Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ στο seleo.gr: Διαλύεται το πελατολόγιό μας – Φοβερά περιοριστικό το μέτρο της εισόδου μόνο για εμβολιασμένους

14 Ιουλίου, 2021
εστίαση (4)

Νέες συνθήκες διαμορφώνονται από την προσεχή Παρασκευή 16/7 στην εστίαση και τη διασκέδαση στη χώρα μας.

Οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων θα διαχωριστούν σε «χώρους covid free» ή «μεικτούς χώρους» και θα «χαρτογραφούνται» με διαφορετικά σήματα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοινώθηκε. Σημειώνεται επίσης ότι, με ξεχωριστό σήμα, θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί.

Κείμενο: Θεοδώρα Απότα

Τις εξελίξεις σχολιάζει μιλώντας στο seleo.gr η πρόεδρος του  Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), Νίκη Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών της χώρας έλαβε την απόφαση να λειτουργήσει με «μεικτούς χώρους» στην εστίαση.

Όσον αφορά την απόφαση οι κλειστοί χώροι να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους πολίτες υπογράμμισε ότι «η βιωσιμότητα των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τους εμβολιασμένους πολίτες καθώς η πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι πελάτες μας».

«Ας βάλουμε πλάτη στην υγειονομική κρίση, ωστόσο δεν γίνεται να αποτελέσουμε μοχλό πίεσης για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι. Αυτό γίνεται με άλλες διαδικασίες» αναφέρει η κ. Κωνσταντίνου ενώ αναφερόμενη στα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για τους παραβάτες σημειώνει ότι «έχει στοχοποιηθεί η εστίαση, με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να αποτελούν προσοδοφόρα πηγή για κάθε ελεγκτικό φορέα».

Χαρακτηρίζει «φοβερά περιοριστικό το μέτρο της εισόδου μόνο για εμβολιασμένους» επισημαίνοντας ότι «με απειλές και εξαναγκασμό δεν προάγεται η εμβολιαστική διαδικασία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ ξεκαθαρίζει μέσω του seleo.gr ότι το πρόβλημα θα φανεί τον Σεπτέμβριο καθώς οι εσωτερικοί χώροι δεν θα δουλέψουν με όλους τους πολίτες ενώ εκτιμά ότι «αυτού του είδους η πίεση δημιουργεί εσωστρέφεια στον πολίτη, ο οποίος δεν θα χαλαρώσει και δεν θα καταναλώσει».

Για την εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού, σημειώνει ότι «είναι ασυμβίβαστο με τη δουλειά μας».

«Διαλύεται το πελατολόγιό μας» τονίζει η κ. Κωνσταντίνου καταλήγοντας στο ότι αν κάποιος δεν πιει καφέ στο τάδε μαγαζί, θα την βρει την άκρη, ο επιχειρηματίας όμως όχι.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους