Σάλος με τις εικόνες συνωστισμού σε γλέντι στην Αλίαρτο… παρουσία βουλευτών!

6 Ιουλίου, 2020
Σάλος με τις εικόνες συνωστισμού σε γλέντι στην Αλίαρτο... παρουσία βουλευτών!
Μπορεί τα τραπέζια να στήθηκαν σε ανοιχτό χώρο ωστόσο δεν υπήρχε καμία απόσταση μεταξύ τους

Έντονος συνωστισμός καταγράφηκε σε φωτογραφίες από γλέντι που διοργάνωσε αθλητικός σύλλογος στην Αλίαρτο χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας. Η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019, όμως ο φόβος μετάδοσης του κορωνοϊού είχε οδηγήσει τους ανθρώπους του αθλητικού συλλόγου στην απόφαση να την αναβάλουν με σκοπό να την πραγματοποιήσουν όταν τα πράγματα θα ηρεμούσαν.

Κρίθηκε ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουν το γλέντι στην πλατεία της πόλης, καθώς βάσει των εκτιμήσεων τους, «ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού έχει ελαχιστοποιηθεί». Όπως φαίνεται από τις εικόνες τα τραπέζια είναι πολύ κοντά. Δεν υπάρχει καμία απόσταση ενώ υπάρχει πολύ κόσμος που χορεύει ο ένας δίπλα στον άλλον. Σύμφωνα με το protothema το παρών έδωσαν και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς καθώς και δύο βουλευτές…

Την ίδια στιγμή, την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια εξέφρασε εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς πολύς κόσμος μπερδεμένος αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης. Έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα.

«Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως συγκεντρώσεις όπως στον Αλίαρτο και στο Γουδή μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους