Πώς θα λειτουργούν από σήμερα επιχειρήσεις, εστιατόρια και καφέ/μπαρ – Οι νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΦΕΚ)

25 Μαΐου, 2020
Πώς θα λειτουργούν από σήμερα επιχειρήσεις, εστιατόρια και καφέ/μπαρ - Οι νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΦΕΚ)
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΔΙα/Γ.Π.οικ. 32009/2020 με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Οι Κανόνες αφορούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί, τους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, τα επιβατηγά οχήματα, δημόσιας χρήσης και ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα, τη μετακίνηση των μαθητών, τις αεροπορικές μετακινήσεις, τα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τους αρχαιολογικούς χώρους, φορείς και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, τις σχολές εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών,τα νοσοκομεία, και τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως.

Στην Απόφαση θα δείτε πίνακες με τους κανόνες για όλες τις επιχειρήσεις αναλυτικά που θα λειτουργήσουν και στο τέλος της Απόφασης υπάρχουν εικόνες με παραδείγματα για την διάταξη τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς ημιυπαίθριους και εξωτερικούς χώρους, αλλά και πίνακας με τους υπόχρεους του προσωπικού που πρέπει να φορούν μάσκα, γάντια κ.α.

Σύμφωνα με την απόφαση, στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες απαιτήσεις, επιβάλλεται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.Στην περίπτωση εργαζομένων ή άλλων φυσικών προσώπων που δεν τηρούν τους κανόνες, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Αναλυτικά :

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 32009/2020 – ΦΕΚ 1988/Β/23-5-2020

Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστε το ΦΕΚ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους