Σαρώνει το τουρσί της Lagadas Farm. Γίνεται μόδα.

30 Απριλίου, 2019
Σαρώνει το τουρσί της Lagadas Farm. Γίνεται μόδα.
«Φωτεινό» παράδειγμα στον χώρο των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί η Lagadas Farm, η οποία μάλιστα απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία γεύσης στα Specialist Awards

Σαρώνει το τουρσί της Lagadas Farm

«Φωτεινό» παράδειγμα στον χώρο των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί η Lagadas Farm, η οποία μάλιστα απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία γεύσης στα Specialist Awards της Gourmet Exhibition 2019 που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη!

Με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Lagadas Farm δραστηριοποιείται στον τομέα του τροφίμου και ειδικότερα της επεξεργασίας και τυποποίησης τουρσιών, antipasti και specialties προϊόντων.

Κάνουν μόδα το τουρσί

Η πρόσφατη διάκριση αφορά το μοναδικό στην Ελλάδα αγγουράκι “Bread & Butter Chips”, ένα προϊόν για το οποίο η εταιρία έχει αποσπάσει ήδη πολύ θετικά σχόλια και σε άλλες εκθέσεις που έχει συμμετάσχει, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αγοραστές, που το γνωρίζουν ως προϊόν, ενώ ήδη πραγματοποιούνται και οι πρώτες εξαγωγές παράλληλα με το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.

Όπως εξηγεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Γεωργαλάς, πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και ποιοτικό προϊόν, που δεν έχει καμία σχέση με ότι φαντάζεται κανείς για το αγγουράκι τουρσί ούτε στη γεύση, ούτε στην υφή αλλά ούτε και στον τρόπο παρασκευής, καθώς είναι ένα προϊόν που παράγεται μέσα από πολλά στάδια και διαδικασίες. Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργαλάς μας λέει: «Έξι μήνες κάναμε δοκιμές και τελικά τα καταφέραμε. Θέλαμε το προϊόν να είναι τραγανό, να έχει απόλυτη ισορροπία μεταξύ γλυκού και ξινού και να αφήνει μια πολλή ευχάριστη και χαρακτηριστική επίγευση στον καταναλωτή».

Έτσι η Lagadas Farm μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών και τον συντονισμό του Άγγελου Καμαρίωτη έφερε την αυθεντική Αμερικάνικη συνταγή, που ήρθε για να «απογειώσει» γευστικά τα hamburgers, τα hot dogs, τα σάντουιτς και όλα τα ψητά και BBQ πιάτα.

Η ιστορία της Lagadas Farm

Ο ιδρυτής της Lagadas Farm Νίκος Καμαριώτης και στην συνέχεια ο γιος του Άγγελος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην παράδοση και την γαστρονομία, με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν το τουρσί αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές και ορεκτικά, μέσα από σύγχρονες, αλλά και γευστικά καινοτόμες προτάσεις.

Χειροποίητα Τουρσιά με παραδοσιακές συνταγές, άριστη ποιότητα και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Μεταξύ άλλων ορεκτικά (antipasti) με φέτα από τον Χολομώντα της Χαλκιδικής και πιπεριές από την Ελληνική γη,  λαχανομπουκιές, μελιτζάνα γεμιστή, μανιτάρια ψημένα και κομμένα, ρολάκια με φύλλα λάχανο έτοιμα για λαχανοντολμάδες μέχρι και… σούσι λαχανικών τουρσί, ένα fusion γιαπωνέζικης και ελληνικής κουζίνας, ένα ρολάκι με λαχανικά όπως κρίταμο, καρότο κλπ δεμένο στο χέρι με κλωνάρι σέλινου.

Στα σκαριά βρίσκονται και νέα προϊόντα ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι τα περισσότερα από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για τα τουρσιά καλλιεργούνται σε έκταση 25 στρεμμάτων περίπου στο Λαγκαδάκαι κατόπιν μεταποιούνται και τυποποιούνται στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία. Όλα τα προϊόντα είναι 100% χειροποίητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα.

«Μας ενδιαφέρει να μείνουμε στο χειροποίητο, παραδοσιακό προϊόν, αυτό είναι που μας διακρίνει. Δεν θέλουμε να βγούμε σε φασόν, ούτε να γίνουμε βιομηχανική παραγωγή», τονίζει ο κ. Γεωργαλάς. Επισημαίνει ακόμη ότι η εταιρεία προσέχει τα προϊόντα της να είναι χαμηλά σε αλατότητα, συμβαδίζοντας με τις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών ενώ τονίζει ότι γενικά τα τουρσιά αποτελούν πηγή προβιοτικών.

Η Lagadas Farm έχει ως στόχο να ξαναβάλει τα παραδοσιακά εδέσματα στο καθημερινό και το επίσημο τραπέζι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να διαδώσει την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το 25% της παραγωγής της εξάγεται άμεσα σε πάνω από 12 χώρες, από Βαλκάνια και Ευρώπη μέχρι Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, ενώ πρόσφατα έκανε εξαγωγικό άνοιγμα μικρής ποσότητας στην Ιαπωνία και έλαβε καλά σχόλια σύμφωνα με τον κ. Γεωργαλά. Παράλληλα, προϊόντα της βρίσκονται στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης».  

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ