Πρόστιμο για μη καταβολή τέλους σε ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα

18 Οκτωβρίου, 2018
Πρόστιμο για μη καταβολή τέλους σε ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα
Τι ισχύει με την επιβολή προστίμου σε περίπτωση διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα σε ειδικά διασκευασμένα τραπέζια

Πρόστιμο για μη καταβολή τέλους σε ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα

Τι ισχύει με την επιβολή προστίμου σε περίπτωση διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα σε ειδικά διασκευασμένα τραπέζια, χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους;

Το πρόστιμο που επιβάλλεται, μετά την έναρξη ισχύος του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, στην περίπτωση που διαπιστώνεται από τον έλεγχο ότι διενεργούνται ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα σε ειδικά διασκευασμένα τραπέζια, χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο νόμος, τα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα διενεργούνται σε ειδικά διασκευασμένα τραπέζια, τα οποία διαθέτουν άδεια διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων και έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος. Το τέλος προκαταβάλλεται, βάσει δήλωσης, εντός του τελευταίου διμήνου του προηγουμένου έτους. Σε περίπτωση εγκατάστασης των ειδικά διασκευασμένων αυτών τραπεζιών χωρίς την καταβολή του νόμιμου τέλους, επιβάλλεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο πενταπλάσιο του αναλογούντος τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Ήδη από την 1.1.2014, η φορολογική αρχή έχει την εξουσία και την αρμοδιότητα να διενεργεί ελέγχους για την εφαρμογή των απαιτήσεων που ορίζονται σχετικά από τη νομοθεσία σε χώρους όπου διενεργούνται τυχερά παιχνίδια και τραπέζια με παιγνιόχαρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο υπόχρεος αμφισβητεί την πράξη επιβολής του εν λόγω προστίμου, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Φορολογικής Διοίκησης.

Βέβαια, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμα τη σχετική δήλωση απόδοσης του ειδικού τέλους (προκειμένου να λάβει την σχετική άδεια λειτουργίας διασκευασμένων τραπεζιών), ισχύει η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους