PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

NY Times, The Guardian, The Telegraph ΔΩΡΕΑΝ από το paskedi.gr

Επιτυχημένη Ανοδική Πορεία για το TSIPOURO του Mitos Distillery: Από την Παράδοση στη Διεθνή Αναγνώριση Το TSIPOURO του Mitos Distillery από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των λάτρηδων του ποιοτικού ποτού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μετά την αναγνώρισή του με ασημένιο μετάλλιο στον London Spirit Competition το 2023, το TSIPOURO […]

Η ΑΑΔΕ με Drones εναέρια και Υποβρύχια Σε έναν συναρπαστικό συνδυασμό ψηφιακής τεχνολογίας και στρατηγικής επιχειρησιακής απόδοσης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα των φορολογικών ελέγχων. Με τη βοήθεια drones, ψηφιακών χαρτών, και συστημάτων GPS, η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις εντοπίζοντας στόχους σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες οθόνες στο κέντρο […]

Νέα Φωτεινή Σελίδα για τη Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν Εγνατία και Βενιζέλου μετά από Χρόνια Εργασιών Ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δρόμοι Εγνατίας και Βενιζέλου επιστρέφουν στην κυκλοφορία μετά από χρόνια εργασιών για το Μετρό. Οι λαμαρίνες, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και η αβεβαιότητα τελειώνουν, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την πόλη. Κίνηση και Καταστήματα: Οι […]

“Deligreco: Η Κορυφαία Γαστρονομική ελληνική Πένα της Κοπεγχάγης” Στην καρδιά της Κοπεγχάγης, το Deligreco αναδεικνύεται ως ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες. Με την υπογραφή της ελληνικής γαστρονομίας, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης, ενσωματώνοντας τις αγαπημένες γεύσεις της Ελλάδας στο κοινό της Δανέζικης πρωτεύουσας. “Αρωματικές Νότες Ελλάδας στην Σκανδιναβική Αισθητική” Οι Δανοί […]

“Ο Έλληνας που Σάρωσε στη Βραζιλία και Έγινε ο Βασιλιάς της Ζυθοποιίας” Σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Ελλάδα προς τη Βραζιλία, ο Μισέλ Δουκέρης σημείωσε μια επική πορεία από τον κόσμο του ποτού και της ζυθοποιίας. Γεννημένος από γονείς Έλληνες μετανάστες, ανέδειξε την ελληνική ταυτότητά του σε έναν τομέα που συνδέεται συχνά με […]

Το Απροσδόκητο Κύμα Της Γεύσης: Η Συναρπαστική Ιστορία του Τομ Κάρβελ, Εφευρέτη του Παγωτού Soft Serve Ο Πρωτοπόρος Εφευρέτης του Παγωτού Μηχανής: Η Επική Ιστορία του Τομ Κάρβελ Στην ανατολή του 20ού αιώνα, ο νεαρός Έλληνας, Αθανάσιος Θωμάς Καρβέλας, έφτασε στη Νέα Υόρκη με μεγάλα όνειρα. Ξεκινώντας από ένα σκασμένο λάστιχο, ξεδιπλώνει μια επιχειρηματική πορεία […]

Στην προσπάθειά της να κατακτήσει ευρύτερο κοινό, η σουηδική εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης Oatly παρουσιάζει δύο νέα προϊόντα στη Βόρεια Αμερική, μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Τα Unsweetened και Super Basic OatMilks αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία των καταναλωτών στον κόσμο των φυτικών ποτών. Η έμπνευση για τα νέα προϊόντα προήλθε από την ανάγκη των […]

Στην καρδιά της ιστορικής “Magna Graecia” στη νότια Ιταλία, ένα αρχαίο δέντρο στέκεται με περηφάνια, παράγοντας τις σπάνιες λευκές ελιές, γνωστές και ως leucocarpa. Αυτή η πολύτιμη ποικιλία ελιάς αναδύεται ως ένα κόσμημα που μετρά χιλιετίες, φέροντας μια ιστορία πλούσια σε πολιτισμό και γεύση. Η Ελιά Leucocarpa: Αρχαία Ομορφιά στο Κέντρο της Magna Graecia Κάτω […]

Όταν πρόκειται για τα ληγμένα αυγά, πόσο αξιόπιστες είναι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στη συσκευασία; Η απάντηση από ειδικούς είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Μετά από την αγορά μιας συσκευασίας αυγών, συχνά αφαιρούμε την αρχική συσκευασία για να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Κάποιοι, ωστόσο, πετούν και την ημερομηνία που αναγράφεται σε […]

Ολιστική παρέμβαση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του αιγιαλού, προς όφελος της οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης, με δικλείδες προστασίας του περιβάλλοντος και πρόνοιες για αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αποτελεί το σχέδιο νόμου «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές» που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Το σ.ν. τίθεται σε δημόσια […]

Στον επιβλητικό Μακρύγιαλο Πιερίας, σε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορία και παράδοση, η καλλιέργεια μυδιών εκτείνεται σε μια πολύχρωμη πανοπλία που καθιστά τον τόπο αυτόν γαστρονομικό θησαυρό της Ελλάδας. Καλλιέργειες Μυδιών Πιερίας: Το Στίγμα της Εξειδίκευσης Η συστηματική καλλιέργεια ξεκίνησε το 1987, και σήμερα ο τόπος αυτός κατέχει την τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγή μυδιών στην Ευρώπη. […]

Εμπνευσμένη από την αγαπημένη στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου και αφιερωμένη σε όλους τους καλοφαγάδες, η Suzi Tros ανοίγει τις πύλες της στην Αγγλία, φέρνοντας μαζί της τη φιλοσοφία των αυθεντικών γαστρονομικών ελληνικών ταβερνών. Κατεβαίνοντας την οδό Hillgate του Λονδίνου, ξεχωρίζει ένα μπλε πλαίσιο, σαν μια πύλη προς την κορυφαία ελληνική γεύση. Το Suzi Tros, με […]

Καθώς περάσαμε στο κατώφλι του νέου έτους, ας πραγματοποιήσουμε έναν ευχάριστο περίπατο στον δρόμο των αναμνήσεων και ας ξαναζήσουμε την γλύκα των στιγμών – τις κορυφαίες συνταγές που μας χάρισε το παρελθόν. Και πρωταθλητές αναδεικνύονται τα υπέροχα πιάτα της ΄΄λαδερής΄΄ μας κουζίνας. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν – μαγειρεμένα, ψημένα, για όλους μας, παρουσιασμένα με αγάπη. Και […]

Η Αρχαία Σειρά Παρασκευής Ψωμιού των Αβορίγινων: Ένα Παλιό Μυστικό της Διατροφικής Εξελιγμένης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η παραγωγή ψωμιού, μια διαδικασία που συνδέεται συνήθως με τους αρχαίους Αιγυπτίους, αποκτά νέα προοπτική με ευρήματα που δείχνουν ότι οι Αβορίγινες της Αυστραλίας ήταν οι πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα. Με βάση τα πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα στη Νέα Νότια […]

Το αναγνωρισμένο διαδικτυακό περιοδικό υψηλής κουζίνας FNL αποκαλύπτει τους Σεφ που διαμόρφωσαν το γαστρονομικό τοπίο της Ελλάδας για το νέο έτος. Η λίστα “The Chefs Power List” για το 2024 παρουσιάζει τους εκατό κορυφαίους σεφ που ξεχώρισαν για την επιρροή τους, τη δημιουργικότητά τους και τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Το “The Chefs […]

Διάσημοι και μαχητές παίρνουν θέση στον στίβο μάχης. Αυτοί είναι οι 20 παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο. Διάσημοι και μαχητές βρίσκονται στον Άγιο Δομίνικο για να ξεκινήσουν να αγωνίζονται γαι την επιβίωσή τους. Λίγο πριν την πρεμιέρα του Survivor, στις 7 Ιανουαρίου, σας παρουσιάζουμε τους 20 παίκτες που θα είναι […]

Η Εφεύρεση που Ανατρέπει τη Γαστρονομία: Στιγμιαία Noodles Κατακτούν τον Κόσμο με 100 Δισ. Πωλήσεις Ετησίως Σε ηλικία 96 ετών, ο Momofuku Ando, ένας εφευρέτης που άλλαξε την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο άνθρωπος πίσω από τα στιγμιαία noodles, ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα γεύματα παγκοσμίως. Η εφεύρεση […]

Ο κόσμος της γαστρονομίας παντρεύεται με τον πολιτισμό σε ένα εκκεντρικό χορό, με τον διάσημο σεφ Ρίτσαρντ Κέρινγκ να ανακατεύει τα χαρτιά του Λονδίνου με το Bacchanalia, ένα εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας σε ανυπέρβλητα ύψη. Όμως, αν και το Bacchanalia έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των λάτρεων της κουλτούρας και της καλής γεύσης, […]

“Στο Πιάτο της Αληθινής Ιταλικής Μακαρονάδας: Συμβουλές για Αυθεντική Απόλαυση” Μια Εξερεύνηση της Ιταλικής Γαστρονομίας Από την Αρχή μέχρι το Τέλος του Γεύματος Όταν ονομάζουμε την ιταλική κουζίνα, συχνά φανταζόμαστε μια μεγάλη μακαρονάδα, γεμάτη με σάλτσα κρέατος και ζουμερούς κεφτέδες. Αλλά, αν και μπορεί να σερβίρεται ως “ιταλική,” το πιάτο αυτό δεν αποτελεί πάντα γνήσια […]

“Η Μυκοτοξίνη στους Ξηρούς Καρπούς: Το Κύμα των Ειδοποιήσεων RASFF” Η αυξημένη ζήτηση για ξηρούς καρπούς αντικατοπτρίζει μια παγκόσμια τάση προς την υγιεινή διατροφή, όμως, μια σκιώδης απειλή κρύβεται πίσω από αυτήν την αυξημένη κατανάλωση. Οι περισσότερες από τις ειδοποιήσεις RASFF που αφορούν μόλυνση από μυκοτοξίνες σε ξηρούς καρπούς έχουν επικεντρωθεί, ιδιαίτερα, σε φιστίκια, και […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ