ΠΡΟΣΟΧΗ: ποια είναι η νέα τάση που απειλεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις & καταστήματα εστίασης

1 Αυγούστου, 2018
ΠΡΟΣΟΧΗ: ποια είναι η νέα τάση που απειλεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις & καταστήματα εστίασης
Μια νέα ανησυχητική τάση ήρθε από το εξωτερικό με συνήθη θύματα τις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Πελάτες εμφανίζονται να εκβιάζουν με κακές κριτικές

ΠΡΟΣΟΧΗ: ποια είναι η νέα τάση που απειλεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις & καταστήματα εστίασης

Μια νέα ανησυχητική τάση ήρθε από το εξωτερικό με συνήθη θύματα τις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ: πελάτες εμφανίζονται να εκβιάζουν με κακές κριτικές σε διάφορες δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες όπως είναι το TripAdvisor.com ή το Booking.com τους ιδιοκτήτες για δωρεάν γεύμα ή διανυκτέρευση!

Οι επικίνδυνοι «καταναλωτές» δεν χτυπούν τυχαία εκεί, αφού σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, ποσοστό 57% των Ευρωπαίων αναζητούν πληροφορίες για τις διακοπές τους διαδικτυακά…

Η συνήθης τακτική που ακολουθούν οι παραπάνω επιτήδειοι περιλαμβάνει συχνά παράπονα στους ιδιοκτήτες σε συνδυασμό με παράλογα αιτήματα, δοκιμάζοντας έτσι τα νεύρα ξενοδοχοϋπάλληλων, οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, αφού προσπαθούν φυσικά να μη δυσφημίσουν την επιχείρησή τους. 

Μάλιστα, μερικοί από τους πελάτες, εκβιάζουν τους επιχειρηματίες χωρίς καμία ντροπή. Σε εστιατόριο στην Κηφισιά, ιδιοκτήτης άκουσε έκπληκτος να του λένε: «νέο εστιατόριο είστε, καλό είναι να μην αρχίσετε με κακές κριτικές, έτσι δεν είναι;»! Με λίγα λόγια οι «πελάτες» απειλούν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα με όπλο τον εκφοβισμό της ανάρτησης κακόβουλης κριτικής, στοχεύοντας φυσικά στην εκβιαστική λήψη δωρεάν υπηρεσιών.

Σε ακόμα χειρότερες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, παρά το ότι ικανοποιήθηκαν όλα τα παράλογα αιτήματα, οι θαμώνες «μαύρισαν» την επιχείρηση που τους φρόντισε, με αρνητική ανάρτηση στο facebook, παραπονούμενοι ότι «το σέρβις ήταν απαράδεκτο και το προσωπικό αγενέστατο»!

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ τονίζει ιδιαίτερα σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης & της διασκέδασης τη σημασία που πρέπει να δίνουν για την προστασία της διαδικτυακής επαγγελματικής φήμης (online reputation management). Η απειλή για μια αρνητική κριτική στις δημοφιλείς τουριστικές πλατφόρμες, δεν πρέπει να αναγκάζει τους καταστηματάρχες να υποκύπτουν στις παράλογες απαιτήσεις ενός πελάτη-εκβιαστή. Και καλύτερο εφόδιο για να γίνει αυτό, δεν υπάρχει πέρα από τη σωστή ενημέρωση & τους κατάλληλους συνεργάτες.  

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε κάθε κατάστημα που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα να έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο μας, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη καθοδήγηση στην προσπάθεια προστασίας της φήμης του. 

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ :

● Τηλεφωνικά στο 2310/932-420 ( Γραμματεία ΠΑΣΚΕΔΙ )

      ● Μέσω e-mail : info@gdpr-trustlines.eu ( της συνεργαζόμενης με τον ΠΑΣΚΕΔΙ εξειδικευμένης σε θέματα προσωπικών δεδομένων Εταιρείας TRUST LINES g.d.p.r’ 

Αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών μας :

www.gdpr-trustlines.eu / Υπηρεσίες

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους