Πρόστιμα 165.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που πωλούσαν νοθευμένη φέτα

27 Αυγούστου, 2021
ΦΕΤΑ

Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, τόνισε η Φ. Αραμπατζή

Για τις καλές και καλές πρακτικές στην τυροκόμηση και την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαίσιού που διασφαλίζει την ελληνικότητα των προϊόντων και τη διαφύλαξη των πιστοποιήσεων ΠΟΠ και ΠΓΕ μίλησαν στην ΕΡΤ η Χριστίνα Ωνάσογλου, γραμματέας του Συλλόγου Τυροκόμων Θεσσαλίας και η Φωτεινή Αραμπατζή, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι οι περιπτώσεις των παραβατών είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

«Σε ότι αφορά τα πρόστιμα και την υποβολή κυρώσεων είναι η νέα κανονικότητα, η οποία θα ισχύσει στη χώρα. Είναι ακριβώς αυτό που αποτελεί τον οδοδείκτη της πολιτικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε επισκεφθεί τη Σαμαρίνα το 2019 είχε πει ότι το πάρτι των ελληνοποιήσεων τελείωσε. Εμείς αυτό το διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού», δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναφορικά με τα περιστατικά πώλησης νοθευμένης φέτας στο εξωτερικό η κ. Αραμπατζή είπε: «Η αυστηροποίηση του θεσμικού κανόνα, η οποία επιτεύχθηκε, ουσιαστικά κάνει ποινικό αδίκημα την ελληνοποίηση άλλων προϊόντων, συνήθως υποδεέστερης ποιότητας και ενδεχομένως τιμής, προκειμένου να υπάρχει αισχροκέρδεια. Περάσαμε μια εποχή που ναι μεν πιάναμε κάποιους παραβάτες, αλλά οι επιτροπές δεν συνεδρίαζαν και άρα δεν επιβάλλονταν τα πρόστιμα. Επί υπουργίας Σπήλιου Λιβανού έχουν επιβληθεί δύο τσουχτερά πρόστιμα, 260.000 € το πρώτο και 165.000 το δεύτερο. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Θα ενισχύσουμε την αύξηση της αιγοπροβατοτροφίας

Όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή η αγορά ρυθμίζεται. «Ο ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί. Υπάρχουν ήδη απτά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι το αιγοπρόβειο γάλα, από το 0,75 € που ήταν πριν από δυόμιση χρόνια, σήμερα αγγίζει την τιμή των 2,5 €, την οποία δικαιούται ο παραγωγός. Οι εταιρείες φοβούνται να κάνουν πια πράξεις ελληνοποίησης και ψάχνουν το ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα για το οποίο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε πάρει μια απόφαση για την αύξηση της αιγοπροβατοτροφίας. Το Ισραήλ θέλει, για παράδειγμα, 70% περισσότερο αιγοπρόβειο κρέας. Αυτό είναι ένα alarm ευκαιρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους