Ρύθμιση των 120 δόσεων για πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες

17 Απριλίου, 2019
Ρύθμιση των 120 δόσεων για πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες
Πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες θα ελαφρυνθούν ουσιωδώς, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Ρύθμιση των 120 δόσεων για πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες

Πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες θα ελαφρυνθούν ουσιωδώς, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Αυτό διότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτή η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με την υπουργό, προϋπόθεση ένταξης θα είναι η συνέπεια στην πληρωμή των εισφορών του 2019, η οποία θα κριθεί στην εκκαθάριση της τρέχουσας χρονιάς, ενώ ανακοίνωσε ότι ασφαλιστική ενημερότητα θα χορηγείται την επόμενη μέρα από την ένταξη.

Για να μη βγει κάποιος εκτός ρύθμισης θα πρέπει να μην καθυστερήσει την καταβολή ποσού μεγαλύτερου των δύο δόσεων. «Όλοι όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 31/12/2018 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων» είπε η κυρία Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας πως η ρύθμιση «θα δώσει μεγάλη ανάσα στους ασφαλισμένους. Πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες θα ελαφρυνθούν ουσιωδώς»

Σύμφωνα με την υπουργό, το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης είναι ότι προβλέπει και κούρεμα της βασικής οφειλής, οδηγώντας σε συνολική μείωση του χρέους 65% μεσοσταθμικά. Εντάσσονται και οφειλές επιχειρήσεων, όπως ξεκαθάρισε, ενώ οι αγρότες θα επωφελούνται από κούρεμα προσαυξήσεων 100%.

Η διαδικασία αίτησης

Η αίτηση θα γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ και ο ασφαλισμένος θα επιλέγει αν θέλει και το κούρεμα της βασικής οφειλής ή μόνο το κούρεμα των προσαυξήσεων και τις 120 δόσεις.

«Απαλλαγή από κατασχέσεις και λοιπά αναγκαστικά μέτρα θα έχουν όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις. Δημιουργούμε, στην πράξη, τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους