Πώς τα μικρά εστιατόρια αξιοποίησαν τον όλεθρο του covid για να κερδίσουν χρήματα με πιέσεις στο Κογκρέσο

27 Μαρτίου, 2021
24restaurant-lobby6-jumbo

Ο ανεξάρτητος συνασπισμός εστιατορίων μετέτρεψε τα δάκρυα σε ευθυμίες, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες να μοιραστούν την αγωνία τους και να χρησιμοποιήσουν αυτό το συναίσθημα για να ασκήσουν πιέσεις στο Κογκρέσο.

Πίστωση…Ευγενική προσφορά του IRC

Την 1η Ιουλίου, περίπου 100 μέλη του Independent Restaurant Coalition , μια νεοσύστατη ομάδα σεφ και εστιατορίων από όλη τη χώρα, ολοκλήρωσαν μια κλήση τηλεδιάσκεψης θρηνώντας για το Blackbird , ένα κριτικά αναγνωρισμένο εστιατόριο στο Σικάγο.

Ερχόμενοι ως κρούσματα ιών κοροναϊκής σε όλη τη χώρα, και στα ύψη μιας άνοιξης που έφερε μαζικές απολύσεις και παραλύοντας την αβεβαιότητα στην επιχείρηση, το μόνιμο κλείσιμο ενός ορόσημου εστιατορίου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ήταν μια ζοφερή σειρά γεγονότων.

Ο Sam Kass , πρώην σεφ του Λευκού Οίκου και σύμβουλος πολιτικής του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λύγισε, καθώς εξέφρασε την απελπισία του για το κλείσιμο στην πατρίδα του. «Εάν το Blackbird μπόρεσε να κλείσει, τότε οτιδήποτε μπορεί», είπε.

Η σεφ Nina Compton θυμάται να βλέπει τι πολλοί άνθρωποι ονόμασαν «κηδεία» του Blackbird από την τραπεζαρία του Bywater American Bistro , ένα από τα δύο εστιατόρια της Νέας Ορλεάνης όπου είναι ιδιοκτήτης. Η έκχυση συναισθημάτων, είπε, ενίσχυσε τον επείγοντα χαρακτήρα της αποστολής του συνασπισμού – να ασκήσει πιέσεις για νομοθεσία ειδικά για να βοηθήσει ανεξάρτητα εστιατόρια και μπαρ να επιβιώσουν από την πανδημία. «Οι άνθρωποι έλεγαν, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το αφήνουμε αυτό», είπε.

Ο Will Guidara, ιδρυτής του συνασπισμού, προέτρεψε τη δημιουργία ενός ταμείου για τη βοήθεια μικρών εστιατορίων, σε μια συνάντηση του Λευκού Οίκου τον Μάιο, την οποία παρακολούθησε η Ivanka Trump.

Εννέα μήνες αργότερα, ο συνασπισμός μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγάλο μέρος της πίστωσης για τη δημιουργία του Ταμείου Αναζωογόνησης εστιατορίων, ένα πρόγραμμα επιχορήγησης ύψους 28,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μικρά εστιατόρια, μπαρ και ομάδες εστιατορίων που προορίζονται να σταματήσουν την παύση λειτουργίας που, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εστιατορίων, έχει κλείσει μόνιμα περισσότερα από 110.000 εστιατόρια και μπαρ τον τελευταίο χρόνο.

Το ταμείο αποτελεί μέρος του πακέτου ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι γνωστό ως American Rescue Plan. Διαμορφώνεται στο νόμο για τα εστιατόρια , ένα νομοσχέδιο που εισήχθη στο Κογκρέσο την περασμένη άνοιξη βάσει των συστάσεων του συνασπισμού. Μιλώντας για το ταμείο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αυτόν τον μήνα, ο Τσακ Σούμερ, ο ηγέτης της Γερουσίας, είπε, «Χωρίς το IRC, δεν ξέρω αν θα είχε γίνει».

Τα 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια του ταμείου είναι ένα μικρό κλάσμα των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζει ο όμιλος είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση ανεξάρτητων εστιατορίων. Όμως, η δημιουργία του σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα: Οι ιδιοκτήτες μικρότερων εστιατορίων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αδιάφοροι ή άβολα με τη νομοθετική πολιτική, ενώθηκαν για να κάνουν μια πειστική υπόθεση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Η προσπάθεια που οργάνωσαν μπορεί να δώσει στα ανεξάρτητα εστιατόρια κάποια διαρκή μόχλευση. Οι ηγέτες του έχουν δεσμευτεί να αγωνιστούν για περισσότερη ανακούφιση, εάν είναι απαραίτητο, όπως και ο κ. Schumer.

Και η ασυνήθιστη διαδικασία του συνασπισμού – ενθαρρύνοντας τα μέλη να εξαερίσουν και να διοχετεύσουν ισχυρά συναισθήματα, όπως έκαναν σε αυτήν την πρώιμη συνάντηση – ανύψωσαν τα μέλη σε αγώνες, αντίθετα με οτιδήποτε είχαν βιώσει οι περισσότεροι.

«Δεδομένης της χρονιάς που μόλις είχαμε, δεν ξέρω αν θα καθόμουν εδώ χωρίς τους ανθρώπους σε αυτές τις κλήσεις», δήλωσε ο Robert St. John , μέλος της επιτροπής ηγεσίας του συνασπισμού που λειτουργεί πέντε εστιατόρια και ένα μπαρ στο Hattiesburg, Miss. Σε μια στενάχωρη συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι, αποκάλυψε ότι έκλεισε οριστικά το Purple Parrot, το πρώτο του εστιατόριο, το οποίο άνοιξε το 1987.

Ο Ρόμπερτ Σεντ Τζον, ένας εστιάτορας στο Χάτσμπουργκ της Miss, είναι μέλος της επιτροπής ηγεσίας του συνασπισμού. Η σχέση του με τον γερουσιαστή Roger Wicker ήταν ζωτικής σημασίας για να κερδίσει έγκαιρη υποστήριξη ανεξάρτητων εστιατορίων μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας, παρόλο που αργότερα ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου για τα κίνητρα.Πίστωση…Kewon Hunter για τους New York Times

Προς το παρόν, τα χρήματα αναζωογόνησης, τα οποία θα πρέπει να αρχίσει να διανέμει η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου, είναι ένα πολύ αναγκαίο κομμάτι καλών ειδήσεων για τον κλάδο.

«Οι ιδιοκτήτες κλείνουν τα εστιατόριά τους και έχουν αναλάβει το χρέος», είπε ο κ. St. John. “Αυτή η βοήθεια δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα.”

Ο συνασπισμός ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο την περασμένη εβδομάδα, όταν 18 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τροφίμων συναντήθηκαν ουσιαστικά για να μοιραστούν ιδέες για επιβίωση των καταστημάτων τους. Τα μέλη συνέχισαν να συναντώνται σε κάποια μορφή σχεδόν κάθε μέρα, αυξάνοντας σε περίπου 200 ενεργούς συμμετέχοντες που συνεργάζονται με μέλη του Κογκρέσου και άλλους εκλεγμένους αξιωματούχους. Οι ηγέτες λένε ότι 100.000 υποστηρικτές έχουν εγγραφεί στον ιστότοπο του συνασπισμού .

Ενώ πολλοί ανεξάρτητοι εστιάτορες ανήκουν στην Εθνική Ένωση Εστιατορίων , την κύρια φωνή του Συνδικαλισμού στην Ουάσινγκτον, πολλοί απρόθυμοι να συμμετάσχουν στην πολιτική δράση μέχρι να αντιμετωπίσουν την προοπτική του τέλους τους.

Οι νομοθέτες λένε ότι η επιρροή της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων βοήθησε στη δημιουργία υποστήριξης στο Κογκρέσο για την τροποποίηση, ώστε να συμπεριληφθεί η ανακούφιση των εστιατορίων στο πακέτο τόνωσης. Αλλά στην αρχή της πανδημίας, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιρροή των εταιρικών αλυσίδων στην ένωση, καθιστούσε απαραίτητη τη δημιουργία μιας ομάδας υπεράσπισης, επικεντρωμένη πιο συγκεκριμένα στα δικά τους συμφέροντα.

Ο Sean Kennedy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του συλλόγου για τις δημόσιες υποθέσεις, δήλωσε ότι η ομάδα του «εργάστηκε ακούραστα για τη βιομηχανία εστιατορίων τους τελευταίους 12 μήνες – ειδικά οι ανεξάρτητοι που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε κοινότητας σε ολόκληρη τη χώρα». Πρόσθεσε ότι η επιτροπή του συλλόγου προεδρεύεται από ανεξάρτητο φορέα.

Τη Δευτέρα, η Εθνική Ένωση Εστιατορίων ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός νέου στελέχους για τη βελτίωση της επικοινωνίας με όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένων των μικρών ανεξάρτητων.

Ωστόσο, η Caroline Styne, ιδιοκτήτρια τεσσάρων εστιατορίων στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης της AOC ., Δήλωσε ότι «η ώθηση πίσω από το IRC είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να μας φροντίσει εάν δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας». Εκείνη και ο συνεργάτης της, η σεφ Suzanne Goin, δήλωσαν ότι ήταν απρόθυμες να ασχοληθούν με την πολιτική, λόγω του φόβου της αποξένωσης των δυνητικών πελατών ή της παραποίησης των απόψεων του προσωπικού τους.

«Αλλά υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό», είπε η κα Styne. «Αυτή ήταν μια από αυτές τις εποχές».

Η Amanda Cohen μιλά τον Φεβρουάριο για την κατάσταση των ανεξάρτητων εστιατορίων στο Dirt Candy, το εστιατόριο της στη Νέα Υόρκη.Πίστωση…Lev Radin / Pacific Press, μέσω LightRocket, μέσω Getty Images

 

Ο πολιτικός ακτιβισμός είναι πιο συνηθισμένος στην επιχείρηση εστιατορίων από ό, τι στο παρελθόν, ειδικά από τότε που το κίνημα #MeToo έγινε το 2017. Η Amanda Cohen, η σεφ και ιδιοκτήτης του Dirt Candy , στη Νέα Υόρκη, καταδίκασε δημόσια τη σεξουαλική παρενόχληση, τις διακρίσεις και πληρώνουν ανισότητες στα εστιατόρια πριν από το 2020. Είπε ότι ο σχηματισμός του συνασπισμού παρείχε την ευκαιρία σεφ και ανεξάρτητους εστιάτορες να ασκήσουν επιρροή ενώνοντας τις κοινές αξίες.

«Ήμασταν πολλές επιχειρήσεις που έκαναν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν βρήκαμε πραγματικά μια ενοποιητική φωνή» πριν από την πανδημία, είπε η κα Cohen. «Η πραγματικότητα είναι ότι ο τρόπος για να αλλάξουμε είναι έτσι, μέσω της πολιτικής».

Το εστιατόριο Revitalization Fund προορίζεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ για τα έσοδα που χάθηκαν κατά τη διακοπή λειτουργίας και τα χρήματα προορίζονται για επιχειρήσεις με 20 ή λιγότερες τοποθεσίες. Οι επιχορηγήσεις έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων για μεμονωμένα εστιατόρια και έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για ομάδες εστιατορίων, θα πραγματοποιηθούν μέσω της Small Business Administration.

Τα μέλη του συνασπισμού επισημαίνουν γρήγορα διατάξεις που αποσκοπούν να ωφελήσουν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 21 ημερών χορηγούνται επιχορηγήσεις, η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων θα δώσει προτεραιότητα σε αιτήσεις από επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, μειονότητες και βετεράνους. Περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων φορτηγών τροφίμων, πάγκων τροφίμων και επιχειρήσεων τροφοδοσίας – των οποίων οι ακαθάριστες εισπράξεις το 2019 ήταν λιγότερο από 500.000 $.

Ο John Schumacher είναι ιδιοκτήτης του Harold’s Cabin , ενός γειτονικού εστιατορίου στο Τσάρλεστον, SC, το οποίο έκλεισε από την περασμένη άνοιξη. Είπε ότι από την αρχή, ο συνασπισμός ξεκίνησε να βοηθά εστιατόρια που δεν έχουν τους πόρους των μελών της ομάδας.

«Πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν τι είναι το IRC ή ποια είναι αυτή η νομοθεσία», είπε ο κ. Schumacher. «Αυτά είναι αυτά που αγωνιζόμαστε περισσότερο.»

Ήταν μια ανηφορική μάχη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Η αποτυχία του συνασπισμού να πάρει βοήθεια για εστιατόρια στο πακέτο ανακούφισης ιού κοραναϊού που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική. Ένα δημοφιλές βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνο τον μήνα, από έναν εστιάτορα της Καλιφόρνιας που εξοργίστηκε για την άνιση επιβολή των περιορισμών Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες, έγινε σύμβολο της απογοήτευσης των μελών του συνασπισμού.

«Σίγουρα όλοι είχαμε τη στιγμή του θυμού μας», είπε η κυρία Goin.

Ο κ. Kass, ο πρώην σύμβουλος, δήλωσε ότι τα μέλη του συνασπισμού αποκατέστησαν το ηθικό υπενθυμίζοντας ο ένας στον άλλο τους οδηγούς παράδοσης, τους αγρότες και άλλους επαγγελματίες τροφίμων που βασίζονταν σε αυτούς. «Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να προσφέρει πόρους για τη βιομηχανία», είπε. «Όλοι οι άλλοι ενοχλούνται πραγματικά.»

Ο Kwame Onwuachi ήταν μεταξύ των μαύρων μελών του συνασπισμού που κλήθηκε να απευθυνθεί στην ομάδα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Κινήθηκαν για να κάνουν κάτι επειδή η βιομηχανία μας βασίζεται σε ανθρώπους χρώματος», είπε.Πίστωση…TJ Kirkpatrick για τους The New York Times

Η πολιτική στρατηγική του συνασπισμού ήταν να αξιοποιήσει τα δημόσια προφίλ των μελών του και τις κοινοτικές συνδέσεις για να αντισταθμίσει αυτό που τους έλειπε στην πολιτική επιρροή. Οι συνεντεύξεις των ειδησεογραφικών μέσων με ηγέτες της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των σεφ Tom Colicchio , Kwame Onwuachi και Andrew Zimmern , υπογράμμισαν τον οικονομικό αντίκτυπο ανεξάρτητων εστιατορίων και μπαρ, τα οποία, σύμφωνα με έρευνα που ανέθεσε ο συνασπισμός, απασχολούν 11 εκατομμύρια άτομα και υποστηρίζουν άλλα πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε σχετικές επιχειρήσεις.

«Είναι τόσο ζωτικό μέρος της οικονομίας μας, όχι μόνο με τις θέσεις εργασίας στα εστιατόρια, αλλά και με την αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε ο γερουσιαστής Roger Wicker, Ρεπουμπλικανός του Μισισιπή, πρώτος πρωταθλητής του νόμου για τα εστιατόρια. “Δεν νομίζω ότι έφτασε στους ανθρώπους ότι η εμβέλεια επεκτείνεται όσο φτάνει.”

Η σχέση του κ. St. John με τον κ. Wicker, τακτικό στα εστιατόρια του, ήταν καθοριστικής σημασίας για να κερδίσει έγκαιρη υποστήριξη για τον σκοπό του συνασπισμού μεταξύ των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας. Στο τέλος, κανένας Ρεπουμπλικανός σε κανέναν οίκο δεν ψήφισε το μεγαλύτερο νομοσχέδιο. Όμως, η διμερής υποστήριξη για ανεξάρτητα εστιατόρια τοποθετεί τον συνασπισμό να γίνει μια επιρροή φωνής στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος Earl Blumenauer, Δημοκρατικός του Όρεγκον, δήλωσε ότι η προτεραιότητα του συνασπισμού είναι τώρα να διασφαλίζει ότι το ταμείο λειτουργεί όπως έχει προβλεφθεί. Αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Προστασίας του Μισθού, το οποίο ήταν ακατάλληλο για τις ανάγκες πολλών μικρών εστιατόρων, ως προειδοποιητική ιστορία.

«Δεν θέλουμε μια κατάσταση όπου άνθρωποι με περισσότερους δικηγόρους και λογιστές και συνδέσεις μπαίνουν εκεί και απορροφούν όλα τα χρήματα», δήλωσε ο κ. Blumenauer, ο οποίος εισήγαγε τον νόμο για τα εστιατόρια στο Σώμα πέρυσι. «Αυτό ήταν μέρος του προβλήματος με το ΣΔΙΤ»

Ο Bobby Stuckey , ιδιοκτήτης της Frasca Food & Wine , στο Boulder, Colo, χρησιμοποίησε δεξιότητες που αναπτύχθηκαν σε τραπεζαρίες υψηλού επιπέδου για να γίνει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες του συνασπισμού. Ανακάλυψε ότι είχε ένα ισχυρό δίκτυο επαφών που χρονολογείται από τις μέρες του ως σομελιέ στο Little Nell , στο Aspen και στο γαλλικό πλυντήριο , στην κοιλάδα Napa.

«Θα μπορούσα να καλέσω κάποιον που γνώρισα στο Little Nell πριν από 25 χρόνια, που είναι από το Μαϊάμι, και να είμαι σαν,« Δεν γνωρίζετε κανέναν που γνωρίζει τον Μάρκο Ρούμπιο, έτσι; »» είπε ο κ. Στάκι. “Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να είστε μεγάλοι σε αυτόν τον κλάδο, έχετε συνομιλήσει με πολλούς επισκέπτες.”

Ο Erika Polmar, εκτελεστικός διευθυντής του συνασπισμού, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τα μέλη να αλληλοϋποστηρίζονται κατά τη διάρκεια ενός έτους απώλειας. «Δεν μπορούμε απλώς να σχολιάσουμε τι συνέβη», είπε.

Τα μέλη λένε ότι η αξία του συνασπισμού υπερβαίνει τις πιέσεις. Λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, τα μέλη του Μαύρου, συμπεριλαμβανομένου του κ. Onwuachi και της κυρίας Compton, ρωτήθηκαν ιδιωτικά από ηγέτες εάν θα ήθελαν να απευθυνθούν στην ομάδα.

«Προσπάθησαν να κάνουν κάτι επειδή η βιομηχανία μας βασίζεται σε ανθρώπους χρώματος», δήλωσε ο κ. Onwuachi, ο οποίος τον Ιούλιο εγκατέλειψε τον Kith and Kin , το διάσημο εστιατόριο Αφρο-Καραϊβικής στην Ουάσιγκτον, DC «Έπρεπε να τους υπενθυμίσω ότι είναι ήδη κανοντας το ΣΩΣΤΟ πραγμα. Αγωνίζονται για αυτήν τη βιομηχανία. Ο ρατσισμός δεν ξεκίνησε με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. “

Αυτές οι συνομιλίες οδήγησαν σε μια ομάδα Μαύρων σεφ, συμπεριλαμβανομένης της Mashama Bailey της Savannah, της Ga. Και του Edouardo Jordan του Σιάτλ, που συζητούσαν τις φυλετικές σχέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα και έξω από την κουζίνα.

Τα μέλη δήλωσαν ότι αυτές οι ευαίσθητες συνομιλίες ήταν επιτυχείς επειδή η ομάδα είχε ήδη δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα μέλη ένιωθαν άνετα να μιλούν ανοιχτά για τη θλίψη και την κατάθλιψη. Η Erika Polmar , ακτιβίστρια τροφίμων του Πόρτλαντ που έγινε εκτελεστικός διευθυντής του συνασπισμού τον Ιούνιο, δήλωσε ότι οι συναντήσεις λειτουργούσαν τακτικά ως συναισθηματική διέξοδος και πηγή υποστήριξης.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη απώλεια», είπε. «Δεν μπορούμε απλώς να σχολιάζουμε τι συνέβη».

Σημειώνοντας την πολυπλοκότητα των συναντήσεων του Zoom, οι οποίες δεν θα έδιναν γρήγορα έναν λόγο να γιορτάσουν, ο Will Guidara, ιδρυτής του συνασπισμού, πρότεινε να τερματίσει κάθε κλήση με παρατηρήσεις από ένα μέλος, με μοντελοποίηση στις συναντήσεις πριν από το γεύμα που πραγματοποιήθηκαν σε πολλά εστιατόρια λίγο πριν από το αρχή της υπηρεσίας.

«Το προ-γεύμα είναι το μέρος της ημέρας που ένα εστιατόριο σταματά να είναι μια συλλογή ατόμων και αρχίζει να γίνεται ομάδα», δήλωσε ο κ. Guidara, πρώην ιδιοκτήτης του Eleven Madison Park, στο Μανχάταν. «Ήλπιζα ότι θα είχε παρόμοιο αντίκτυπο».

Αυτό που ονομαζόταν ομιλία «μετά τη βάρδια» ή «αποστολή» σε συναντήσεις συνασπισμού βοήθησε να δημιουργήσει έναν τόνο που είπε ο Έλιοτ Νέλσον, εστιάτορας στην Τάλσα της Οκλά. «Δεν ήταν ακριβώς ομαδική θεραπεία, αλλά ήταν κοντά “

Οι πιο ισχυρές μετατοπίσεις, όπως αυτή που αφιερώθηκε στο Blackbird, στο Σικάγο, έδειξαν τον πόνο μιας αφόρητης χρονιάς. Η Donnie Madia άνοιξε το εστιατόριο με μια ομάδα φίλων, συμπεριλαμβανομένου του σεφ Paul Kahan, το 1997. Στη συνέχεια έγινε η ναυαρχίδα του One Off Hospitality , μιας ομάδας με επιρροή εστιατορίων.

«Για το πρώτο σου εστιατόριο, δουλεύεις τόσο σκληρά, είναι πολύ δύσκολο στο μυαλό», είπε ο κ. Madia για το κλείσιμο του Blackbird. Η μετά-βάρδια, είπε, «μου έδωσε την παρηγοριά για να απελευθερώσω και να αφήσω, έτσι θα μπορούσα να πολεμήσω για αυτό που έχουμε αφήσει.

Ο Μπρετ Άντερσον προσχώρησε στο γραφείο τροφίμων ως συνεργάτης τον Ιούλιο του 2019. Ήταν κριτικός εστιατορίων και συγγραφέας χαρακτηριστικών στο The Times-Picayune, στη Νέα Ορλεάνη, από το 2000 έως το 2019. Έχει κερδίσει τρία βραβεία James Beard, συμπεριλαμβανομένου του Jonathan Gold Local Voice Award , και ορίστηκε ως ρεπόρτερ της χρονιάς του Eater το 2017 για την αναφορά του σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία εστιατορίων.@BrettEats

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους