Ποιο εμβόλιο; Στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι τα φύλλα ελιάς θεραπεύουν τον κορονοϊό

25 Νοεμβρίου, 2020
olive_trees

Ποιο εμβόλιο; Στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι τα φύλλα ελιάς θεραπεύουν τον κορονοϊό

Μαρία Ζαχαράκη

Τι υποστηρίζει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»

Το φύλλο ελιάς, η ισχυρότερη αντιοξειδωτική και αντιική ουσία στον κόσμο, αποτρέπει τη μετάδοση του Covid-19 και συμβάλλει στη θεραπεία, ισχυρίζεται σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σημειώνοντας μάλιστα ότι τσάι με φύλλα ελιάς δίνεται σε ασθενείς σε τρία νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

«Η αδυναμία της σύγχρονης ιατρικής στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού και ο προσανατολισμός της σε εμβόλια με άγνωστα αποτελέσματα και παρενέργειες -ως μόνη σωτηρία- έχει ωθήσει την ανθρωπότητα σε νέες αναζητήσεις. Έρευνα αποκαλύπτει ότι η ουσία ελευρωπαΐνη, η οποία βρίσκεται άφθονη σε φύλλα ελιάς και πράσινες ελιές, αποτρέπει τη μόλυνση από κορονοϊό και συμβάλλει στην εξαφάνιση του ιού κατά τη θεραπεία», αναφέρει η εφημερίδα.

Επιτυχημένες δοκιμές σε ασθενείς

Κάθε φυτό εκκρίνει διάφορες ουσίες, προκειμένου να αμυνθεί ενάντια στους εχθρούς του. Η ελιά εκκρίνει την ελευρωπαΐνη για να προστατευθεί από το δάκο, τα πουλιά και τα έντομα. Αυτή η ουσία, η οποία εκκρίνεται και ονομάζεται ελευρωπαΐνη στην ιατρική, είναι τόσο αντιοξειδωτική όσο και αντιική.

Δοκιμές σε χιλιάδες ανθρώπους στην Τουρκία αποκάλυψαν ότι το τσάι με φύλλα ελιάς προλαμβάνει τη μόλυνση από κορονοϊό94 εργάτες στο εργοστάσιο Tümosan στην Τουρκία, το οποίο απασχολεί 500 υπαλλήλους και είχαν μολυνθεί από τον ιό, έπιναν τσάι με φύλλα ελιάς κάθε πρωί και βράδυ για περίπου 2 μήνες και ο ιός εξαφανίστηκε.

Το ίδιο και στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο χαρτιού Varaka. Στους 460 εργαζόμενους χορηγούνταν προληπτικά 3 φορές την ημέρα τσάι με φύλλα ελιάς και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και πάλι. Δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα.

Η επίδραση του φύλλου ελιάς δοκιμάστηκε επίσης και σε τρία νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που έχασαν την αίσθηση της γεύσης και της μυρωδιάς τις επανάκτησαν μετά από 3 ημέρες. Τούρκοι γιατροί επιβεβαιώνουν στη «Γενί Σαφάκ» ότι τα φύλλα ελιάς σκοτώνουν το μικρόβιο, ρίχνουν τον πυρετό και μειώνουν την υπέρταση.

Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η ελευρωπαΐνη δεν βρίσκεται στο ελαιόλαδο, παρά μόνο στα φύλλα της ελιάς και των πράσινων ελιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ελαιόλαδο δεν θεραπεύει. Υπάρχουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά στο ελαιόλαδο.

Ωστόσο, η ουσία που δίνει την πικρή αίσθηση στις ελιές και τα φύλλα ελιάς είναι η ελευρωπαΐνη, το όπλο κατά των ασθενειών. Τα αντιοξειδωτικά της οικογένειας της ελευρωπαΐνης ενεργοποιούν επίσης τη βιταμίνη Ε και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του αντιοξειδωτικού συστήματος. Αυτές οι ουσίες αποτρέπουν επίσης την οξείδωση του ελαιόλαδου και των άλλων θρεπτικών ουσιών του. Σύμφωνα με ερευνητές που μιλούν στη «Γενί Σαφάκ», διαπιστώθηκε ότι όποιος πίνει τρεις φορές την ημέρα (πρωί, μεσημέρι και βράδυ) τσάι από φύλλα ελιάς μειώνει την ιική δραστηριότητα του Covid-19.

Όπως επίσης και με το μάσημα φύλλων δύο φορές την ημέρα, ο ασθενής μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερες ουσίες. Η θεραπευτική ουσία στο φύλλο της ελιάς κρύβεται στην πικρή του γεύση, αλλά πρέπει να πλένονται καλά μετά τη συλλογή των φύλλων, συμβουλεύουν.

Το σημαντικό είναι να παραμένει η πικρίλα στο στόμα, χωρίς υπερβολική γλυκαντική ουσία. Τα φύλλα ελιάς έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικά και σε ασθενείς με διαβήτη και καρκίνο. Στις ΗΠΑ έχει κατοχυρωθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε ερευνητές για θεραπεία του καρκίνου, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει προσθέσει το “εκχύλισμα ελιάς” στην επίσημη ιστοσελίδα της με τα μέτρα κατά του Covid-19.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες κρύβουν το «φάρμακο»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, φαρμακευτικές εταιρείες που ερευνούν τα οφέλη των φύλλων ελιάς έχουν καταλήξει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο, όταν αναμιγνύεται με χημικές ουσίες, χάνει όλες τις ιδιότητές του και δεν μπορεί να μετατραπεί σε βιομηχανικό φάρμακο. Για το λόγο αυτό, οι φαρμακευτικές εταιρείες κρύβουν τα αποτελέσματα της έρευνας στα φύλλα ελιάς για να μην επισκιάσουν τα δικά τους φάρμακα.

Πώς γίνεται το τσάι με φύλλα ελιάς

Η τουρκική εφημερίδα δίνει ακόμη και οδηγίες παρασκευής για τσάι από φύλλα ελιάς, προκειμένου να έχει τη σωστή επίδραση. Κατ’ αρχάς, βρασμένο νερό με πλούσια μεταλλικά στοιχεία χωρίς χλώριο το οποίο περιχύνεται πάνω σε φύλλα ελιάς που έχουν προηγουμένως πλυθεί καλά μέσα σε τσαγιέρα.

Τα φύλλα πρέπει να παραμείνουν για τουλάχιστον 7 λεπτά μέσα στο βραστό νερό. Όσο περισσότερο μένουν τα φύλλα μέσα στο νερό, τόσες περισσότερες ουσίες απελευθερώνονται από τα φύλλα. Όσο κρατάει η διαδικασία της παρασκευής, το καπάκι πρέπει να παραμένει κλειστό. Τα φύλλα πρέπει να είναι από φρέσκα βλαστάρια και να μην έχουν ραντιστεί με γεωργικά φάρμακα.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους