Ρομπότ σε θέση υπαλλήλων λανσάρει η Alibaba

1 Οκτωβρίου, 2018
Ρομπότ σε θέση υπαλλήλων λανσάρει η Alibaba
Η Alibaba Cloud Computing Conference 2018, θα λανσάρει ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ρομπότ σε θέση υπαλλήλων λανσάρει η Alibaba

Η διάσημη Alibaba A.I. Labs, που ανήκει στον κινέζικο κολοσσό Alibaba, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της Alibaba Cloud Computing Conference 2018, ότι θα λανσάρει ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Τσεν Λιζουάν, γενικό μάνατζερ της Alibaba A.I Labs, η εξέλιξη αυτή: «μας βοηθά να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των αναγκών των φιλοξενουμένων και τον χρόνο αντίδρασης που αναμένουν. Το ρομπότ της Alibaba A.I. Labs είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη προς τα “έξυπνα” ξενοδοχεία». Και συμπλήρωσε: «Το ρομπότ αυτό θα είναι ο απόλυτος βοηθός για τους φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία, που θέλουν τα πάντα γρήγορα και εύκολα, στις άκρες των δαχτύλων τους».

Μάλιστα, το ρομπότ αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται τον Οκτώβριο αρχικά για να παραδίδει φαγητό ή πλυμένα ρούχα στους φιλοξενούμενους (σε ρόλο καμαριέρας), παρέχοντας μια ιδέα για το μελλοντικό ξενοδοχείο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι πελάτες θα μπορούν να δίνουν στο ρομπότ φωνητικές εντολές, ή εντολές μέσω αφής και χειρονομιών. Το ρομπότ θα απαντά χρησιμοποιώντας το λογισμικό AliGenie, το οποίο βρίσκεται πίσω από το «έξυπνο» ηχείο Tmall Genie της Alibaba A.I Labs.

Το ρομπότ έχει ύψος λίγο κάτω από τα δύο μέτρα και κινείται με ταχύτητα μέχρι και ενός μέτρου / δευτερόλεπτο. Το «κέλυφός» του είναι από αλουμίνιο και το λογισμικό μαζί με τις λειτουργίες του επιτρέπουν σε αυτό τη δυνατότητα για γρήγορες απαντήσεις. Επίσης, διαθέτει σύστημα αυτόνομης πλοήγησης για τον εντοπισμό και την αποφυγή εμποδίων, σύστημα επικοινωνίας για χρήση ανελκυστήρων και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για ταυτοποίηση ατόμων.

Και το σκεπτικό της εταιρίας δεν σταματά εδώ, αφού, όπως τονίζεται, μόλις το ρομπότ δοκιμαστεί με επιτυχία σε ξενοδοχεία, η A.I Labs προτίθεται να το διαθέσει για χρήση και σε νοσοκομεία, εστιατόρια και γραφεία!

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι δυνατότητες της τεχνολογίας που «σήμερα» με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει σημαντικές σε όλα τα επίπεδα. Σκηνές από sci-fi ταινίες του κινηματογράφου, ίσως αρχίσουν σταδιακά να μην είναι τόσο φανταστικές, αλλά περισσότερο ρεαλιστικές, με συνέπεια κλάδοι όπως ο τουρισμός, η εστίαση ή τα ξενοδοχεία να επηρεάζονται σε πρώτο κιόλας βαθμό. Μένει να δούμε αν όλο αυτό το κύμα αλλαγών που σχεδιάζετε από τις εταιρίες-κολοσσούς της παγκόσμιας τεχνολογίας θα έχει πράγματι θετικά αποτελέσματα, ή αν σε λίγα χρόνια αρχίσει να απειλεί παραδοσιακές εργασιακές αξίες, θέσεις εργασίας ή και εργασιακά δικαιώματα…

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους