Ποια είδη μπορούν να πωλούνται από καντίνες και κυλικεία των φυλακών

28 Σεπτεμβρίου, 2018
Ποια είδη μπορούν να πωλούνται από καντίνες και κυλικεία των φυλακών
Οι ιδιαίτερες συνθήκες εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων δεν απαγορεύουν την πώληση προϊόντων από καντίνες και κυλικεία εντός του χώρου.

Ποια είδη μπορούν να πωλούνται από καντίνες και κυλικεία των φυλακών

Οι ιδιαίτερες συνθήκες εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων δεν απαγορεύουν την πώληση προϊόντων από καντίνες και κυλικεία εντός του χώρου. Ωστόσο, τίθενται ορισμένοι περιορισμοί, όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο.

Για την ακρίβεια, στη λίστα με τα επιτρεπόμενα είδη που μπορούν να πωλούνται σε κρατούμενους από τα πρατήρια – καντίνες και κυλικεία των Καταστημάτων Κράτησης περιλαμβάνονται όλα τα είδη παντοπωλείου (καφές, ζάχαρη, ζυμαρικά, κομπόστες, μαρμελάδες, συσκευασμένα τρόφιμα κ.λπ.), καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (σαπούνια, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας κ.λπ.).

Φυσικά, δεν απουσιάζουν τα είδη καπνιστού (τσιγάρα κ.λπ.), για τα οποία ισχύει ότι από το σύνολο των μηνιαίων κερδών του Ταμείου Κέρδους Σιγαρέτων (Τ.Κ.Σ.), κατά ποσοστό, μέχρι 15% επί των μηνιαίων κερδών θα μεταφέρεται στο Ταμείο Φιλόπτωχων, στην περίπτωση που το υπόλοιπο του ανωτέρω ταμείου δεν επαρκεί για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων.

Το ποσό θα μεταφέρεται μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής και θα διατίθεται είτε ως δαπάνη προμήθειας ειδών ατομικής υγιεινής, ιματισμού, υπόδησης, σιγαρέτων, κ.λπ., που θα εισάγονται στην Αποθήκη Απόρων και η διανομή στους κρατούμενους θα γίνεται από την Κοινωνική Υπηρεσία, με βάση τις σχετικές καταστάσεις παραλαβής και διάθεσης των ειδών αυτών, οι οποίες θα παραδίδονται για επικύρωση στη Διαχειριστική Επιτροπή. Είτε ως κάλυψη ατομικών δαπανών απόρων κρατουμένων (π.χ. δαπάνες μετακίνησης και προσωρινής διαμονής σε περίπτωση αδείας, δικαστικά έξοδα κ.λπ.), μετά από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας και θα πραγματοποιούνται με έγγραφη εντολή του Διευθυντή και κατάθεση στην ατομική μερίδα χρηματίου του κρατούμενου.

Ακόμα, ποσό μέχρι 65% επί των μηνιαίων κερδών θα πηγαίνει για δαπάνες που αφορούν τόσο την προμήθεια ειδών εξοπλισμού (καφετιέρες, κατασκευή μαρκών κ.λπ.) καθώς και ειδών απαραίτητων για τη λειτουργία του πρατηρίου (πλαστικά ποτήρια κ.λπ.), όσο και για τη βελτίωση του συσσιτίου των κρατουμένων, την προμήθεια αθλητικών ειδών, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ειδών υγιεινής και απολύμανσης και γενικότερα δαπάνες απαραίτητες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, αλλά και για την αντιμετώπιση έκτακτων βλαβών, την επισκευή μηχανημάτων – ηλεκτρικών ειδών και συσκευών της φυλακής, την προμήθεια και αντικατάσταση κλειδαριών και γενικότερα την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατεπείγουσας δαπάνης απαραίτητης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της φυλακής, στο πλαίσιο της ομαλής κοινής διαβίωσης των κρατουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω δαπάνες θα αιτιολογούνται με απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής και θα πραγματοποιούνται μετά από έγγραφη εντολή του Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης. Φυσικά, για κάθε άλλη δαπάνη εις βάρος της διαχείρισης του Ταμείου Κέρδους Σιγαρέτων απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε:Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα:Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους