Ποιος πληρώνει τα υποχρεωτικά τεστ σε τουρισμό και εστίαση για τους ανεμβολίαστους

23 Ιουλίου, 2021
8870072408b5073558d1ad36e940ad68_L
Δύο τεστ θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά οι ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση.

Οδηγίες για το νέο μέτρο με τα υποχρεωτικά test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης περιμένουν οι εργαζόμενοι.

Το νέο μέτρο των δύο υποχρεωτικών test την εβδομάδα, για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης και δεν έχουν εμβολιαστεί, εφαρμόζει η κυβέρνηση και το μέτρο θα αφορά όλη τη χώρα όπως εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό θα υποβάλλονται σε test δύο φορές την εβδομάδα. Mία φορά θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test και μια σε rapid και το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναρτάται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Το βασικό για επιχειρήσεις και εργαζόμενους είναι το κόστος. Ποιος το αναλαμβάνει.

Όλα δείχνουν ότι το κράτος θα συνεχίσει να δίνει το self test δωρεάν.

Όμως για το rapid για τους ανεμβολίαστους δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα το πληρώνει. Το Δημόσιο δεν πληρώνει. Οπότε μένει ο εργαζόμενος ή η επιχείρηση; Βέβαια υπάρχουν και τα σημεία που γίνονται δωρεάν. Αλλά εκεί υπάρχουν ουρές και πρέπει κάθε φορά οι εργαζόμενοι να ψάχνουν πού γίνονται rapid.

Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα, ένα self-test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια.

Ο υφυπουργός δεν προσδιόρισε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το μέτρο και είπε ότι «σε κάθε περίπτωση αφορά τους μη εμβολιασμένους και επειδή πριν λίγο οριστικοποιήθηκε και μας κοινοποιήθηκε το πρακτικό της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, μένουν κάποια σημεία να αποσαφηνιστούν μέσα στις επόμενες ώρες».

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι πλέον οι εργοδότες, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι.

Αυτά που γίνονται σήμερα σε τουρισμό και εστίαση με τα υποχρεωτικά τεστ αποτελούν την αρχή με όσα θα γίνονται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις από τον Σεπτέμβριο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους