Ρύθμιση 120 δόσεων: 6 βελτιωτικές κινήσεις

23 Ιουλίου, 2019
Ρύθμιση 120 δόσεων: 6 βελτιωτικές κινήσεις
Δέσμη έξι βελτιωτικών αλλαγών για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις θα συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο θα κατατεθεί

Ρύθμιση 120 δόσεων: 6 βελτιωτικές κινήσεις

Δέσμη έξι βελτιωτικών αλλαγών για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις θα συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις 10 Αυγούστου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούν όσους πολίτες έχουν χρέη να μπουν στη ρύθμιση μετά και τη θεσμοθέτηση των θετικών αλλαγών, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία αφού δεν θα γίνει ξανά ανάλογη ρύθμιση».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, οι αλλαγές που θα νομοθετηθούν για τη βελτίωση της ρύθμισης χρεών σε έως 120 δόσεις είναι οι εξής:

1.    Θα μειωθεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή για όσους υπάγονται στη ρύθμιση.

2.    Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα μειωθεί από το 5% στο 3% το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

3.    Θα καταργηθεί η προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 2.000.000 ευρώ.

4.    Η νέα ρύθμιση θα συμπεριλάβει όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ.

5.    Για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, εφόσον είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις.

6.    Παράλληλα, θα θεσπιστεί νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο Δημόσιο, η οποία θα ισχύσει αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος των 120 δόσεων (οι λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα).

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη, γι’ αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του την Κυριακή το πρωί, λίγες ώρες δηλαδή μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Ο κ. Βρούτσης τόνισε απευθυνόμενος προς τους πολίτες: «Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους