Πτυχιούχος πληροφορικής εξάγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής στην Κίνα

22 Φεβρουαρίου, 2019
Πτυχιούχος πληροφορικής εξάγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής στην Κίνα
Η Ελένη Ζώτου είναι πτυχιούχος πληροφορικής του ΑΠΘ και τα τελευταία χρόνια, μέσω βιολογικής και οργανικής καλλιέργειας, παράγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Πτυχιούχος πληροφορικής εξάγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής στην Κίνα

Η Ελένη Ζώτου είναι πτυχιούχος πληροφορικής του ΑΠΘ και τα τελευταία χρόνια, μέσω βιολογικής και οργανικής καλλιέργειας, παράγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σε μία έκταση 120 στρεμμάτων στις Καλύβες Χαλκιδικής.

Το όνειρό της είναι το αγουρέλαιο Χαλκιδικής (ΠΟΠ) να γίνει διεθνώς αναγνωρισμένο, όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στο ανθρώπινο σώμα, ως ένα είδος φαρμάκου που βοηθά στην καταπολέμηση ακόμη και σοβαρών νευρολογικών και καρδιακών ασθενειών.

Η εταιρεία της ονομάζεται Golden Tree και αποτελεί μία δυναμική εξαγωγική επιχείρηση, καθώς περίπου το 80% της ετήσιας παραγωγής της κατευθύνεται σε χώρες του εξωτερικού. Οι αγορές στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της είναι η Κίνα και η Ταϊβάν, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και τα Βαλκάνια. Παράλληλα, η συμμετοχή του αγουρέλαιου Χαλκιδικής (ΠΟΠ) της εταιρείας σε ερευνητικά προγράμματα αμερικανικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων έχει ανοίξει ορίζοντες και στην αμερικανική αγορά για την Golden Tree.

Σύμφωνα με την ίδια, η διεθνής ζήτηση για το αγουρέλαιο Χαλκιδικής της Golden Tree αυξάνεται κάθε χρόνο με γρήγορους ρυθμούς, ενώ γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα τα χαρακτηριστικά του ως προϊόν υγείας. Η αύξηση της ζήτησης δεν είναι τυχαία, αφού η εταιρεία της κ. Ζώτου έχει αποσπάσει αρκετά ελληνικά και διεθνή βραβεία και είναι ένα από τα δύο ελληνικά brands αγουρέλαιου (μαζί με τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Λακωνία), που τα προϊόντα τους λαμβάνουν συνεχώς διακρίσεις.

Η αρχή έγινε το 2012, όταν η κ. Ζώτου που τότε εργαζόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αγόρασε μία έκταση πέντε στρεμμάτων στις Καλύβες Χαλκιδικής με σκοπό να χτίσει ένα εξοχικό. « Όταν ήρθα σε επαφή με τη φύση ξαναβίωσα τα παιδικά μου χρόνια και ξύπνησαν αναμνήσεις από τους παππούδες μου στην Ήπειρο, που ήταν κτηνοτρόφοι, και τους επισκεπτόμουν τα καλοκαίρια», εξηγεί. Σε γειτονικές εκτάσεις από αυτή που αγόρασε υπήρχαν ελαιόδεντρα σε μία έκταση 50 στρεμμάτων, τα οποία νοίκιασε.

Το 2014 ξεκίνησε η δυναμική παρουσία της εταιρείας, όταν κατατέθηκε στις Βρυξέλλες ο φάκελος που σχετιζόταν με την κατοχύρωση του αγουρέλαιου Χαλκιδικής ως ΠΟΠ. Εκείνη τη στιγμή, η Golden Tree ήταν μία από τις δύο εταιρείες που μπήκαν πρώτες σε αυτή τη διαδικασία.

Οι εκτάσεις της εταιρείας βρίσκονται σε περιοχή Natura, με δέντρα άνω των 300 ετών. Με σεβασμό στο περιβάλλον, η κ. Ζώτου αντιτάσσεται στη γραμμική παραγωγή και δίνει έμφαση στη βιολογική και οργανική καλλιέργεια. «Δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα, είμαστε προσεκτικοί στο πώς συλλέγουμε τον καρπό και δεν κάνουμε χρήση συστήματος ύδρευσης και ποτίσματος. Είναι επιλογή μου να μην κάνω παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Όσο δεν παρεμβαίνεις στη φύση, τόσο αυτή σου δίνει τον καρπό της ζωής», λέει η ίδια.

Το αγουρέλαιο Χαλκιδικής (ΠΟΠ) της Golden Tree, κυκλοφορεί με την ετικέτα «Wild Athos» και έχει κερδίσει πάνω από 26 βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη γεύση του. Παράλληλα, έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό υγείας, δηλαδή τις πολυφαινόλες, τις ουσίες που εντοπίζονται στο αγουρέλαιο και είναι ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για το κομμάτι της υγείας έχει βραβευθεί για δύο συνεχόμενα έτη (2017-2018) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Επίσης, έχει διακρίσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARISTOIL στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία συμμετέχει σε ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, και στο οποίο επικεφαλής είναι ο ελληνοαμερικανός καθηγητής, Stefanos Kales. Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη μεσογειακή διατροφή ως μέσο βελτίωσης της υγείας των πυροσβεστών, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό καρδιακών παθήσεων. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά του προγράμματος δείχνουν ότι ο συνδυασμός μεσογειακής διατροφής μαζί με ένα λάδι με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, όπως το αγουρέλαιο Χαλκιδικής, βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, αποτρέποντας έτσι καρδιακά επεισόδια. Ήδη ένα διαδεδομένο «σύνθημα» στις τάξεις των αμερικανών πυροσβεστών είναι “τρώμε μεσογειακά, τρώμε ελληνικά, είμαστε Έλληνες”.

Ακόμη, η Golden Tree προμηθεύει με φύλλα ένα ερευνητικό πρόγραμμα που εκπονεί η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης νευρολόγος – ψυχίατρος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Μαγδαληνή Τσολάκη, και σχετίζεται με κλινική μελέτη – έρευνα σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή με την χρήση αγουρελαίων και εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων.

Εκτός από το αγουρέλαιο Wild Athos, η GoldenTree διαθέτει στην αγορά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και λάδι με εσπεριδοειδή και προσμίξεις με βότανα βιολογικής καλλιέργειας.

Με πληροφορίες από voria.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους