Πρακτικοί κανόνες πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια (ΒΙΝΤΕΟ)

11 Μαρτίου, 2020
Πρακτικοί κανόνες πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρακτικοί κανόνες πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια - Η βιομηχανία της Εστίασης φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν το κοινό καθημερινά.

Η βιομηχανία της Εστίασης φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν το κοινό καθημερινά. Για να διασφαλίσουμε ότι τα εστιατόρια είναι πλήρως ενημερωμένα απέναντι στις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, δημιουργήσαμε αυτές τις συγκεκριμένες οδηγίες για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, ελπίζοντας ότι θα αποδειχθούν χρήσιμες στον καθημερινό τους αγώνα.

Τι είναι ο κοροναϊός 2019-nCoV;

2019-nCoV (Coronavirus) είναι ιός που προκαλεί την αναπνευστική ασθένεια COVID-19. Καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Wuhan της Κίνας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δεν είναι σαφές πόσο εύκολα ή βιώσιμος ο ιός αυτός εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων. Συνήθως, οι ιοί της αναπνευστικής οδού είναι πιο μεταδοτικοί όταν ένα άτομο είναι πιο συμπτωματικό, αλλά έχουν αναφερθεί περιπτώσεις διάδοσης του ιού όταν το προσβεβλημένο άτομο δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Πώς ανταποκρίνονται τα εστιατόρια;

Η βιομηχανία της Εστίασης ακολουθεί αυστηρούς τοπικούς κανόνες δημόσιας υγείας. Για να τηρήσουν αυτές τις οδηγίες, τα εστιατόρια διαθέτουν πρωτόκολλα ασφάλειας και βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης από το υπουργείο Υγείας. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά τμήματα υγείας για τις τελευταίες συμβουλές / πληροφορίες σχετικά με τον επίμαχο ιό.

Τι μπορούμε όλοι να κάνουμε;

Οι κανόνες δημόσιας υγείας υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τα ίδια βήματα που θα ακολουθούσαν και για τη γρίπη: καθημερινές προληπτικές ενέργειες, όπως το πλύσιμο των χεριών σας συχνά και η επίσκεψη σε έναν γιατρό όταν είστε άρρωστοι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επίσης μια προκαταρκτική καθοδήγηση για την προετοιμασία ενός χώρου εργασίας για το COVID-19.

Πρακτικοί κανόνες πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια


 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους