Στη βόρεια Ιταλία, το ωμό κρέας αλόγου, γνωστό και ως “pesto di cavallo,” καθώς και οι αποξηραμένες και καπνιστές λωρίδες αλόγου με την ονομασία “sfilacci di cavallo,” αποτελούν παραδοσιακά φαγητά. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology εστίασε στην πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος αλόγου και περιπτώσεων σαλμονέλωσης στον ανθρώπινο πληθυσμό […]

Όταν πρόκειται για τα ληγμένα αυγά, πόσο αξιόπιστες είναι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στη συσκευασία; Η απάντηση από ειδικούς είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Μετά από την αγορά μιας συσκευασίας αυγών, συχνά αφαιρούμε την αρχική συσκευασία για να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Κάποιοι, ωστόσο, πετούν και την ημερομηνία που αναγράφεται σε […]

Ολιστική παρέμβαση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του αιγιαλού, προς όφελος της οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης, με δικλείδες προστασίας του περιβάλλοντος και πρόνοιες για αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αποτελεί το σχέδιο νόμου «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές» που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Το σ.ν. τίθεται σε δημόσια […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ