Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ στο seleo.gr: Διαλύεται το πελατολόγιό μας – Φοβερά περιοριστικό το μέτρο της εισόδου μόνο για εμβολιασμένους

14 Ιουλίου, 2021
εστίαση (4)

Νέες συνθήκες διαμορφώνονται από την προσεχή Παρασκευή 16/7 στην εστίαση και τη διασκέδαση στη χώρα μας.

Οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων θα διαχωριστούν σε «χώρους covid free» ή «μεικτούς χώρους» και θα «χαρτογραφούνται» με διαφορετικά σήματα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοινώθηκε. Σημειώνεται επίσης ότι, με ξεχωριστό σήμα, θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί.

Κείμενο: Θεοδώρα Απότα

Τις εξελίξεις σχολιάζει μιλώντας στο seleo.gr η πρόεδρος του  Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), Νίκη Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών της χώρας έλαβε την απόφαση να λειτουργήσει με «μεικτούς χώρους» στην εστίαση.

Όσον αφορά την απόφαση οι κλειστοί χώροι να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους πολίτες υπογράμμισε ότι «η βιωσιμότητα των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τους εμβολιασμένους πολίτες καθώς η πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι πελάτες μας».

«Ας βάλουμε πλάτη στην υγειονομική κρίση, ωστόσο δεν γίνεται να αποτελέσουμε μοχλό πίεσης για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι. Αυτό γίνεται με άλλες διαδικασίες» αναφέρει η κ. Κωνσταντίνου ενώ αναφερόμενη στα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για τους παραβάτες σημειώνει ότι «έχει στοχοποιηθεί η εστίαση, με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να αποτελούν προσοδοφόρα πηγή για κάθε ελεγκτικό φορέα».

Χαρακτηρίζει «φοβερά περιοριστικό το μέτρο της εισόδου μόνο για εμβολιασμένους» επισημαίνοντας ότι «με απειλές και εξαναγκασμό δεν προάγεται η εμβολιαστική διαδικασία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ ξεκαθαρίζει μέσω του seleo.gr ότι το πρόβλημα θα φανεί τον Σεπτέμβριο καθώς οι εσωτερικοί χώροι δεν θα δουλέψουν με όλους τους πολίτες ενώ εκτιμά ότι «αυτού του είδους η πίεση δημιουργεί εσωστρέφεια στον πολίτη, ο οποίος δεν θα χαλαρώσει και δεν θα καταναλώσει».

Για την εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού, σημειώνει ότι «είναι ασυμβίβαστο με τη δουλειά μας».

«Διαλύεται το πελατολόγιό μας» τονίζει η κ. Κωνσταντίνου καταλήγοντας στο ότι αν κάποιος δεν πιει καφέ στο τάδε μαγαζί, θα την βρει την άκρη, ο επιχειρηματίας όμως όχι.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους