Πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης για μη κατοχή-χρήση POS! Ξεκινούν έλεγχοι στη μαζική εστίαση για την ύπαρξη τιμοκαταλόγων για ΑμεΑ

Οκτ 11, 2018
Πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης για μη κατοχή-χρήση POS! Ξεκινούν έλεγχοι στη μαζική εστίαση για την ύπαρξη τιμοκαταλόγων για ΑμεΑ
Για παράδειγμα, θα πρέπει να υφίσταται στον χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης για μη κατοχή-χρήση POS! Ξεκινούν έλεγχοι στη μαζική εστίαση για την ύπαρξη τιμοκαταλόγων για ΑμεΑ

«Βροχή» ελέγχων στην εστίαση με πάνω από 2.127 έλεγχοι ανά την επικράτεια,που πραγματοποιήθηκαν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι σήμερα από τα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για μη κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500€ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους: Εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσεις (1.025), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κ.λπ. (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78).

Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν ακόμα 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000€.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μέσα σε αυτούς δεν θα πρέπει να μην αναφέρουμε τα πνευματικά δικαιώματα για την αναπαραγωγή μουσικής. Ουκ ολίγες περιπτώσεις καταστηματαρχών που αμέλησαν να δράσουν εγκαίρως, είδαν έναν κυκεώνα προβλημάτων να ξεκινά σε βάρος τους με ανυπολόγιστες συνέπειες…

Για περισσότερα σχετικά με την κατοχύρωση νόμιμης άδειας πνευματικών δικαιωμάτων για αναπαραγωγή μουσικής στο κατάστημα εστίασης που διαθέτετε, επικοινωνήστε με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ:

ΤΗΛ: 2310 932420 – 932473 – 932481  

EMAIL: paskedi@paskedi.gr

Μέριμνα για προσαρμογή τιμοκαταλόγων για άτομα με ειδικές ικανότητες

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν, ήδη, από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να υφίσταται στον χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη, η ΓΓ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Είναι απαραίτητο όλοι οι καταστηματάρχες να συμμορφωθούν με αυτό, προκειμένου να παρέχουν άριστες υπηρεσίες στους θαμώνες τους, διευκολύνοντας τον καθένα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του. Προσαρμογή τιμοκαταλόγων, WC, τραπεζιών και εισόδου θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σύγχρονο κατάστημα που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες που το επιλέγουν.  

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους