Πρόστιμο για ομογενή που κρατούσε τα φιλοδωρήματα των υπαλλήλων

14 Οκτωβρίου, 2020
Πρόστιμο για ομογενή που κρατούσε τα φιλοδωρήματα των υπαλλήλων

Πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει ένας ομογενής ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Τενεσί.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έγινε στην «Cypriana Inc.», στην οποία ανήκει η αλυσίδα εστιατορίων «Mad Greek restaurant» βρέθηκε ότι η εταιρεία κρατούσε ένα ποσοστό από τα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων, παράνομα, για τα έξοδα της επιχείρησης και για την μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Οπως αναφέρει το τοπικό κανάλι «News Channel 11 WJHL», η εταιρεία παραβίασε τους κανόνες και το ποσό που συγκεντρώνεται από την παραβίαση αυτή ανέρχεται σε 188.728 δολάρια τα οποία θα μοιραστούν σε 65 υπαλλήλους.

Το «Labor Department» ανακάλυψε ακόμη και άλλες παραβάσεις στα βιβλία της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν υπήρχαν τα στοιχεία γέννησης τεσσάρων υπαλλήλων. «Σύμφωνα με την έρευνα αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν τον τρόπο που πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, πάντοτε σύμφωνα με το νόμο. Η έρευνα αυτή δείχνει πως το ‘Labor Department’ παραμένει αφοσιωμένο ώστε οι ιδιοκτήτες να ακολουθούν το γράμμα του νόμου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το «Mad Greek restaurant» βρίσκεται στην περιοχή Κίνγκσπορτ του Τενεσί. Οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες, Γεωργία και Αχιλλέας Γεωργίου, άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο το 1988 σερβίροντας γύρο. Το 2014 και το 2017 άνοιξαν δύο ακόμη καταστήματα στην ίδια Πολιτεία.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους