε ότι είναι καταγγελία! Ρωτήσαμε ποιoς την έκανε και γιατί; Μπορεί έτσι να λειτουργεί ο καθένας; Κάναμε ό,τι μπορούσαμε εδώ και 8 μέρες. Καταθέσαμε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο δύο φορές ανάκληση του προστίμου αλλά ήταν ανένδοτοι.  Μας τις απέρριψαν και τις δύο.  Πέρυσι, για αντίστοιχες περιπτώσεις, 40 στο σύνολό τους, τους έδωσαν ανάκληση και λειτούργησαν κανονικά οι επιχειρήσεις! Πώς γίνεται αυτό;

Ο μόνος παράνομος σε όλη την Ελλάδα είμαι εγώ από το Φαληράκι; Οι τουρίστες μάς παρακαλούσαν να καθίσουν στο μαγαζί μας. Το μεγαλύτερο μέρος του Φαληρακίου, είναι ακόμη «σκοτεινό». Τώρα λειτουργούν ακόμα κάποια καταστήματα. Στην παραλία του Φαληρακίου, δεν υπάρχουν ακόμη καθίσματα για τους τουρίστες! Είναι δυνατόν; Τι είδους τουρισμό και πώς τον θέλουμε τελικά;»

Ο πατέρας του συμπολίτη μας που βρέθηκε σε απόγνωση μαζί με τον δικηγόρο κ. Γιάννη Φλεβάρη

Ο πατέρας του συμπολίτη μας που βρέθηκε σε απόγνωση μαζί με τον δικηγόρο κ. Γιάννη Φλεβάρη

ΠΗΓΗ