Ραβένη Θεσπρωτίας: πρόστιμο 23.000€ από τον ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφέ του χωριού επειδή “εργάζονταν ανασφάλιστες” νύφη και πεθερά

28 Αυγούστου, 2019
Ραβένη Θεσπρωτίας: πρόστιμο 23.000€ από τον ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφέ του χωριού επειδή "εργάζονταν ανασφάλιστες" νύφη και πεθερά
Πρόστιμο 23.000€ επέβαλαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στον ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου στην Ραβενή, επειδή βρήκαν την νύφη του και την πεθερά του αδερφού του να καθαρίζουν πατάτες!

Πρόστιμο 23.000€ επέβαλαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στον ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου-ουζερί στην Ραβενή, επειδή βρήκαν την νύφη του και την πεθερά του αδερφού του να καθαρίζουν πατάτες! Από τα πολλά αντίστοιχα σκηνικά που συναντούμε στην Ελλάδα και για τα οποία ο νόμος καλείται να βρει άμεσα μια σωστή φόρμουλα! Άλλο η αδήλωτη εργασία, άλλο αυτό…

Άρθρα που σας ενδιαφέρουν

1) Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνουν πια οι επαφές με τα ίδια και τα ίδια στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ, τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος θεσμούς

2) Συμφέροντα-Σκάνδαλα: Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά μαγειρέματα της «ΠΟΕΣΕ» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

3) Θέλω την μουσική της SOUNDREEF και να μην ξαναπληρώσω ποτέ ξανά ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA. Γίνεται;

Μάλιστα το εν λόγω «λουκέτο» μπήκε στο μοναδικό καφενείο ενός ορεινού αυτού χωριού της Θεσπρωτίας, με μόλις 40 κατοίκους! Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ δεν βρήκαν ελαφρυντικά όταν βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να…καθαρίζουν πατάτες. Κι ούτε λίγο, ούτε πολύ… επέβαλαν βαρύ πρόστιμο ύψους 23.000€ για ανασφάλιστη εργασία!!!

(Κλασικά) Καουμπόικο ντου από τους ελεγκτές

Το αιφνιδιαστικό… ντου των δύο ελεγκτών του ΕΦΚΑ, που συνοδεύονταν μάλιστα και από δύο αστυνομικούς με πολιτικά, έγινε το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο μαγαζί ήταν περίπου 20 άτομα και ο Βαγγέλης Τζώρτζης βρισκόταν στην κουζίνα, πάνω από την σχάρα ψησίματος!

Η γυναίκα του αδερφού του, Σοφία, που καθόταν σε ένα τραπέζι και έτρωγε σηκώθηκε από την θέση της και μπήκε μέσα να του πει ότι ήρθε μια παρέα ξένων και τότε «οι ξένοι» βρέθηκαν μπροστά της στο εσωτερικό του καφενείου. Πίσω από τον πάγκο ήταν η πεθερά του αδερφού του και καθάριζε πατάτες βοηθώντας την μητέρα του.

«Όλους τους έγραψαν. Σημείωσαν ότι ήταν η μάνα μου και ο αδερφός μου, που όπως είπαν ως συγγενείς πρώτου βαθμού μπορούν να βοηθούν, ενώ έγραψαν ως ανασφάλιστες εργαζόμενες την νύφη μου και την πεθερά του αδερφού που ήταν για διακοπές στο χωριό. Τους λέγαμε πως είναι συγγενείς μας και δεν μας άκουγαν. Ο ένας από τους ελεγκτές ήταν αδιάλλακτος», εξηγεί ο νεαρός ιδιοκτήτης του καφενείου.

«Το Μισοχώρι της Ραβενής», αποτελεί καφενείο που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό όλο τον χρόνο. Προς το παρόν θα κλείσει μόλις κοινοποιηθεί το πρόστιμο, αφού, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 21.000€… Εμείς θα πούμε: άλλος ένας άνθρωπος της Εστίασης γίνεται θύμα του απίστευτου παραλογισμού που επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο με τους νόμους, τους ελέγχους και τα πρόστιμα…

Τελικά τι θεωρείται επιτυχία για το κάθε κράτος: το να έχει τις επιχειρήσεις του να δουλεύουν παραγωγικά ή να μοιράζει αβέρτα τα πρόστιμα;

«Εγώ αυτά τα χρήματα τα βγάζω σε τέσσερα χρόνια. Μου φαίνεται εξωφρενικό το ποσό και νιώθω τεράστια αδικία. Καλούμαι να πληρώσω το ίδιο ποσό με έναν ιδιοκτήτη χώρου εστίασης στην Αθήνα ή στην Μύκονο που βγάζουν αυτά τα χρήματα σε μία μέρα και το σημαντικότερο είναι πως όλο τον χρόνο κρατάω μόνος μου το μαγαζί και μία μέρα που ήρθε ο αδερφός μου να με βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος», δηλώνει στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης.

Ο Βαγγέλης Τζώρτζης, γιος του ιερέα του χωριού, σπούδασε ψυκτικός στα Γιάννενα, αλλά επέστρεψε πριν από 5 χρόνια στην Ραβενή και ανέλαβε το καφενείο-ψησταριά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Αναλογιστείτε κύριοι ελεγκτές πως για να σας πληρώσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το πρόστιμο που του επιβάλατε, πρέπει στις παρακάτω καρέκλες της φωτογραφίας να καθίσουν 23.000 άτομα και να παραγγείλουν από 1 καφεδάκι. Εάν το θεωρείτε εύκολο, τότε καλά κάνατε. Πιάσατε ΄΄λαβράκι΄΄.

 

 

Το μοναδικό μαγαζί εστίασης στη Ραβένη

Η Ραβενή είναι ένα μικρό ορεινό χωριό του νομού Θεσπρωτίας, μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων. Το χειμώνα μένουν περίπου 40 κάτοικοι, όλοι ηλικιωμένοι. Ο Βαγγέλης Τζώρτζης με την σύζυγό του και την μόλις ενός έτους κόρη τους είναι οι μοναδικοί νέοι. Στην Ραβενή δεν υπάρχει κάτι άλλο πλην του καφενείου αυτού και για τα καθημερινά τους ψώνια οι κάτοικοι πηγαίνουν στην Βροσίνα Ιωαννίνων, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

«Οι λιγοστοί κάτοικοι της Ραβενής φυλάνε Θερμοπύλες και η πολιτεία επέλεξε αυτό το μέρος για να ξεκινήσει την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας. Ο δήμος μας έχει 72 χωριά και οικισμούς με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και οι μικρές επιχειρήσεις περιμένουν τον Αύγουστο να δουλέψουν και να τονωθεί η τοπική οικονομία. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους νέους στα χωριά και έρχονται οι αρχές να βάλουν αυτό το πρόστιμο», δηλώνει στο ethnos.gr, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ έχει ήδη κινηθεί νομικά και έχει έρθει άμεσα σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για να διερευνήσει το θέμα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη! Επιτέλους, ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την επίθεση που δέχονται καθημερινά οι επιχειρηματίες της Εστίασης! Και φυσικά είμαστε υπέρ του ελέγχου, μα όχι του ανελέητου!!!

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους