Την παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την διαβόητη υπόθεση των “πλαστών δανείων” του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, διατάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη. Με αφορμή την είδηση και σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ του tvxs που αποκάλυψε εμπιστευτικό έγγραφο με το οποίο η κ. Μενδώνη αποφασίζει με αίολα νομικά επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους δεν παρέπεμψε στο Πειθαρχικό ως όφειλε τους εμπλεκόμενους, το tvxs σήμερα δημοσιεύει το ιστορικό των ενεργειών με τις οποίες η Υπουργός «προστάτευσε» τους υπόδικους.

Το κεντρικό ερώτημα είναι: Τώρα που η Δικαιοσύνη παραπέμπει σε δίκη για κακουργήματα τους εμπλεκόμενους, το Υπ. Πολιτισμού θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη υπόθεση για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων που έκαναν φτερά και την τιμωρία των ενόχων, ή θα συνεχίσει να καλύπτει τους εμπλεκόμενους και να διώκει τους υπαλλήλους που ανέδειξαν το σκάνδαλο;

Το σκάνδαλο

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ ήταν μια ευφάνταστη πατέντα. Εισέρρεε σε αυτό με νόμο Βενιζέλου από το 2002 δημόσιο χρήμα αρκετών εκατομμυρίων από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημόσιου λογιστικού. Την περίοδο εκείνη η κ. Μενδώνη ήταν ΓΓ του υπουργείου. Τα χρήματα διαχειριζόταν η διοίκηση του Ταμείου που ελεγχόταν από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ, δηλαδή συνδικαλιστές συγκεκριμένων αποχρώσεων που ελέγχουν και την  ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ). Μάλιστα στο τιμόνι της διοίκησης του Ταμείου ήταν για 15 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος, ο Ιωάννης Τσακοπιάκος και Διευθυντής ένας άλλος υπάλληλος του Υπουργείου, ο Γιώργος Βλαντής (και οι δύο παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα σχετικά με δημόσιο χρήμα).

To σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια με ελέγχους που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποκάλυψαν μη νόμιμες και εκτός σκοπών του Ταμείου δαπάνες συνολικού ύψους 45,5 εκατ. ευρώ, ενώ διαπιστώνουν ότι η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργάνων (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού) από τον εργοδότη (Υπουργείο) δεν είναι σύννομη. Στις 4 δικογραφίες που σχηματίστηκαν, συγκαταλέγονται ακόμα η υπόθεση των χαμένων εγγράφων του Ταμείου και των «πλαστών δανείων», δηλαδή δάνεια και τα βοηθήματα τα οποία υποτίθεται ότι είχαν λάβει από το Ταμείο που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα υπάλληλοι του Υπουργείου και τα οποία όχι απλά δεν είχαν ζητήσει ποτέ, αλλά αγνοούσαν πλήρως πως η διοίκηση είχε εισηγηθεί δάνειο εκ μέρους τους πλαστογραφώντας την υπογραφή τους όπως οι ίδιοι είπαν στο tvxs.

Η υπόθεση των «πλαστών δανείων» που οδηγεί σε δίκη τους εμπλεκομένους συνδικαλιστές, αφορά δίωξη για 5 κακουργήματα (συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) κατά των μελών της Διοίκησης του Ταμείου το χρονικό διάστημα 2012-2014, ενώ με το βούλευμα του Συμβουλίου

Οι συνομιλητές της Υπουργού

Στο χθεσινό ρεπορτάζ του tvxs «Αμαρτωλό Ταμείο» Υπ. Πολιτισμού: Πως η Μενδώνη προστατεύει του εμπλεκόμενους [Ντοκουμέντο], αποκαλύψαμε την πρωτοφανή Απόφαση της Λ. Μενδώνη να μην παραπέμψει στο πειθαρχικό Συμβούλιο τους βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Αυτή η πράξη, όμως, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σειράς πράξεων, «παραλείψεων» και πεπραγμένων της Υπουργού από το 2019 ως σήμερα, για τη συγκάλυψη των πεπραγμένων των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Αποτέλεσμα της προστασίας που λαμβάνουν από την κ. Μενδώνη από το 2019 οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές είναι, να μην έχουν κληθεί ποτέ να απολογηθούν εντός του υπουργείου για δύο σκάνδαλα που αφορούν παράτυπες δαπάνες 45 εκ. ευρώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και 282.000 ευρώ σύμφωνα με έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών που διοικούσαν το Ταμείο. Αντιθέτως, αποτελούν συνομιλητές της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τοποθετημένοι από την Υπουργό σε θέσεις κλειδιά. Ένας μάλιστα από αυτούς σύμφωνα με έγκυρες πηγές του tvxs, έχει αιτηθεί να συνταξιοδοτηθεί, γεγονός που αν συμβεί, θα σημαίνει ότι θα φύγει από το υπουργείο ανενόχλητος παρά τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρημάτων του Υπουργείου!

Κι όλα αυτά όχι χωρίς πολιτικό όφελος για την κ. Μενδώνη, στην οποία δεν παραλείπει να αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις ανακοινώσεις της η Ομοσπονδία ΠΟΕ ΥΠΠΟ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ι. Τσακοπιάκος. Προκύπτει το παράδοξο μια Ομοσπονδία υπαλλήλων με συνδικαλιστική της πλειοψηφία που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, να εκδίδει ανακοινώσεις για να εκθειάσει το έργο της Υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι κακές γλώσσες στο Υπουργείο σχολιάζουν «τριγύρω γύρω ΝΔ, στη Μπουμπουλίνας πάλι κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ».

Ταυτόχρονα η ίδια Υπουργός διώκει ανηλεώς εκείνους τους υπαλλήλους του Υπουργείου που βοήθησαν να στοιχειοθετηθεί η υπεξαίρεση και να φτάσει στη Δικαιοσύνη –ενέργεια που θυμίζει την δίωξη της Τουλουπάκη, η οποία παρεμπιπτόντως, ως Εισαγγελέας Διαφθοράς, είχε ασκήσει την πρώτη δίωξη για την υπόθεση των “πλαστών δανείων”.

To χρονικό της προστασίας και των διευκολύνσεων κατά παράβαση του νόμου. «Λεφτά υπάρχουν» για την ομοσπονδία των υπόδικων συνδικαλιστών

Τον Αύγουστο του 2019, η κ. Μενδώνη σε απάντηση της σε ρεπορτάζ του tvxs για το «αμαρτωλό» Ταμείο δήλωνε κατηγορηματικά: «Για μια ακόμη φορά καθιστώ σαφές ότι ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο δρα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη».

Το παρακάτω χρονικό  των ενεργειών της Υπουργού  διαψεύδει εντελώς τη δήλωσή της: όχι μόνο δεν τους παρέπεμψε ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να τους παράσχει προστασία. Όλες αυτές οι ενέργειες δημιουργούν ερωτήματα και για την κυβέρνηση, που παρέχει πλήρη ασυλία στην κ. Μενδώνη, αλλά και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην κορυφή της οποίας είναι τοποθετημένος ο κ. Μπίνης, κουμπάρος του πρωθυπουργού.

 • Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, Ιούλιο 2019, η κ. Μενδώνη ως υπουργός, επιλέγει να εμφανιστεί στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Τσιακοπιάκο ο οποίος αναφώνησε «επιστρέψαμε!». Αργότερα, τον  τοποθετεί  προϊστάμενο στην Ομάδα Εργασίας «για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας, καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ». Μέρος του τύπου αρχίζει να μιλά για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου.
 • Η κ. Μενδώνη δεν έχει θέσει τους κατηγορούμενους υπαλλήλους σε αργία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους έχει διορίσει σε κομβικές θέσεις του υπουργείου, ενώ επί υπουργίας της βγαίνουν κι άλλα σκάνδαλα, όπως αυτό που αποκάλυψε το tvxs με στοιχεία που δείχνουν, ότι το δημόσιο δεν πλήρωνε μόνο μισθούς για υπαλλήλους ομοσπονδιών και σωματείων, πλήρωνε και τους υπαλλήλους των ιδιωτικών τους γραφείων, πιθανώς μάλιστα των πολιτικών τους γραφείων!
 • Το φθινόπωρο 2019, ενώ παραλαμβάνει την δίωξη για την υπόθεση των πλαστών δανείων, η Υπουργός δεν παραπέμπει σε πειθαρχικό τους εμπλεκομένους όπως είχε υποδείξει αρχικά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με σύσταση για την υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι «εφόσον τα συλλεγέντα από την ποινική δικογραφία στοιχεία επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση πειθαρχικού παραπτώματος, παρέλκει η διενέργεια ΕΔΕ ή πειθαρχικής ανάκρισης». Το σκεπτικό της Υπουργού αποκαλύψαμε χθες με την εμπιστευτική απόφαση που φέρει την υπογραφή της.
 • Στο τέλος Αυγούστου 2019 παύει τη διευθύντρια του ταμείου Αναστασία Κουτσή, η οποία ανέδειξε στοιχεία κακοδιαχείρισης αλλά και  άλλες παρατυπίες όπως τα δάνεια – μαϊμού και τα προσκόμισε στη δικαιοσύνη, ενώ η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η παύση της έγινε με την ανάρτηση στη διαύγεια μιας φωτογραφικής τροπολογίας που αλλάζει τους όρους τοποθέτησης εκ των υστέρων αλλά ισχύει… αναδρομικά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs, η κ. Μενδώνη έχει προχωρήσει μάλιστα και σε διώξεις εναντίον της. Με άλλα λόγια προστατεύει τους εμπλεκόμενους και διώκει την υπάλληλο που συνεργάστηκε με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για να στοιχειοθετηθούν τα παραπτώματα.
 • Ταυτόχρονα, επέλεξε να ψηφίσει νόμο με τον οποίο έθεσε σε εκκαθάριση το Ταμείο με έναν  εκκαθαριστή τον οποίο επέλεξε η ίδια η Υπουργός! Αυτός ο εκκαθαριστής (ο οποίος δεν ελέγχεται από κάποιο σώμα), είναι αυτός που έχει αναλάβει την παροχή στοιχείων και απαντήσεων προς τη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας υπάλληλος λοιπόν, ορισμένος από την Υπουργό, θα επιλέγει ποια στοιχεία θα καταλήξουν και ποια όχι στη δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος επιφορτίστηκε και με την αρμοδιότητα «ανασύστασης φακέλων» που αφορούσαν την υπόθεση που ερευνώνταν από τη δικαιοσύνη. Ο “εκκαθαριστής” που διόρισε η Λ. Μενδώνη -προερχόμενος από το ίδιο συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο με τους βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο- όντως εμφάνισε έγγραφα τα οποία προέκυψαν από “ανασύσταση”, τόσο στη δίκη για τα χαμένα πρωτόκολλα, όσο και στην ανακρίτρια που ερευνούσε την υπόθεση των πλαστών δανείων!
 • Ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής (που είναι και ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να «τρέξει» προσωπικά τη διαλεύκανση της «αμαρτωλής» ιστορίας αυτού του Ταμείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), έθετε τότε προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ σειρά ερωτημάτων και μεταξύ άλλων: Α) Γιατί η υπουργός, η οποία δεν φρόντισε ποτέ να ελεγχθεί το Ταμείο στο παρελθόν αν και επί πολλά χρόνια και με διαφορετικές κυβερνήσεις γενική γραμματέας του Υπουργείου, το οδηγεί τώρα σε εκκαθάριση, τη στιγμή που εξελίσσεται πολύπλευρη δικαστική έρευνα; Β) Γιατί το Ταμείο τίθεται τώρα σε εκκαθάριση, τη στιγμή που με ΦΕΚ της προηγούμενης κυβέρνησης αποκτά διαφάνεια και λογοδοσία, με Γενική Συνέλευση που εκλέγει τη διοίκηση και Εξελεγκτική Επιτροπή που την ελέγχει, σε αντίθεση με το ανεξέλεγκτο καθεστώς και την ασυδοσία του παρελθόντος;
 • Τον Ιανουάριο 2020, η Λ. Μενδώνη αρνήθηκε να κάνει πειθαρχική δίωξη στον πρώην Διευθυντή του αμαρτωλού Ταμείου Ι. Βλαντή, με βάση πόρισμα ΕΔΕ για το χαμένο αρχείο του «αμαρτωλού» Ταμείου. Αντί για αυτό, παρήγγειλε νέα ΕΔΕ σε αντικατάσταση της παλιάς. Που κατέληξε; Στο συμπέρασμα ότι τα απωλεσθέντα αρχεία δεν χάθηκαν κατά την 38ήμερη κατάληψη της έδρας του Ταμείου, αλλά «σε μεταγενέστερο χρόνο»! Μάλιστα, την νέα ΕΔΕ (που έβγαζε λάδι τους συνδικαλιστές για την απώλεια των εγγράφων), την απέστειλε και στην ανακρίτρια της υπόθεσης των “πλαστών δανείων” υποδεικνύοντάς της να τη συσχετίσει με την υπόθεση των δανείων! Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο αργότερα, ο Ι. Βλαντής ομολόγησε στην ανακρίτρια την ενεργό συμμετοχή του στην έκδοση πλαστών δανείων, υποδεικνύοντας άλλον υπάλληλο, σήμερα αποβιώσαντα, ως “εγκέφαλο” της απάτης και αποδέκτη των χρημάτων.
 • * Η Υπουργός Πολιτισμού δεν έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη ούτε για την δεύτερη υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά υπόθεση 45,5 εκ. ευρώ παράτυπων δαπανών, το καλοκαίρι του 2020, παρότι ο αρμόδιος εισαγγελέας της απέστειλε την δίωξη και τα ονόματα των υπαλλήλων. Αλήθεια, δεν ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία, το πώς διαχειρίστηκαν οι διορισμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού εκατομμύρια δημοσίου χρήματος από τα ταμεία του;
 • Το ίδιο διάστημα βέβαια έστησε ΕΔΕ και διώξεις με διάφορες αφορμές ενάντια στα μέλη του ΔΣ του Ταμείου που διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, κυνήγησε δηλαδή εκείνους τους υπαλλήλους του Υπουργείου της που βοήθησαν να φτάσει το σκάνδαλο των πλαστών δανείων στη Δικαιοσύνη, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε υπάλληλο που της αντιμίλησε και προσπάθησε να στήσει πειθαρχικό για την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για ανάρτηση στο facebook!
 • Σε καμία από τις δύο υποθέσεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει παραστεί ως πολιτική αγωγή, ενώ θα όφειλε! Τόσο για να ζητήσει την καταδίκη των ενόχων, όσο και για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων από όσους τελικά αποδειχτεί ότι τα καταχράστηκαν. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η κυβέρνηση τι γνώμη έχουν για το θέμα αυτό άραγε;
 • Τον Μάιο 2020 τοποθετεί έναν ακόμα από τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των πλαστών δανείων ως προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με σκοπό την “καταπολέμηση της διαφθοράς” στο ΥΠΠΟ!
 • * Toν Μάιο του 2020 η υπουργός χαρίζει στην αγαπημένη της Ομοσπονδία (ΠΟΕ- ΥΠΠΟ) 100.000 ευρώ. Είναι η ίδια περίοδος που την παρακαλούν οι Έλληνες δημιουργοί να τους στηρίξει και η κάμερα καταγράφει την γκριμάτσα απαξίωσης της υπουργού σε ερώτηση σχετική με τον Σταύρο Ξαρχάκο. «Η Λίνα Μενδώνη φρόντισε με διαδοχικές αποφάσεις της να δώσει στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ 100.000 ευρώ από κρατικό χρήμα για να έχουν να διαχειρίζονται οι πολιτικοί της φίλοι από την εποχή του κραταιού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι εμπλεκόμενοι σε δικαστική έρευνα από τη δικαιοσύνη για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα» γράφει η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης των εργαζομένων στο υπουργείο.
 • Ο εκκαθαριστής ξεκινά απολύσεις εργαζομένων του Ταμείου, τους οποίους θέτει σε «αναστολή εργασίας» τον Ιούνιο 2020. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταγγέλλει ότι οι απολύσεις έχουν την σφραγίδα του υπόδικου Ι. Τσακοπιάκου: “Άλλωστε, όλες αυτές οι απολύσεις, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι κατ΄ εντολή του Γ. Τσακοπιάκου, που τις είχε προαναγγείλει κιόλας. Γιατί; Γιατί οι συγκεκριμένες εργαζόμενες δεν «πήραν το μέρος του» όταν ξεκίνησε ο έλεγχος για την υπόθεση της διαχείρισης Ταμείου κατά το διάστημα της 15ετούς θητείας του ως Προέδρου του ΔΣ.” Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μεταξύ των 14 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των πλαστών δανείων, που παραπέμπονται σε δίκη, συγκαταλέγεται και υπάλληλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται και να πληρώνεται με ευθύνη του διορισμένου εκκαθαριστή. Δηλαδή απολύθηκαν 7 εργαζόμενοι που δεν ήταν “αρεστοί”, αλλά παρέμεινε στη θέση του και πληρώνεται από δημόσιο χρήμα ο υπάλληλος εκείνος που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε υπεξαίρεση χρημάτων του Ταμείου στο οποίο εργάζεται!
 • * Εν μέσω πανδημίας επίσης η κ. Μενδώνη δίνει άδεια ειδικά για το σωματείο του Γιάννη Τσιακοπιάκου, να κάνει γενική συνέλευση με 1600 μέλη ενώ με δική της υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η συνέλευση δια ζώσης με πάνω από 150 άτομα.

Την ίδια στιγμή η υπουργός εμφανίζεται στη βάφτιση του γιου του Τσακοπιάκου και σιωπά απέναντι σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ που αποκαλύπτει ότι ο κ. Τσακοπιάκος παρέστη σε εκδήλωση σε νησί ως «εκπρόσωπος» της Υπουργού!

Καθόλη αυτή τη διάρκεια η Ομοσπονδία ανταποδίδει με ανακοινώσεις που υμνούν το έργο της Υπουργού και “κατακεραυνώνουν” όσους και όσες αντιτίθενται στις καταστροφικές της επιλογές. Μάλιστα, το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το μόνο Υπουργείο της κυβέρνησης ΝΔ που, για να απαντήσει σε ερώτηση που έγινε στην Υπουργό, απέστειλε στους δημοσιογράφους μια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων! Μέχρι και στο ΚΑΣ που αποφάσιζε την καταστροφή των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης παρέστη αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ για να αντικρούσει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τη Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρείας, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης και άλλα σωματεία και φορείς που υπερασπίζονταν την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων.

Σε όλα αυτά αρωγό η Λ. Μενδώνη έχει βρει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, που της παρέχει πλήρη στήριξη όπως φάνηκε και από την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αρμοδιότητα της οποίας είναι να ελέγχει τα πειθαρχικά επίορκων υπαλλήλων. Απορίας άξιον είναι αν έχουν κάτι να πουν για το θέμα. Απορίας άξιον είναι αν θα πει κάτι για το θέμα και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέλη του οποίου είναι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΥΠΠΟ που καλούνται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ