Πως εκτιμά το ΠΑΣΚΕΔΙ την στήριξη της Εστίασης- μας μιλάει η πρόεδρος του κ Νίκη Κωνσταντίνου

3 Απριλίου, 2021
logopaskedi

Την ώρα που τα πάντα πλέον υπολογίζονται με βάση την εξάπλωση του κορονοϊού. Η εστίαση που παραμένει κλειστή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού και ανακοίνωσε νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης. με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους. Το ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων,Καταναλωτών,Εστίασης & Διασκέδασης) είναι εν αναμονή της εφαρμογής των μέτρων ενίσχυσης.

Το enjoynews.gr μίλησε με την Πρόεδρο του ΠΑΣΚΕΔΙ, κ Νίκη Κωνσταντίνου και ζήτησε τις απόψεις της .


Πως βλέπει το ΠΑΣΚΕΔΙ την στήριξη μέσω ΕΣΠΑ που ανήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη της Εστίασης
 ;

Θεωρούμε πως η βάση για τις παροχές, ανακοινώθηκε, όμως τώρα πρέπει να ασκηθούν οι πιέσεις για να εφαρμοστούν οριζοντίως και καθέτως μέτρα πραγματικής υποστήριξης του βαθια ζημιωμένου κλάδου της εστίασης και διασκεδασης, διότι με αυτά που διατίθεται η κυβέρνηση να παρέχει, θα εξαϋλωθούν μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Εφόσον στο κεφάλαιο για τις πρώτες ύλες μέσω ΕΣΠΑ υπάρχει μέγιστο πόσο τα 100.000€ θα πρέπει να υπάρξει και ελάχιστο ποσό, να μην εγκλωβιστεί η ενίσχυση στο νούμερο που εντυπωσιάζει, αλλά να αναπτυχθεί δίκαια βασισμένο στα πραγματικά δεδομενα που δίνει η οικονομία.

Δεν νοείται να έχει οριοθετηθεί μέγιστο ποσό, χωρίς αντίστοιχα ελάχιστο. Και μην ξεχνάμε πως επιχειρήσεις που κανουν έναρξη το 2019 είχαν και τον αντικαπνιστικό μπροστά τους, και επιχειρήσεις του 2020 είχαν την πανδημία, οπότε θα πρέπει αυτές να υπαχθούν σε ελάχιστα ποσά τα οποία όμως να φτάνουν στις 2000€. Δυστυχώς οι περισσότερες επιχειρήσεις μένουν εκτός της ενίσχυσης ανεφοδιασμού, με άμεση συνέπεια τη συντριβή του κλάδου των προμηθευτών. Είναι όλα μία αλυσίδα .

Ο Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ χαιρέτησε με  ικανοποίηση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ Μητσοτακη και του αρμόδιου υπουργού κ Γεωργιάδη , τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ βλέπουν με αισιοδοξία τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ;

Ο κοινωνικός εταίρος στις μέρες μας, μιας που τελεί υπό καθεστώς κρατικής δίαιτας είναι πλέον μια παθογένεια της σύγχρονης οικονομίας. Θα πρέπει όπως όλες οι παθογένειες να αποκοπεί από το σώμα της οικονομίας. Δεν νοείται οι εκπρόσωποι των κλάδων να πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους με κρατική απευθείας εντολή, ενώ ταυτοχρονα ο λόγος υπαρξης τους είναι η διαπραγμάτευση και η διαρκής μαχη για την προάσπιση των κλαδικών συμφερόντων, θέτοντας εαυτό απέναντι των αντίθετων πολιτικών. Οπότε σαφώς το ΠΑΣΚΚΕΔΙ μέχρι να καλυφθεί η ανάγκη και του τελευταίου επιχειρηματια στη χώρα, δεν σταματά τον αγώνα διεκδίκησης του δικαίου της ισότητας και της ευημερίας .

Σύμφωνα με τα μηνύματα που παίρνουμε η εστίαση θα ανοίξει λίγο πριν το Πάσχα, ήδη πέντε μήνες με γενικό κλείσιμο η οικονομική ζημιά είναι ανατρέψιμη ;

Θα έπρεπε αυτή τη χρονιά που είμαστε δυστυχώς ανενεργοί, να έχει επιτευχθεί η σύνθεση ενός πρωτοκόλλου διασφάλισης της υγείας των πολιτών σε χώρους συνάθροισης κοινού. Θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως η ζωή όπως την ξεραμε, δεν υπάρχει ούτε η προέκτασή της στην αγορά.

Ο ιός, η πανδημία και ο φόβος που την συντροφεύει, έχει αλλάξει τα πάντα. Θα πρέπει όπως και έπρεπε να δημιουργηθεί η διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Το να κλείνει η αγορά, να κλείνονται οι παραγωγικοί άνθρωποι και οι πολίτες γενικά σε αόριστο διάστημα και κυρίως μεγάλο διάστημα εξαφανίζει το οποιοδηποτε επιχείρημα μιας πολιτικής πετυχημένης ή οποιασδήποτε πολιτικής επιχειρηματολογίας.

Η επιπλέον καθυστερηση της επαναλειτουργίας της αγοράς και του κλάδου μας αποδεικνύει την απελπιστική αποτυχία όλων των πολιτικών που υιοθετήθηκαν .

Κάθε μέρα που περνά με κλειστές επιχειρήσεις μας φέρνει πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και ενώ δεν έχει σχηματιστεί ένα πρωτόκολλο ασφαλειας εντός των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι ο πληθυσμός που απασχολείται σ αυτές δεν εντάσσεται στο εθνικό προγραμμα εμβολιασμών ακομη και σήμερα, δεν έχουμε και σαφές προγραμμα ασφάλειας εισόδου τουριστών του εξωτερικού που αναμένουμε στη καλοκαιρινή σεζόν ώστε να αποφευχθεί η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του καλοκαιριού του 2020.

Εμείς σίγουρα ζητούμε εδώ και τώρα σοβαρότητα και αποδοτικότητα στην ανάπτυξη πολιτικής πάνω στην οικονομία μέρος τεράστιο της οποίας αποτελεί ο κλάδος μας.

Εύχομαι να γίνουν αποδέκτες οι προτάσεις μας από τη κυβέρνηση ώστε να διασωθεί η ζωή μας και το βιος μας. Διότι φτάσαμε στα έσχατα. Είτε το δέχονται είτε όχι.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους