Ρίο ντε Τζανέιρο: Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα εστιατόρια

Απρίλιος 10, 2021
Customers are seen at the Ossie Bar and Restaurant in Beijing

Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να ξανανοίξουν από σήμερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι παραλίες παραμένουν επισήμως κλειστές, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, ακόμα κι αν η πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίζει να κλονίζει τόσο την πόλη όσο και ολόκληρη τη Βραζιλία.

Ολες οι «μη αναγκαίες» εμπορικές δραστηριότητες είχαν ανασταλεί στις 26 Μαρτίου, όταν η δημοτική αρχή της πόλης των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων κήρυξε μια ολόκληρη εβδομάδα αργίας, προκειμένου να αποφύγει τις μετακινήσεις του πληθυσμού. Τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης παρέμειναν ανοικτά. Τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να λειτουργούν παρά με διανομές ή take away.

Αν και το Ρίο κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα κατά μέσο όρο 100 ημερήσιους θανάτους από Covid-19, ο αριθμός των επισκέψεων στα επείγοντα άρχισε να μειώνεται λίγο, γεγονός που, όπως ελπίζουν οι αρχές, αναμένεται να μεταφραστεί από την πτώση των νοσηλειών και των θανάτων τις επόμενες εβδομάδες.

«Ιδού η απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν πως οι περιορισμοί δεν εξυπηρετούν σε τίποτα», δήλωσε ο δήμαρχος Εντουάρντο Πάες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργήσουν έως τις 21.00 το βράδυ και τα εμπορικά καταστήματα, οι κινηματογράφοι ή τα μουσεία θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Τα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίου, όπως το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή θα μπορούν να υποδέχονται εκ νέου επισκέπτες.

Στις μήκους χιλιομέτρων παραλίες της πόλης, θα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα πλανόδιων πωλητών και μονάχα η ατομική άσκηση θα επιτρέπεται. Εντούτοις, στην πραγματικότητα, πολλοί συνεχίζουν να κάνουν ηλιοθεραπεία, παρά την απαγόρευσή της, ιδίως το Σαββατοκύριακο.

«Δεν μπορούμε να διατάξουμε αυστηρή καραντίνα», συνέχισε ο δήμαρχος, «όμως δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε. Το Ρίο δεν έχει ξαναβρεί την κανονική ζωή του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους